IJFC F2 neemt eerste horde naar de titel (Houten F7 - IJFC F2 1-4)

1 - 4

IJFC JO9-2JM

F-pupillen zaterdag, F2, 5e klasse 47

16 april 2016 10:20

Met een overtuigende overwinning op onze direct concurrent Houten F7, heeft IJFC F2 de eerste horde richting de titel genomen. Houten F7 werd met ijzersterk verdedigen, goed combinatie voetbal en mooie doelpunten geheel terecht met 1-4 verslagen. Volgende week wacht onze 2e uitdager, SV Zeist F2, in een onderling duel in IJsselstein.

Caitlin gaf voor de wedstrijd aan niet helemaal fit te zijn en wilde 2 keer 10 minuten spelen, dus werd de opstelling iets omgegooid. We startten met Dylan op doel, Mats en Caitlin in de verdediging, VietAn als middenvelder, op de flanken Joep en Chris en Soufian in de spits. Maxim en Yannick begonnen in de wissel. IJFC F2 startte heel goed en nam meteen het initiatief.

In de beginfase verscheen Soufian alleen voor de keeper, maar zijn schot ging helaas net naast. Rond de 11e minuut brak Chris door op rechts en wist met een slim tikje Maxim te bereiken. Met een zacht rollertje in de tegengestelde hoek werd de uitstekende keeper van Houten door Maxim gepasseerd.

Daarna verslapten we iets en lieten we Houten F7 in de wedstrijd terugkomen. Toen we een bal niet goed wegwerkten nam een speler van Houten hem direct op de pantoffel en werd Dylan op zijn beurt kansloos gepasseerd. We waren even de weg kwijt, wat resulteerden in nog 2 à 3 goede kansen van Houten F7. Dylan hield ons met een paar prachtige reddingen op de been. Kort voor rust kwamen we alsnog op een 1-2 voorsprong. Chris soleerde op rechts langs een paar spelers en had een hard afstandsschot in huis, wat lekker de touwen in ging.

De limonade in de rust smaakte prima, maar we wisten ook dat er nog niets beslist was. Houten zou alles op alles zetten om ons te verslaan.

De verdediging stond in de tweede helft echter als een huis, waardoor Dylan nog nauwelijks werk had. Dat Caitlin niet helemaal fit was, was niet te merken. Ze stond steeds goed opgesteld om aanvallen te onderbreken. Mats en VietAn schuwden geen enkel duel en ook de opbouw werd door deze kanjers fantastische verzorgd. Doordat de verdediging zo goed stond, kon onze “midden midden”, Yannick, zich op de aanval concentreren en het spel verleggen naar de buitenspelers Maxim en Soufian. Chris en later Joep, waren in de tweede helft centrale spits en dat betekent in de woorden van Cruijff niet alleen de puntspeler in de aanval, maar ook de eerste verdediger! Zo joegen we de verdedigers van Houten zo op, dat ze nauwelijks meer tot uitverdedigen kwamen. Druk op de bal ………. zo doen we dat in de F2!

Al snel in de tweede helft wisten we de marge naar een verschil van twee te tillen. Chris was wederom de doelpuntenmaker van de 1-3, met een prachtig schot in de linker bovenhoek. Wat dieper in de tweede helft scoorde Soufian de 1-4 door middel van een slim puntertje in de korte hoek, waarop de keeper van Houten zich verkeek. Er waren nog prima aanvallen met mooie passes van Mats en VietAn van achteruit. Joep en Yannick treuzelde net iets te lang met afronden, anders was de score nog hoger opgelopen.

Na het laatste fluitsignaal van de prima scheidsrechter, klonk een oorverdovend gejuich van onze F2. Helemaal terecht vanwege de prachtige prestatie van vandaag, maar we zijn er nog niet! Dus gaan we de komende week weer aan de slag, om ook volgende week weer tot een mooie prestatie te komen.

Rest mij nog om jullie namens de meegereisde supporters te bedanken voor jullie prima teamprestatie van vandaag. We hebben er allemaal van genoten. Tot maandag.