IJFC F2 wint opnieuw (Bunnik ‘73 F4 - IJFC F2 – 0-5)

0 - 5

IJFC JO9-2JM

F-pupillen zaterdag, F2, 5e klasse 47

19 maart 2016 9:00

Alweer de 7e overwinning op rij vandaag. Na een 0-4 ruststand winnen jullie uiteindelijk met 0-5 van Bunnik ’73 F4.

De coach zou proberen deze wedstrijd zijn mond meer dicht te houden en jullie zelf te laten voetballen. Dat eerste is niet helemaal gelukt (volgende week probeer ik dat beter te doen), maar dat 2e zeer zeker wel. Vandaag was onze voltallige selectie van 9 spelers aanwezig en het was te zien dat iedereen er weer zin in had.

We begonnen wat weifelend aan de wedstrijd, maar wisten in het laatste deel van de eerste helft toch vier keer te scoren. Eén keer was het Bunnik die in eigen doel schoot en de overige goals kwamen in de eerste helft van Soufian, VietAn en Maxim.

In de tweede helft was alleen Joep noch succesvol na een assist van Mats, dus sloten we de wedstrijd op 0-5 af. In de tweede helft werd er zeker niet minder gespeeld dan in de eerste helft, maar het ontbrak ons een beetje aan geluk in de afwerking en de het keepertje van Bunnik speelde erg sterk.

Het is erg moeilijk om goed te blijven spelen als je zo’n duidelijk veldoverwicht hebt. Iedereen wil graag scoren, wat zeer begrijpelijk is, maar als team scoor je het meest als je in staat bent goed samen te blijven spelen en van ieders kracht gebruik te maken. Jullie zijn allemaal belangrijk voor het team:

Dylan: de betrouwbare sluitpost die ver voor zijn goal durft te keepen.

Mats: onze opbouwende laatste man met de mooie assists en oog voor de ruimte.

Yannick: onverzettelijk in de duels, sterk als een beer en een verwoestend schot.

Joep: met zijn magische linkerbeen en de uitstraling van spelplezier.

Caitlin: enthousiast en vasthoudend met vrouwelijk raffinement.

Maxim: de goalgetter met zijn passeeracties en snelle voetenwerk.

Chris: de allround verbindingsspeler en stille motor van het team.

VietAn: de balgoochelaar met de onnavolgbare acties waarvan iedereen smult.

Soufian: de tweebenige tacticus die de juiste posities kiest, kan passen en scoren.

Onze concurrentie in deze poule komt van Houten F7 en SV Zeist F2. In die wedstrijden moet je straks laten zien dat je als team het best bent. Als je nu je wedstrijden als team blijft spelen, ben je straks ook klaar voor die belangrijke potjes, die het kampioenschap zullen gaan beslissen.

Vanaf volgende week ga ik jullie wat meer vanuit de posities laten spelen, waarop ik jullie het sterkst vind. Op deze wijze werken we toen naar de climax van dit seizoen en wie weet eindigt dat dan in iets heel moois.