IJFC JO17-1

B-junioren zaterdag, B1, 2e klasse 08 Promotie Poule

9 april 2016 12:00

Opstelling IJFC JO17-1

Zaterdagmiddag was Focus de tegenstander,  een tegenstander waar al 2x van werd gewonnen en tijdens een toernooi van werd verloren. IJfc was dus na de wedstrijd tegen VVij gewaarschuwd. IJFc was weer compleet en ging vol goede moet aan de wedstrijd beginnen met de volgende 11: Koen Bergsma, Remon Kars, Marc Lebbink, Elwin Kars, Tommy de Leat, Bas Borninkhof, Wouter Ligchaam, Damian van Dijk, Job van den Houten, Dyon Goos, Remsly Manuela.

IJFc begon het eerste half uur heel zwak en verloor veel de bal. Ook was het tempo veel te laag waardoor er niet lekker gevoetbald kon worden. Focus kreeg daardoor enkele kansen maar werd niet al te gevaarlijk. Na een half uur begon IJfc beter te voetballen maar echt tot kansen kwam het niet.

In de rust kwamen de koppen bij elkaar en besloot IJFc het op te pakken als team en toch voor de 3 punten te gaan.

Na 5 minuten kreeg IJFc een vrije trap die benut werd door Pieter 0-1. 5 minuten later scoorde IJFc de 0-2 een Uittrap van Koen vloog over iedereen heen en Dyon schoot de bal rustig in. Het is alweer de 3e assist van keeper Koen. de 0-3 kwam van de voet van Pieter. Pieter die goed doorging op de keeper tikte de bal het doel in. Daarna vond IJfc het best en spaarde het hun krachten. Focus kwam daardoor nog op 1-3 maar in de moeilijkheden kwam IJFc niet.  Na 82 minuten floot de scheidsrechter af voor de wedstrijd.

U leest het al een kort verslag maar zo was de wedstrijd af. Eigenlijk een zakelijke 1-3 overwinning en op naar de komende wedstrijden.  Woensdag wacht DHSC als IJfc daar weet te winnen doet het weer volop mee in de promotie.