JO11-1 kampioen!

16 mei 2022 21:00

Het is de JO11-1 van IJFC gelukt om op zaterdag 14 mei kampioen te worden in de 1e klasse. Een mooie beloning voor een plezierig en succesvol seizoen Plezierig omdat de sfeer in het team en langs de lijn zeer goed is, samen hebben we een positieve vibe gecreëerd. Succesvol omdat de spelers een goede ontwikkeling hebben doorgemaakt met als gevolg tot nu toe slechts één nederlaag en veel overwinningen. De meeste overwinningen door goed voetbal maar ook overwinningen door tot het einde te blijven strijden voor een goed resultaat met als gevolg dat er ook wedstrijden pas in de laatste vijf minuten in ons voordeel werden beslist.

De kampioenswedstrijd was tegen FC Delta Sports'95 JO11-1, een prima tegenstander die in de derde fase van de competitie nog uitkwam in de hoofdklasse. De situatie voor de wedstrijd was dat IJFC drie punten meer had dan Delta Sports ( wij alles gewonnen, zij slechts één keer verloren) en dat er nog twee wedstrijden te spelen waren. Als we zouden verliezen dan zou Delta Sports de nieuwe koploper worden omdat ze een beter doelsaldo hadden, een gelijkspel zou eveneens volstaan, echter zou dit betekenen dat er volgende week minimaal een punt behaald zou moeten worden. Onder heerlijke omstandigheden, een absolute kraker op het programma waarbij alle ingredienten aanwezig waren voor een mooie en spannend wedstrijd, en dat werd het zeker!

De wedstrijdbespreking was kort, inzet is immers de basis tot succes zodat we aan het einde van de dag onszelf wat dat betreft niets konden verwijten en om bovenal plezier te maken door ons eigen spelletje te spelen( combinatievoetbal, veel beweging en opbouw van achteruit).

Vanaf het begin van de wedstrijd was de amusementswaarde hoog het werd een gelijkopgaande wedstrijd. Delta Sports had een aantal technisch vaardige spelers, in combinatie met fysiek ingestelde spelers. IJFC deed hier niet voor onder met als gevolg een duel met bij vlagen goed voetbal, veel strijd en harde maar faire duels van beide kanten. IJFC kwam op een verdiende 1-0 voorsprong door een goal van Mats.

Het tweede kwart verliep wat moeizamer, Delta Sports gaf zich niet zomaar gewonnen en was met name uit standaardsituaties gevaarlijk (corners en vrije trappen) het was uit één van die corners waar een tegengoal (kopbal) uit voortkwam.

Halverwege de wedstrijd probeerden we met wat tips ervoor te zorgen dat wij ons eigen vertrouwde spel gingen spelen, dit resulteerde in een doelpunt uit het 'boekje'. Mats ging door op rechts, behield het overzicht en met een bekeken pass vanaf de achterlijn een uitstekende assist op de geheel vrijstaande Emma die beheerst de 2-1 wist binnen te tikken. Dit tot grote vreugde op en langs het veld want het publiek was in grote getale aanwezig.  De vreugde was van korte duur, de gasten wisten tegen de verhoudingen in de aansluitingstreffer te maken en stonden weer op gelijke hoogte, 2-2 overigens een merkwaardig doelpunt die ontstond uit een vrije trap ter hoogte van de middellijn die in een boog voor ons doel werd gespeeld en op miraculeuze wijze in ons doel verdween.

In de laatste time-out nog wat tactische aanwijzingen voor het restant van de wedstrijd en een toenemende spanning. We voetbalden gelukkig wat beter dan de eerdere twee kwarten maar onze tegenstander speelde ook prima voetbal. Halverwege het laatste kwart gebeurde het, Mats nam vanaf links halverwege de helft van Delta Sports een intrap, tikte de bal opzij en schoot richting doel. We weten nog steeds niet of het een voorzet of een schot was maar de bal verdween in de rechterbovenhoek, 3-2 en mooi om te zien dat alle spelers elkaar in de armen vlogen na deze onmogelijke goal. Voor de liefhebbers, de goal leek een beetje op de goal van Lasse Schöne ( Real Madrid-Ajax, Champions league 2019). In deze fase kreeg IJFC meer controle over de wedstrijd.

Twee minuten voor tijd nog een corner voor de tegenstander waar onze defensie adequaat op reageerde. Het bevrijdende eindsignaal bracht een enorme ontlading bij spelers en publiek teweeg, het feest kon daadwerkelijk beginnen. Na het in ontvangst nemen van de felicitaties van de uiterst sportieve opponent klonk het "We are the champions", en konden we het kampioenschap met de supporters gaan vieren.

Het bleef nog lang gezellig op het terras en we hebben dit kampioenschap goed gevierd. Nu nog één uitwedstrijd tegen SVF uit Cothen, we gaan ons uiterste best doen om ook deze wedstrijd met goed voetbal te winnen.

We willen onze trouwe supporters bedanken voor hun steun tijdens dit mooie seizoen, uiteraard ook dank aan de scheidsrechters en in het bijzonder aan de JO11-2 en de MO11-1 die ons in enkele wedstrijden spelers hebben uitgeleend zodat we voldoende spelers hadden.