IJFC JO13-3

D-pupillen zaterdag, D3, 4e klasse 30

7 november 2015 12:00

Wedstrijd van zaterdag 7 november Desto D5 – IJFC D3

De mannen begonnen al wat geïmponeerd aan de wedstrijd om dat het tegen een van de hoger geplaatste teams was en ze fysiek ook wat groter waren. Daarbij hadden 4 jongens al een wedstrijd in de benen in de D2 en de D4.

Het eerste kwartier golfde het spel op en neer waarbij Desto de betere kansen had, diverse goede reddingen van Jelmer, een schot op de paal en een schot op de lat maar het bleef (voorlopig) nog 0-0.

Na 20 minuten kwam er een goede aanval van Desto over rechts met een prima afstandsschot en de stand was 1-0. Het Desto publiek ging volledig uit haar dak. Vervolgens kwam IJFC niet echt meer in het spel voor en de aanvallen golfde over IJFC heen en al snel werd het 2-0 en 3-0.

IJFC kwam in die periode maar 1 keer in de buurt van het doel van Desto , na een goede aanval en goed doorzetten van Joost . Hij moest zijn actie echter bekopen met een blessure. Gelukkig voor hem en het team kon hij weer verder.

Na verkeerd uit verdedigen van IJFC kwam Desto heel makkelijk aan de 4-0.

Voor de rust kreeg Perry nog een mooie kans recht op de keeper af maar hij werd op het laatste moment nog gestuit.

Uit weer een aanval van Desto kwam een aanvaller alleen voor Jelmer te staan, hij redde nog goed maar in de rebound werd het alsnog 5-0.

Met deze stand gingen we de rust in.

In de rust probeerde de trainers wat meer pit in het team te krijgen want het leek af en toe wel of we er niet helemaal bij waren.

In de 2e helft ging het heel snel, binnen 5 min werden de 6-0 en de 7-0 binnen geschoten en na een kwartier spelen in de 2e helft stond het al 9-0 uit een corner. De spirit was duidelijk helemaal vertrokken uit het team en de mannen waren kennelijk al bezig met andere zaken.

Het was dat Desto ook niet erg hard meer aanzette in het laatste kwartier waardoor het uiteindelijk 12 -0 werd, wat geen uitslag is waar je trots op kan zijn.

Ik denk dat we met z’n allen deze wedstrijd maar heel snel moeten vergeten en het enige wat we er van kunnen leren is dat zonder een goede instelling we er zeker niet komen.

Op naar de volgende wedstrijd en dan gaat het zeker beter!!