D-pupillen zaterdag, D3, 4e klasse 30

3 oktober 2015 9:45

Vanmorgen kregen we het trieste nieuws te horen dat afgelopen week de vader van Levay was overleden. We wensen hem, zijn moeder Lia en verdere familie erg veel sterkte toe om dit verlies te verwerken.

Op het programma stond vandaag de uitwedstrijd tegen Vreeswijk D3. Onder een herfstachtig zonnetje werd er om 10 uur afgetrapt. Zonder Martijn die te veel last ondervond van zijn lies om te kunnen starten.

In de 2e minuut ging het jammer genoeg voor IJFC  bij de opbouw mis toen de bal tegen een vroeg storende Vreeswijk aanvaller geschoten werd. Deze wist met deze buitenkans wel raak en schoot van buiten de 16 de 1-0 binnen. In de 5e minuut herpakt de D3 zich en schiet Ryan net naast. Uit een daarop volgende  hoekschop kan Jayden net niet de bal in het doel werken.

Het spel gaat op en neer en door goed meeverdedigen van Cedric kan een veel belovende aanval van Vreeswijk onderbroken worden. In de 10e minuut stoomt Vreeswijk weer op richting het doel van Jelmer en volgt er een schot van buiten de 16 die pardoes in de hoek beland en de 2-0 op het scorebord zet. Niet veel  later weet een Vreeswijk aanvaller opnieuw Jelmer te verschalken als hij alleen op het afkomt en hem over Jelmer heen schiet, die de bal nog net wel aan kan raken maar niet voldoende om het doelpunt te voorkomen. In de 16e minuut weer een schot die binnenkant paal binnen gaat, 4-0.

Maar IJFC geeft niet op en een paar goede combinaties volgen met Hidde, Perry en Sam. In de 20e minuut wordt Jayden in de 16 onderuit gehaald en krijgen we een penalty, maar helaas die wil er ook niet in gaan. Maar in de 28e minuut weet Perry goed door de verdediging van Vreeswijk heen te komen en zijn schot kan door de keeper alleen weg gebokst worden en komt voor de voeten van Rodi die met dit buitenkansje wel raak weet en de 4-1 aantekent.

Dan is het rust, na een peptalk van Paul begint IJFC vol goede moed aan de 2e helft. Helaas weet Vreeswijk al weer snel de 5-1 te scoren met een aanval door het midden. Ondanks het harde werken van de verdedigers van IJFC lukt het niet om het achterin dicht te houden. Bij een hoekschop van Vreeswijk weet Rodi nog in eerste instantie redding te brengen door de bal van de doellijn te koppen maar IJFC krijgt de bal niet uit de 16 en is het weer een doelpunt, de 6-1.

In de 45e minuut schiet Jelmer de bal veruit en deze bal bereikt Rodi nog net op de helft van IJFC die in een lange rush bij het doel van Vreeswijk de keeper passeert en de 6-2 kan scoren.

Een paar minuten voor het einde is het slotakkoord toch voor Vreeswijk die de eindstand op 7-2 zet.

Jammer dat een aantal afstand schoten van Vreeswijk in het begin van de wedstrijd al snel een aantal doelpunten opleverden en de achterstand te groot werd om er een echt spannende wedstrijd van te maken.