IJFC F2 laat toeschouwers bibberen (PVC F4 - IJFC F2 – 2-3)

2 - 3

IJFC JO9-2JM

F-pupillen zaterdag, F2, 5e klasse 47

30 april 2016 8:30

IJFC F2 liet de toeschouwers vandaag bibberen van de spanning. Met een benauwde 2-3 overwinning gingen de punten uiteindelijk wel mee naar IJsselstein.

Vandaag moesten we het zonder Dylan (onze vaste keeper) en Maxim doen. Yannick en Mats zouden elk een helftje keepen. Ook wisten we dat de tegenstander sterker zou zijn dan in de heenwedstrijd, omdat ze veel invallers van een hoger team zouden opstellen. Helaas speelde wij ook niet onze beste wedstrijd en bleven we te ver verwijderd van ons normale niveau. Kortom we hadden het moeilijk.

In de eerste 5 minuten golfde het spel over en weer. Er waren kansen voor ons, maar ook Yannick moest een paar keer in actie komen om schoten van PVC onschadelijk te maken. Na 5 minuten brak VietAn op rechts door. Hij wist met een slim balletje Joep alleen voor de keeper te zetten en Joep schoof die bal mooi in de verre hoek. De voorsprong was van korte duur, wat in een daarop volgende tegenaanval moest Yannick ook de bal uit het net vissen toen een PVC speler een rommelgoal produceerde.

Nog voor de rust leek er een comfortabele voorsprong van 1-3 op het bord te staan. Eerst scoorde Amadouri. Met een lange rush vanaf de middellijn en een hoog en hard schot, scoorde hij meteen in zijn eerste wedstrijd een prachtige goal. Ook de 1-3 van Chris was van grote schoonheid, hoewel hier ook wel een tikkeltje geluk bij kwam kijken. Vanaf ruim 20 meter knalde Chris met een hoge boog de bal over de kansloze keeper van PVC.

Na de rust nam Mats de plaats in de goal over van Yannick. Een van de eerste corners van PVC kreeg Mats niet klem en bleef voor de goal hangen. Dit resulteerde wederom in een frommelgoal van PVC, 2-3. De aansluitingstreffer bracht ons wat uit balans en we twijfelden tussen aanval en verdediging. Zonder dat PVC echte kansen kreeg, ontstonden er toch een aantal hachelijke situaties voor onze goal en was er veel dreiging van onze tegenstander.

Twee keer hadden we de marge weer naar 2 goals verschil kunnen/moeten tillen, toen VietAn alleen voor de keeper van PVC verscheen. Eén keer ging zijn schot net naast en één keer had de keeper van PVC een prachtige redding in huis.

Vlak voor tijd kreeg PVC opnieuw een corner wat gevaar opleverde. Dit keer bleef Mats de baas over de gevaarlijke situatie voor de goal, waarna het bevrijdende eindsignaal van de scheidsrechter klonk. Toch maar mooi weer een overwinning, de 12e op rij!

De laatste wedstrijden gaan moeizaam, maar het kampioenschap is nu op een haar na binnen. Bij winst of gelijkspel volgende week in eigen huis is de titel voor ons. Ik hoop dat we voor ons thuispubliek weer ons mooiste spel kunnen laten zien en er een fantastische show van maken. Succes alvast!