Geen makkie voor de IJFC F2 tegen de nummer laatst (IJFC F2 – SCH ’44 F4 3-0)

SCH'44 F4

F-pupillen zaterdag, F2, 5e klasse 47

9 april 2016 9:45

Bos, M.

Een groot compliment moet ik maken aan de nummer laatst van onze competitie. SCH ’44 F4 maakte het ons ontzettend lastig, mede dankzij voortreffelijk keeperswerk van hun doelverdediger. Ons doorzettingsvermogen en goede spel brachten ons wel uiteindelijk een 3-0 overwinning.

Midweeks waren we nog onderuitgegaan in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Geinoord F8 (4-3 verlies). Dit was echter een zeer goede oefenpot, waarvan we veel hebben kunnen leren. De omschakeling naar verdediging is van groot belang. Als een behendige tegenstander er snel uitkomt, moet je op tijd terug komen, anders krijg je de deksel op je neus en dat gebeurde ons middenveld afgelopen donderdag een paar keer. Dat bespraken we in de voorbespreking en ik kon al meteen zien dat jullie daarvan geleerd hebben.

De eerste helft ging heel lang gelijk op. SCH ’44 kreeg een aantal kansen om een goal te maken, maar de verdediging met Dylan, Caitlin, Yannick en Mats bleef overeind. Dylan moest een paar keer redding brengen en met een goede sliding wist Yannick op het laatste moment ook een achterstand te voorkomen.

Door het goede spel van onze tegenstander, moesten wij ook al onze kunsten laten zien. Wij wisten ook een flink aantal kansen te creëren, maar in eerste instantie leverde dat geen treffers op. Vlak voor rust ontspon zich een mooie aanval over rechts via Soufian, Yannick en Chris. Joep hield het veld goed breed op links en Chris wist met een mooie “wisselpass” de bal in één keer naar de vrijstaande Joep te spelen, die met een precies en hard schot, rechts onderin, eindelijk de keeper van SCH het nakijken liet. Met een kleine 1-0 voorsprong gingen we de rust in.

In de tweede helft waren we wel duidelijk de bovenliggende partij. Een groot compliment aan Mats, VietAn en Caitlin, die achterin echt geen muisje doorlieten. Er was geen dreiging meer van SCH en wij wisten nu bijna de gehele tweede helft op hun helft te spelen. Het was dat de keeper van SCH werkelijk een fantastische dag had, anders waren geweldige schoten van Chris en Mats er al eerder ingegaan. Gelukkig wisten  we toch nog twee keer het net te vinden. Eerst rondde Yannick mooi voorbereidend werk van Chris en Maxim af en de derde goal kwam van de voet van Soufian met een vlammend schot vanaf links.

Nu op naar volgende week. Dan spelen we uit tegen onze directe concurrent, de nummer 2 Houten F7. Dat wordt weer een wedstrijd op het scherpst van de snede, maar ik heb het gevoel dat jullie er helemaal klaar voor zijn.

Veel plezier weer op de training deze week!