D-pupillen zaterdag, D3, 4e klasse 30

31 oktober 2015 8:30

Mook, J.

Vandaag moeten de jongens van IJFC D3 vroeg op. Geen uitslapen op deze zonnige zaterdag 31 oktober. Verzamelen om 08.00 uur. Alle jongens zijn aanwezig behalve Martijn die met griep op bed ligt.

De wedstrijd begint op tijd om 08.30 uur. De tegenstander neemt de aftrap en gaat gelijk in de aanval en scoort 1-0.  Gelukkig wordt deze afgekeurd omdat de speler van PVCV buitenspel stond.  IJFC hervat het spel en speelt de bal lekker rond. De eerste helft van de wedstrijd is erg leuk om naar te kijken. De jongens gaan allen de duels aan en er zit veel pit in de wedstrijd. De jongens in de verdediging doen het ook zeer goed. Ook de keeper Jelmer heeft vandaag vele doelpunten goed tegen kunnen houden. Beau, Jayden en Perry staan in de eerste gedeelte van de wedstrijd in de aanval. Mooie aanval van Beau en er ontstaan diverse corners. Voorzet Jayden en Perry scoort 1 -0.

Na 20 minuten wordt er gewisseld. Beau, Jayden en Rody eruit en Sam A, Cedric en Levay erin. Sam A gaat in de aanval maar de scheidsrechter fluit buitenspel?  Vandaag heeft coach Ferdinand gekozen voor een spelverdeling van 1-4-3-3. De jongens spelen goed en hebben enkele kansen maar het blijft 1-0 tot de rust.

Het spel wordt hervat en onze jongens hebben nu de zon in de rug bij de aanval. Dit zou wellicht in ons voordeel kunnen werken. Helaas na 9 minuten in de 2de helft scoort PVCV 1-1 en 3 minuten later zelfs 1-2. De tegenstander heeft in deze helft van de wedstrijd veel meer balbezit. Even is de felheid bij IJFC eruit en worden er veel minder duels aangegaan. Gelukkig gaat IJFC weer in de aanval en Sam A gaat een duel aan met de keeper van de tegenstander. In de 2de helft scoort Sam A 2-2.  Het wordt nu weer spannend. Zal het IJFC D3 nu lukken om een punt of zelfs 3 punten uit deze wedstrijd te behalen? Nog een minuut of 5 te gaan … Nee, om 09.29uur scoort PVCV 2-3. Sam A probeert het nog een keertje maar wordt onderuit gehaald en de scheidsrechter fluit er helaas niet voor.  Dan scoort de tegenstander om 09.35 uur 2-4 en even later eindigt de scheidsrechter de wedstrijd. Echt een mooie en leuke wedstrijd!!! Alle jongens hebben hun best gedaan.