90'
Assist: Onbekend

16 januari 2016 14:00

Luuk Spliet

Als voorbereiding op de (hopelijk net zo succesvolle) 2de helft van de competitie speelden de Vrouwen tegen Sporting ’70 (momenteel lijstaanvoerder in de 1ste klasse A).

Het werd een nuttige oefening als voorbereiding op de wedstrijd van aanstaande zaterdag als er uit tegen Blauw Geel’55 gespeeld gaat worden.

Sporting was de hele wedstrijd dominant maar kon moeilijk tot scoren komen en IJFC verdedigde sterk maar kwam weinig aan aanvallen toe.

In het begin van de 2de helft lukte het Sporting, na een communicatiefout in de verdediging, de goed keepende Tamara Kamps, te passeren. Op de rand van de 16-meter werd de bal zomaar in de voeten gespeeld van een Sporting aanvalster en die strafte dat direct af.

Daarna bleef het beeld hetzelfde. Sporting veel balbezit en goed veldspel maar aanvallend tekort. IJFC vooral verdedigend en af en toe een counter. Het duurde tot in de laatste minuut voor een van die counters goed werd uitgevoerd. Snelle opbouw over links, een mooie pass van Lysanne van Oostom op Ester Weerdenburg die voorzette waar Malissa Klein deze aanval omzette in een doelpunt. Gelijkspel derhalve maar absoluut niet in verhouding.

Nog wat werk te verrichten dus om voldoende uitgerust te zijn voor de wedstrijdenreeks met succes kan worden vervolgd.
De eerste competitiewedstijd is direct al een krachtmeting met een van de (vier) titelkandidaten, Blauw Geel. Deze ploeg heeft zich in december nog versterkt en mikt op een hele goede 2de seizoenshelft waar alles nog mogelijk is.
De top 4:

Het programma voor IJFC VR1:

23 jan: 12:30 uur    Blauw Geel’55  –            IJFC VR1

30 jan: 16:30 uur    IJFC VR1               –           ARC VR1

6 febr: 17:00 uur    Roda’46 VR1      –            IJFC VR1  (1/8 finale Beker A categorie West 1)

13 feb, 16:15 uur   Wartburgia VR3 –            IJFC VR1