Vrouwen beker 1/2 finales Groep 1 halve finales

Kininelaantje 9
1216BZ
HILVERSUM
tel. 035-6237200

De dames van IJFC hebben zich vanmiddag geplaatst voor de finale van de Districtsbeker. In Hilversum werd SC 't Gooi met maar liefst 2-10 verslagen. Grote vrouw aan IJFC kant was Iris Werkhoven die 4 goals voor haar rekening nam.

De KNVB had speciaal voor vandaag ook grensrechters meegestuurd naar de wedstrijd. Die moeten na 22 minuten spelen gedacht hebben ''waar zijn we nou naar toe gestuurd?''. Het stond toen namelijk al 0-5!

Niemand had vooraf gedacht dat het zo makkelijk zou gaan, al was de laatste competitiewedstrijd - ruim een maand geleden - met 1-6 gewonnen. De thuisploeg kampte echter met veel blessures en was geen partij vanmiddag voor IJFC.

Het bal werd geopend in de 12e minuut door Iris Werkhoven die bij een corner hoog boven iedereen uittorende en tegendraads in de kruising kopte. Wat kan ze koppen die meid he? Geweldig!

Het zou niet de enige goal uit een corner zijn vanmiddag. IJFC scoorde maar liefst 4x uit een corner. Een echt wapen dit seizoen. Uiteraard kon captain Laura Gaasenbeek ook niet ontbreken en zij nam dan ook de tweede goal voor haar rekening.

De derde goal van Hafida El-Yebdri was ook een juweeltje. Afronden is een vak, en als iemand dat beheerst is zij het wel. Niet wild schieten maar geplaatst met binnenkant voet in de kruising. Wat een touch heeft die meid. Wauw!

De vierde kwam op naam van Lois Spliet die weer eens attent was bij een afvallende bal. Onze Feyenoord-fan vierde de goal op z'n Szymanski's.

Goals 5,6 en 7 kwamen op naam van Iris Werkhoven. Wederom een kopgoal uit een corner en twee keer attent bij een afvallende bal waarvan er 1 met een kung-fu trap werd binnengewerkt. Ook dat beheerst onze Iris!

Tussendoor had 't Gooi nog wat teruggedaan en zodoende werd er met een 1-7 tussenstand gerust.

In de 2e helft besloot coach Griffioen wat speelsters rust te geven. Sarina en Hafida bleven achter in de kleedkamer. Dit weerhield IJFC er niet van binnen 5 minuten twee keer te scoren. Doelpuntenmaaksters: Michelle Maksimovic en Chayenna Berkien. 1-9!

Hierna lag het spel steeds meer stil. De speelsters van 't Gooi vielen bij bosjes om en de keepster kon ook niet verder.

Uiteindelijk werd er door beide ploegen nog 1x gescoord. De goal van IJFC kwam op naam van de ijverig ingevallen Chayenna Berkien die haar tweede van de middag liet noteren. Eindstand derhalve: 2-10.

Complimenten dames! De wedstrijd scherp aangevangen en vakkundig afgemaakt. Heerlijk dat we in de finale staan. Maar eerst volgende week de topper tegen Jodan Boys. We gaan ervoor!

Opstelling: Tamara Kamps; Demi van Dijk, Laura Gaasenbeek(56.Cynthia Buis), Chayenne Rauwerda, Kirsten Plug; Sophie Oude Ophuis (56.Rianne Broers), Sarina Pua(45.Lizzy Bouwman), Michelle Maksimovic; Lois Spliet , Iris Werkhoven, Hafida El-Yebdri (45.Chayenna Berkien)

De bewegende beelden: klik hier