VVIJ B2

B-junioren, B1, Groep 2 7

6 april 2016 19:00

Opstelling

Woensdagavond een derby avond, De b1 mocht aantreden tegen de rode zeide van IJsselstein VVij B2. Na een goed gevoel over gehouden te hebben aan Zwaluwen Utrecht keek IJFc met vertrouwen naar de wedstrijd toe.

Joey en Elwin waren na blessures weer aangesloten bij de groep waardoor de b1 weer compleet was.

IJfc begon met de volgende 11 aan de wedstrijd: Koen Bergsma, Remon kars, Marc Lebbink, Rowan van der Lit, Bradley Isenia, Bas Borninkhof, Damian van Dijk, Dyon Goos, Wouter Ligchaam, Pieter Knoop en Remsly Manuela. Op de bank begonnen: Job van den Houten, Tommy de Leat, Elwin kars en Joey Turel.

Om 19:10 trapte VVij af na goed doorzetten op het middenveld veroverde IJfc gelijk de bal en werd Wouter diep gestuurd. Na een inschattings fout van de verdediger van VVij kon Wouter vrij doorlopen hij speelde de bal breed op Pieter en Pieter schoof de bal in de verre hoek. 1-0 na precies 28 seconden gespeeld te hebben. De goal was zo snel dat zelfs de vaste IJfc cameraman John van Doorn het niet kon filmen. om 19:11 mocht VVij dus weer aftrappen. Na 9 minuten kreeg IJfc de volgende mogelijkheid Na een overtreding op het middenveld slingerde Bas de bal de 16 in. Pieter die als een ballerina achterwaarts de bal bleef volgen legde de bal terug op de meegekomen Marc en die schoot hem in de korte hoek binnen 2-0!!! weer een goal die met goed samenwerken gemaakt werd. IJFc bleef komen en zorgde dat vvij de bal de eerste 25 minuten niet bij Koen in de buurt kregen. Dit waren misschien wel de beste 25 minuten van het seizoen van deze B1. Het doet vele ook veel vreugd dat deze ploeg tot dit in staat was. Na 25 minuten kwam VVij iets beter in het spel en ging IJfc iets tever achteruit leunen. VVij wat vooral de lange bal hanteerde kreeg een enkele kans, maar Koen en de achterhoede bleven overeind. IJfc wat net tever achteruit ging spelen kwam op dat moment ook nog weinig in de buurt van de VVij keeper. Na 43 minuten floot de scheidsrechter af voor de rust.

In de 2e helft ging VVij meer met druk spelen maar toch bleef IJFc netjes overeind. Op het moment dat VVij gevaarlijk werd stond er of een verdediger in de weg of keeper Koen had de bal. Voorin ging IJfc ook meer hun eigen spel spelen maar doordat de ploeg te graag wou was de eindpass op veel momenten te slordig waardoor er alleen halve kansjes gecreerd werden. Het verslag van de 2e helft is dan ook kort want er is vrij weinig gebeurt.Na 84 minuten spelen floot de goed leidende Borgers de wedstrijd af en kon het feest beginnen. Het welbekende clublied werd ingezet in de kleedkamers en het bleef nog lang onrustig.

De volgende ronde is ook al bekend: 20 April mogen we aantreden tegen BFC B2 in Bussum. Maar eerst volgen er nog 3 competitie wedstrijden tegen Focus, DHSC en DHSC. In die 3 wedstrijd moet IJfc het goede gevoel doordrukken om weer bij de top aan te sluiten.