VVIJ D6

D-pupillen, D3, Groep 4 02

20 februari 2016 8:30

Bos, M.

Zaterdagochtend 20 februari jl was het een thuisderby, dit keer de bekercompetitie IJFC D3 tegen VVIJ D6. IJFC D3 was voor de winterstop als eerste geëindigd, hopen dat ze the positive flow kunnen doortrekken.

Perry en Martijn hebben zich voor deze wedstrijd afgemeld, Milan en Chaver waren deze wedstrijd onze invallers.

De wedstrijd ging bij aanvang redelijk gelijk op, de teams waren in ieder geval aan elkaar gewaagd. Er werden kansen gecreëerd door beide teams. Als eerste nam Levay een hoekschop en Chaver miste deze net.

Vervolgens werd VVIJ steeds gevaarlijker en domineerde ze op de helft van IJFC. Na ongeveer 10 minuten gespeeld te hebben bleef een doelpunt voor hun dan ook niet uit,0-1 voor VVIJ.

IJFC liet zich niet kennen en er werden mooie combinaties gemaakt, goed opgebouwd en hard gewerkt om de tegenstander terug te dringen op eigen helft. Omdat de teams aan elkaar gewaagd waren, was het een leuke en spannende wedstrijd om naar te kijken.

Chaver kon op een gegeven moment ontsnappen aan de verdedigers van VVIJ en passte de bal naar Jayden, helaas stond Jayden buitenspel, waardoor de aanval van IJFC werd afgefloten. Chaver nam een hoekschop, maar helaas resulteerde dit niet in een doelpunt voor IJFC.

VVIJ liet ook geen kansen onbenut en werd steeds gretiger naar doelpunten. Wanneer de aanvallers van VVIJ de verdedigers van IJFC passeerden werden duels met onze keeper Jelmer spannend. Gelukkig had Jelmer het onder controle en heel wat schoten op het doel tegengehouden.

Vanuit het midden kon Rodi de bal kwijt aan Jayden en er ontstond een mooi opgebouwde aanval. Helaas stopte de keeper van VVIJ de bal. VVIJ beantwoorde op hun beurt een aanval en scoorde 0-2 de rust in.

IJFC creeerde diverse kansen, helaas lukte het niet om de kansen om te zetten in doelpunten. Dit ondanks het harde werken, samenspel en opbouw. VVIJ kon de aanvallen beter afmaken en niet veel later bleef een doelpunt niet uit, 0-3

IJFC liet het hoofd niet zakken en bleef sportief strijden. Halverwege de 2e helft kon Sam uitbreken en een doelpunt scoren 1-3. De achterban; Ryan, Levay, Dylan, Sam en Joost bleven knokken, sommige aanvallers van VVIJ waren ( letterlijk) net een maatje te groot. Céderic, Beau, Rodi, Milan, Chaver, Jayden en Sam maakten mooie acties met elkaar, alleen resulteerde dat helaas niet in doelpunten.

Uiteindelijk heeft VVIJ het kunnen afmaken door nog 2 doelpunten te scoren. De eindstand werd 1-5. Jammer dat we de bekercompetitie moeten verlaten, echter hebben de boys hard gewerkt en goed gespeeld. Chaver en Milan, bedankt voor jullie bijdrage.