Onze doelstelling voor de jeugd is het leveren van een bijdrage aan een goede voetbalopleiding, groei en voetbalplezier van de jeugdspelers in samenwerking met leiders, trainers en andere vrijwilligers.

Alvorens lid te worden van IJFC mag je eerst twee proeftrainingen volgen. Heb je interesse om bij IJFC te komen voetballen klik dan hier om je aan te melden voor een proeftraining. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

Meisjesvoetbal
Naast het voetbal in gemengde teams is er bij IJFC ook de mogelijkheid voor )meisjes om in een meisjesteam te gaan voetballen. Wil je meer informatie over meisjesvoetbal? Stuur dan een email naar [email protected]

IJffies
In deze categorie voetballen de jongens en meisjes vanaf 4 jaar. Op woensdag- en vrijdagmiddag wordt er getraind van 16:00 tot 17:00 uur.

O10, O9 en O8
In deze categorie voetballen jongens en meisjes van 8, 9 en 10 jaar waarbij 6 tegen 6 wordt gespeeld op een kwart veld. De wedstrijd duurt bij de O8 en O9 2 x 20 minuten met een time-out halverwege de helft (duur: max. 2 min.) Rust na 20 minuten (5 min op het veld) Bij de O10 bedraagt de speeltijd 2 x 25 minuten.

Na het beëindigen van de wedstrijd door de spelbegeleider worden er strafschoppen genomen. Iedere speler van beide teams nog een strafschop nemen ter afsluiting van de wedstrijd.

O12 en O11
In deze categorie voetballen jongens en meisjes van 11 en 12 jaar. Er wordt 8 tegen 8 gespeeld op een half veld. De wedstrijd duurt 2 x 30 minuten met een time-out halverwege de helft (duur: max. 2 min.) Rust na 30 minuten (5 min op het veld) Na het beëindigen van de wedstrijd door de scheidsrechter worden er strafschoppen genomen. Iedere speler van beide teams nog een strafschop nemen ter afsluiting van de wedstrijd. De strafschoppen hebben geen invloed meer op de uitslag.

O13
In deze categorie voetballen jongens en meisjes van 13 jaar. Er wordt 11 tegen 11 gespeeld op een normaal voetbalveld. De wedstrijd duurt 2x 30 minuten met 5 minuten pauze op het veld.

O15 en O14
In deze categorie voetballen jongens en meisjes van 14 en 15 jaar. Er wordt 11 tegen 11 gespeeld op een normaal voetbalveld. De wedstrijd duurt 2x 35 minuten met maximaal 10 minuten pauze op het veld of in de kleedkamer.

O17 en O16
In deze categorie voetballen jongens en meisjes van 16en 17 jaar. Er wordt 11 tegen 11 gespeeld op een normaal voetbalveld. De wedstrijd duurt 2x 40 minuten met maximaal 10 minuten pauze op het veld of in de kleedkamer.

O19 en O18
In deze categorie voetballen jongens en meisjes van 18en 19 jaar. Er wordt 11 tegen 11 gespeeld op een normaal voetbalveld. De wedstrijd duurt 2x 45 minuten met maximaal 15 minuten pauze in de kleedkamer.