B-junioren zaterdag, B1, 2e klasse 08 Promotie Poule

2 april 2016 13:30

Vollenbroek, P.

Opstelling IJFC JO17-1

Zaterdag 2 april. IJfc mocht op bezoek bij Zwaluwen Utrecht. IJfc wat de afgelopen 2 wedstrijd met 3-0 had verloren. Kreeg als opdracht mee om als team ervoor te gaan vandaag. Bij aankomst kreeg IJfc te horen dat het op het gras moest spelen, Eigenlijk mochten we dit veld geen grasveld noemen want er lag meer zand dan gras. Daardoor gooide IJfc de taktiek om en ging voor de lange bal en vanuit daaruit voetballen. IJfc miste Elwin en Joey.

IJfc begon met de volgende 11: Koen op de goal, Remon en Bradley als back, Rowan en Marc in het centrum, Remsly Bas en Dyon op het middenveld en de voorhoede bestond uit Pieter Wouter en Job. Op de bank zaten Noel, Tommy en Damian.

Vanaf minuut werd IJfc terug gedrongen door een fel spelend Zwaluwen, echter kwam IJfc de eerste paar minuten maar 1x in de problemen waar Koen redding bracht. Voor derest was het vooral een strijd op het middenveld.  Toch brak IJfc de wedstrijd open, na een uittrap waar de linksachter van Zwaluwen zich in verslikte zag Pieter de keeper tever voor de goal staan en schoot de bal schitterend vanaf de zijlijn vanaf 30 meter over de keeper heen. Volkomen tegen de verhouding in kwam IJFc dus op 0-1.  Na 35 minuten kreeg de nummer 10 van Zwaluwen geel voor praten. Na 40 minuten floot de scheidsrechter af voor de rust.

In de rust werd er afgesproken om door te gaan zoals in de eerste helft en te proberen de 3 punten binnen te halen.

In de 2e helft was het weer Zwaluwen wat uit de startblokken schoot. Nadat de snelle linksbuiten ingebracht was door Zwaluwen in de rust besloot IJfc om ook te wisselen Tommy kwam in de plaats van Bradley om de snelle speler uit te schakelen. Doordat voetballen op dit veld niet kon bleef de wedstrijd op het middenveld zich afspelen. Zwaluwen werd een paar keer gevaarlijk maar Koen of de verdedigers stonden goed in de weg. Na 60 minuten gaat Marc in de fout door de speler van Zwaluwen neer te leggen en de scheidsrechter wees terecht naar de stip. De nummer 9 schoot de bal netjes in de andere hoek van Koen 1-1. na 62 minuten kwam Damian erin voor de sterk spelende Job. In de 70ste minuut werd de snelle speler van Zwaluwen Tommy zat, hij trapte Tommy na en kreeg terecht geel. Echter had de nummer 11 al rood moeten hebben na een elleboogstoot op Bas wat gezien was door de scheidsrechter. Zwaluwen bleef het proberen maar IJFc bleef overeind.na 76 minuten kreeg de nummer 9 ook een gele kaart voor praten. echter schold hij de scheidsrechter uit en kon met rood blijven zitten. Na 80 minuten floot de scheidsrechter af en konden beide teams met een punt naar huis.

Achteraf gezien is IJFc blij met een punt, Zwaluwen was iets sterker op het slecht bespeelbare veld en was iets gevaarlijker. IJFc had vooral moeite om het eigen combinatiespel te spelen door het veld.

a.s woensdag speelt de B1 om 19:00 de 1/8e finale tegen VVIJ B2 op veld 1 van IJFc. Wilt u de jongens een keer zien spelen bent u van harte uitgenodigd. De afgelopen 2 wedstrijden tegen vvij leverde geen winnaar op dus het beloofd een spannende wedstrijd te worden.