Volgende fase verduurzaming afgerond - IJFC

Sponsors

Volgende fase verduurzaming afgerond

5 januari 2023 20:15


Afgelopen week is weer een fase afgerond in de verduurzaming van ons sportcomplex. Met behulp van onze sponsoren, de installatiebedrijven Stigho Electro en Hartog Installatietechniek uit IJsselstein, is de oude gasgestookte warmwatervoorziening in het kleedkamergebouw vervangen door een elektrische voorziening.

20230105_200159.jpgDe drie nieuwe elektrische boilers gaan de douches voorzien van warmwater. De boilers warmen overdag het water op met behulp van de 300 zonnepanelen die vorig jaar zijn aangelegd op onze daken. Zo zijn we af van de hoge kosten voor het gas, maken we nog beter gebruik van de opgewekte elektriciteit van de zonnepanelen en zijn we een stap verder in onze verduurzaming.

 

20230105_200233.jpgTegelijkertijd is de CV ketel, die voor de verwarming van het kleedkamergebouw zorgt, vervangen voor nieuwe. Doormiddel van een vernieuwd besturingssysteem is de temperatuur nu veel adequater te regelen. Wat een verdere besparing van de energiekosten betekent.
De commissiekamer gaat nog voorzien worden van een eigen verwarmingsmogelijkheid, wat met name van belang is voor de zaterdagen.

Tot slot is de afgelopen maanden de veldverlichting vervangen voor LED armaturen. Door deze in te stellen op trainingsintensiteit zal het stroomverbruik dalen en zal er een besparing in de kosten van de netbeheerder gerealiseerd worden. Ook zijn de LED armaturen een stuk minder stortingsgevoelig dan de oude systemen.

We hebben nu nog de wens om de warmwatervoorziening en de verwarming van de kantine te vernieuwen In overleg met onze partners.

Het zijn behoorlijke investeringen die we moeten doen, maar dit draagt wel bij aan onze duurzame ambities en daarnaast houden we zo de lopende (energie)kosten voor de club beter in de hand.

Bestuur IJFC

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!