IJFC naar volgende ronde voor promotie na winst op tweede klasser CDW 2-3

Lekdijk Oost 12
3961MB
WIJK BIJ DUURSTEDE
tel. 0343-577899

IJFC heeft een prima resultaat behaald met de overwinning op tweede klasser CDW. Na een open en spannende eerste helft, was IJFC de tweede helft duidelijk de betere ploeg. Het gooide de tweede helft de schroom van zich af en toonde dat het terecht in de na competitie is gekomen.

Na twee keer op achterstand gekomen, toonde IJFC veerkracht en boog de achterstand uiteindelijk om in een verdiende overwinning. Scheidsrechter Dorrestein uit Soest had de sportieve wedstrijd, met zijn assistenten van Pinxteren en Wienholds, prima onder controle.

IJFC scoorde drie fantastische goals, die zo mee kunnen doen met het doelpunt van het jaar !!!

IJFC startte in de volgende formatie: Rowdy Janssen, Stefan de Wit, Stijn de Bie, Jeffrey Stigter, Marc v.d. Klij, Matthijs van Geffen (86 Enrico Stelte) , Youri van Zwieten, Ruben van Rooijen, Rowan Mankers ( 46 Mitch Dunne ), Vincent Griffioen ( 68 Robbert Maat) en Matthijs van Rooijen

Zoals aangegeven begon IJFC wat “timide” aan de wedstrijd. Toch waren de eerste twee kansen voor IJFC. In de 7e minuut een uitstekende ingreep van Marc vd Klij en direct een crosspass op Rowan Mankers, Rowan gaf een hoge voorzet en Vincent Griffioen ging het duel aan met de keeper, bal net naast. Twee minuten later een grote kans voor Vincent Griffioen. Rowan Mankers ging goed door, legde de bal panklaar voor Vincent, die zich niet bedacht en direct hard inschoot, centimeters langs de paal. Verrassend was het CDW dat de score opende. Onnodig balverlies op het middenveld en na een onoverzichtelijke situatie, stond de spits plotseling vrij voor keeper Rowdy Janssen en schoot de bal onhoudbaar in 1-0. Beide teams kregen kleine kansjes, maar hadden ook veel balverlies, daardoor bleef het een spannende wedstrijd. In de 31e minuut een slimme verre ingooi van Marc vd Klij op de snelle en zeer goed spelende Matthijs van Rooijen, met een prachtige schijnbeweging stuurde hij twee verdedigers van CDW het bos in, kwam goed naar binnen en met een geweldig geplaatst schot in de verre hoek verschalkte hij de keeper 1-1. De IJFC supporters hoopte dat IJFC door ging pakken, maar vijf minuten later keek IJFC weer tegen een achterstand aan. Een vrije bal werd door een CDW-er strak ingekopt. Rowdy Jansen dook de bal uit de hoek, maar de rebound werd eenvoudig door een vrijstaande speler ingeschoten 2-1.

Een minuut voor rust nog een klein VAR momentje. Youri van Zwieten greep goed in en opende op Rowan Mankers. Rowan speelde Ruben van Rooijen door de lucht  aan, Ruben nam de bal met een technisch hoogstandje aan, maar werd volledig onderuit gelopen. Scheidsrechter Dorrestein stond kort op de situatie en constateerde geen strafschop en werd er uiteraard verder gespeeld. Net voor het eindsignaal moest Rowdy Janssen zich nog even strekken om een bal uit de kruising te tikken. RUST 2-1.

In de tweede helft een ander IJFC. Trainer Edwin de Bruijn en Frans Vermeulen hadden aangegeven dat er met meer zelfvertrouwen, een hoger tempo en secuurder aan de bal gespeeld moest worden… en dat gebeurde.

IJFC gooide het tempo omhoog en speelde veel beter. Na twee minuten resulteerde dat al in de gelijkmaker. Marc vd Klij greep opnieuw goed in en speelde Vincent Griffioen aan. Vincent nam de bal goed aan en gaf een poeier van 30 meter. De bal verdween als een raket in de bovenhoek… wereldgoal. 2-2

IJFC hield het initiatief in kwam in de 53e minuut op voorsprong door opnieuw een doelpunt van Vincent Griffioen. Ruben van Rooijen speelde zich geweldig vrij en gaf een uitstekende voorzet op de vrijstaande Vincent Griffioen. Met een keurig geplaatste kopbal verdween de bal in de kruising 2-3. Drie minuten later opnieuw een voorzet van Ruben van Rooijen , ingekopt door Stefan de Wit, maar prima redding van de keeper. IJFC voetbalde uitstekend en creëerde nog een aantal prima kansen. Een goed ingespeelde bal van Youri van Zwieten werd door Vincent Griffioen uit de draai in de hoek geschoten, moelijke redding keeper. Het centrale duo : Stijn de Bie en Jeffrey Stigter heerste achterin en gaven geen krimp… toch was er nog één kansje voor CDW. Een schot uit een counter, op randje buitenspel, werd door Rowdy Janssen onschadelijk gemaakt. Daarna speelde IJFC een gewonnen wedstrijd. IJFC kreeg nog wat kleine kansjes via Mitch Dunne en Robbert Maat, maar gescoord werd er niet meer.

In de 94e minuut floot scheidsrechter Dorrestein voor het einde van de wedstrijd. De eerste overwinning in de na competitie was een feit. Uiteraard werd er hard gezongen in de kleedkamer en klonk het “blauw wit” tot in Odijk. De busreis terug was één groot feest met chauffeur Arie, met een extra ronde om de rotonde, feestmuziek in de bus en een geweldig optreden van de bekende zanger Tijn Harlaar, die met humor en een geweldige stem de sfeer verder verhoogde. Aangekomen in IJsselstein werd JO19-1 (bekerwinst en veel Divisieteams uitgeschakeld) met hun trotse coaches Rodney en Dennis, door de A selectie en de staf opgewacht en met gejuich en gezang op de parkeerplaats  van sportpark Groenvliet ontvangen. Dat is IJFC ten voeten uit… één club… en samen feest. Een mooie afsluiter van deze geweldige dag.

Volgende week wacht Nieuw Utrecht. Een pittige tegenstander die in een flow zit, datzelfde geldt ook voor IJFC. Als IJFC gewoon voetbalt en knokt, hoeft het voor niemand bang te zijn. De uitwedstrijd werd 2-2 en thuis werd er ongelukkig met 0-1 verloren, maar dit is een wedstrijd op zich. We hopen dat het IJFC legioen het team weer komt ondersteunen, want die steun is zeker noodzakelijk ! De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark Rijnvliet in Utrecht om 14.30 uur.