Zwaluwen Jeugd Beker O19 1/2 finales Groep 1 A

1098NJ
AMSTERDAM
tel. 020-6926188

Opstelling IJFC JO19-1

De halve finale in de beker. Dat is een wedstrijd die je niet snel speelt. Echter is de 19.1 daarin komen te staan.  Na eerst een poule met Montfoort, Desto, Sch en Breukelen als 1e afgesloten te hebben en daarna Abcoude uitgeschakeld (2-0) om vervolgens doordat Hercules is opgeheven door te mogen naar de halve finale.

Tegenstander was het Amsterdamse WV-HEDW (Wilhelmina Vooruit Hortus Eendracht Doet Winnen). Deze ploeg staat 2e in de 2e divisie kortom een flinke uitdaging voor de 19.1

Met een grote selectie ging de 19.1 die kant op de volgende 11 mogen starten Niels, Keyanu, Wesley, Bas, Thijs, SamR, Milan, Justin, SamA, TimT en David.  Op de bank zaten Jasper, Ries, Raymon, TimA, Raul, Jeroen en Matz

Ondanks het vroege tijdstip was iedereen optijd.  Om 10 uur werd er afgetrapt door de Amsterdammers al vrij snel was te zien dat het een ploeg was met veel positiewisselingen en veel positiespel. In het begin had Ijfc het daar moeilijk mee wat dus resulteerde in een snelle 2-0 achterstand. Ijfc leek klaar voor de slachtbank want WV-HEDW ging vrolijk verder. Even werd er gedacht aan een grote verlies beurt.  MAAR

Na 20 minuten spelen rechtte IJFC de rug en stroopte het de mouwen op en kwam zowaar in de wedstrijd. Na eerst een grote kans gehad te hebben voor David. Was het in de 30e minuut Sam met de 2-1. De bal werd goed veroverd en op Tim gespeeld deze zag Sam diepgaan en Sam bedacht zich geen moment en lobde de bal vanaf 25 meter over de keeper de goal in. Ijfc ging steeds meer de duels opzoeken en begon die ook steeds meer te winnen. Net voor rust de gelijkmaker. Na een lange bal van Niels kopte Tim de bal slim voor Justin bedacht zich rond de 16 geen moment en volleerde de bal in de bovenhoek.   Was er een stunt mogelijk?

Direct na rust bleef Ijfc brutaal spelen. Een verre inworp van Thijs kopte Justin eerst op de lat waarna Tim uit de kluts de bal binnen schoot 2-3!  De Amsterdammers wisten niet waar ze het zoeken moesten.   WVHEDW probeerde alles uit de kast te halen maar IJFC bleef stug en goed verdedigen. Als in de omschakeling de ploeg iets slimmer was geweest had het misschien al eerder de deksel op de neus kunnen geven.  In de 95e minuut toch de gelijkmaker (was ook wel verdient) na een voorzet kopte de sterke verdediger de bal binnen.

Dan

Penalty’s    het blijft een loterij maar er was vertrouwen om die finale te halen

Penalty 1 Jeroen raak WVHEDW raak

Penalty 2 Ries Raak WVHEDW raak

Penalty 3 Justin mis (lat) WVHEDW na overnemen strafschop mis (redding Niels)

Penalty 4 Milan mis   WVHEDW Mis (redding Niels)

Penalty 5 TimT raak WVHEDW mis (redding Niels)

Na de laatste penalty was de vreugde groot want voor het eerst speelt een 19.1 de bekerfinale eigenlijk een bekroning op het huidige seizoen!

De finale zal zijn op zaterdag 3 juni om 14:00 tegen vv Hillegom 19.1   Hillegom speelt 4e divisie

Het zal gespeeld worden op het terrein van Legmeervogels.