Zwaluwen Utrecht 11 D3

D-pupillen zaterdag, D3, 4e klasse 42

19 maart 2016 9:00

Bos, M.

Op deze vroege zaterdagochtend met een fris windje lijkt het voorjaar weer ver weg. Maar IJFC D3 begint met goede zin aan de wedstrijd tegen Zwaluwen Utrecht D3. De wedstrijd van 2 weken geleden werd met 2-4 gewonnen dus vol verwachting werd er naar deze wedstrijd  uit gekeken.

De wedstrijd moest even op gang komen maar in de 7e minuut werd een aanval van Zwaluwen afgeslagen via een IJFC speler. De corner die daarop volgde kwam precies voor het doel van keeper Jelmer in een groepje van spelers terecht maar  een speler van Zwaluwen was net even scherper en kon de bal in het doel frommelen.

Niet veel later weer een kans voor Zwaluwen met een schot op doel maar via de handen van Jelmer ging deze bal op de lat over. Dan komt IJFC steeds beter in het spel en gaat met name via de linkerkant de bal via mooie combinaties (drie hoekjes) tussen Martijn, Perry en later Joost naar voren. Ook via de rechterkant kan Jayden doorbreken als rechterspits maar helaas vinden zijn voorzetten geen speler van IJFC. Ook Max is diverse keren de grotere spelers van Zwaluwen te baas. IJFC speelt wel steeds meer naar voren maar het lukt niet om echt gevaarlijk voor de goal van Zwaluwen te worden. Tegen het einde van de 1e helft een uitbraak van Zwaluwen en het schot op het doel van Jelmer gaat er ongelukkig tussen zijn handen door in de goal, 0-2.

Na de rust gaat IJFC verder met naar voren spelen en er komen kansen. Helaas wordt net een medespeler die er beter voor staat over het hoofd gezien of waar beter zelf geschoten wordt een pass gegeven die niet goed aankomt. De 2-1 blijft uit en zoals zo vaak krijg je dan het deksel op de neus en volgt ook nog de 0-3. Tegen het einde van de wedstrijd is het geloof bij IJFC helemaal weg en vallen er nog 2 doelpunten.

De ere treffer blijft helaas uit, volgende keer weer een nieuwe kans op een goed resultaat, zeker als het scoren dan ook weer beter gaat.