Sponsors

SpelregelsSpelregels

Spelregels zijn een essentieel onderdeel van de sport. Dankzij duidelijke regels verloopt een voetbalwedstrijd sportiever, en dus leuker.

Wist jij dat er maar zeventien internationaal geldende regels zijn in het voetbal? De scheidsrechter kent al deze regels en zorgt ervoor dat deze tijdens de wedstrijd op de juiste manier worden nageleefd.

Als speler, trainer-coach, ouder of toeschouwer hoef je niet het volledige spelregelboek te kennen. Maar om de scheidsrechter te begrijpen en het voetbal op een goede manier te beleven is het wel essentieel dat je de meeste regels kent.

Om jeugdspelers vertrouwd te maken met de spelregels moeten alle tweede jaars O17 junioren ongeacht in welke leeftijdscategorie ze spelen, heren en vrouwen verplicht een spelregelbewijs behalen om uit te mogen komen in de competities van de KNVB.

De KNVB heeft ook een website gelanceerd waar je alle spelregels kunt nalezen en oefenen door middel van vragen over 20 verschillende spelsituaties. https://www.voetbalmasterz.nl/ Deze website wordt ook gebruikt voor het behalen van het spelregelbewijs.

Klik hier voor de spelregels veldvoetbal

Officiële spelregels KNVB 2021-2022
Spelregelwijzigingen 2021-2022
Praktische richtlijnen
Toelichting strafcodes
Spelregelvragen met antwoorden
Wedstrijdvorm 11 tegen 11 (O13 tot en met O19)
Wedstrijdvorm 7 tegen 7 (35+/45+)


Pupillenvoetbal O8 tot en met O12
Bij de pupillen zijn er afwijkende wedstrijdvormen, 6 tegen 6 en 8 tegen 8. Daarbij horen aanvullende en aangepaste spelregels.

Klik hieronder voor de spelregels pupillenvoetbal
Wedstrijdvorm 6 tegen 6 (O8, O9 en O10)
Wedstrijdvorm 8 tegen 8 (O11 en O12)
 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!