Sponsors

KeepersDe keepers zullen aan de hand van een keepersleerplan specifieke vaardigheden aanleren die horen bij hun leeftijd.

Dit varieert tussen technische vaardigheden die voornamelijk geïsoleerd worden bijgebracht tot aan vaardigheden die betrekking hebben op inzicht en ervaring van de keeper en worden aangeleerd in wedstrijd echte vormen met het team. Het uitgangspunt van dit keepersleerplan is ten alle tijden de ‘wedstrijd’ waarbij de keeper fungeert als 1 van het team. 

Voor ieder kind jonger dan 12 jaar en het leuk lijkt om te ervaren hoe het is om keeper te zijn, organiseert IJFC keepersinstuiven op de zondag ochtend. Dit zal een maandelijks terugkerend evenement worden waar iedereen zich voor kan inschrijven. Het doel van deze keepersinstuiven is het aanleren van de basis principes van een keeper. Op deze manier bieden we iedereen de mogelijkheid om hun keeperstalent te vertonen en te ontwikkelen. De data zullen worden gepubliceerd via de website.

Ook de keepers die vast bij een team spelen maar buiten de selectie elftallen vallen zullen worden uitgenodigd om 1 keer in de twee weken mee te trainen met de geïsoleerde keeperstrainingen.

De keepersopleiding zal worden ingedeeld in 3 fases: 

  • Onderbouw (012 t/m 013)
  • Middenbouw (014 t/m 016)
  • Bovenbouw (017 t/m 019)

De keeperscoördinator vanuit de technische commissie is Mike Maaswinkel. Het team van keeperstrainers ziet er als volgt uit:

  • Onderbouw - Niek op de Weegh
  • Middenbouw - Bjarni Vlak
  • Bovenbouw - Remy Snel

Mochten er vragen zijn, stel deze dan gerust per mail: keepers@ijfc.nl. Daarnaast is IJFC altijd op zoek naar (jonge) ambitieuze keepercoaches om ook in de toekomst de kwaliteit te waarborgen. Voel jij je aangesproken, twijfel dan niet en meld je aan. 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!