IJFC 1 speelt prima wedstrijd tegen Geinoord 1

0 - 1

Geinoord N'gein 1

16 april 2016 14:30

Waterler, M.

IJFC heeft afgelopen zaterdag een uitstekende wedstrijd gespeeld tegen 1e klasser Geinoord en leed een onverdiende nederlaag met 0-1. De eerste helft waren zelfs de betere kansen en een beter veldspel voor IJFC. Het team van Frans Vermeulen  begon in de volgende formatie :  Mike Maaswinkel, Gerben Renes , Auke Bakker, Boy van Caspel, Jeffrey Stigter, , Ruben van Rooijen, Thomas de Priester, Jelle Eissens, Erwin van Soolingen en Matthijs van Geffen.

Beide teams miste een aantal spelers maar dat maakte voor de krachtmeting niets uit.  Een extra  mooie confrontatie voor Gerben Renes die tegen zijn broer Niels Renes speelde (Niels al jaren een vertrouwde sluitpost van Geinoord) . Geinoord kreeg in de de 5e minuut een grote kans, maar het schot ging ruim naast.  IJFC pakte het initiatief en voetbalde goed van achteruit. In de 16e minuut verslikte keeper Renes zich in een terugspeelbal en schoot de bal in de schoenen van de weer zeer actieve Erwin van Soolingen. Erwin bedacht zich geen moment en schoot de bal in de verre hoek. Redding keeper Renes. In de 21e minuut een goede actie van de prima spelende Ruben van Rooijen, Ruben draaide om zijn tegenstander heen , maar werd ten val gebracht. Matthijs van Geffen schoot de vrije bal richting de tweede paal, Auke Bakker verlengde de bal met het hoofd op de inlopende Marc van der Kley, die de bal strak inschoot. Helaas constateerde de grensrechter buitenspel en werd het vlagsignaal over genomen door toparbiter Martin Waterler.

IJFC bleef aandringen en kreeg nog wat kleine kansje via Matthijs van Geffen, Jelle Eissens en Erwin van Soolingen. In de 30e minuut een goede kans voor Geinoord, schot naast. Thomas de Priester, speelde een uitstekende eerste helft, onderschepte de bal en bediende Jelle Eissens. Jelle ging op snelheid langs de linksback en gaf een goede voorzet op Erwin van Soolingen, Erwin kwam een haarlengte tekort om in te koppen. In de 36e minuut een snelle counter van Geinoord. De voorzet werd van net buiten het strafschopgebied ingeschoten, maar met een ferme zweefduik hield Mike Maaswinkel de bal uit het doel.

In de 38e minuut corner van Jelle Eissens, Gerben Renes kopte de bal uitstekend in, maar werd geblokt, de terugspringende bal werd opgevangen door Matthijs van Geffen. Matthijs plaatste de bal goed in de hoek, maar de bal  werd ternauwernood  van de lijn gehaald.  In de 39e minuut een prachtige dieptebal van Matthijs van Geffen op de diepgaande Erwin van Soolingen, schot Erwin helaas iets te weinig kracht. Rust 0-0

In de rust wissels: Maikel van der Linden voor Boy van Caspel, Siem van Wijk voor Thomas de Priester en Dwight Vlijter voor Jelle Eissens.

Geinoord kwam sterk uit de startblokken en dat resulteerde meteen in de 3e minuut in een goede aanval en een goed schot, maar Mike Maaswinkel redde bekwaam. IJFC  kwam iets onder de druk te staan, maar de verdediging met Auke Bakker, Gerben Renes Jeffrey Stigter Maikel van der Linden en keeper Mike Maaswinkel gaven weinig echte kansen weg. In de 21e minuut een vrije bal voor Geinoord op 20 meter afstand. De bal verdween met een streep onderkant lat. De terugspringende bal werd ingetikt door de pit van Geinoord. Grensrechter Jan vd Berg vlagde voor buitenspel, maar arbiter Waterler oordeelde helaas anders. 0-1 voor Geinoord. In de 23e minuut : wissel Jelle Eissens voor Matthijs van Geffen.  IJFC voetbalde zich langzamerhand weer onder de druk uit en bood Geinoord prima tegenstand. In de 33e een goede steekpass op de diepgaande jelle Eissens, net op het moment dat hij wilde uithalen kreeg Jelle een correcte schouderduw en raakte uit balans. In de 37e minuut een snelle actie van Maikel van der linden op links, speelde twee man uit en gaf een goede pass op Erwin, zijn voorzet was net te scherp voor drie inlopende IJFC-ers. In de 41e minuut de beste aanval van IJFC : Gerben Renes stoomde op aan de rechterkant , speelde Ruben van Rooijen goed aan, Ruben gaf een slimme steekbal aan de diepgaande Marc van der Kley… Marc had iets moois in gedachten en schoot de bal tegen zijn oud ploeggenoten tegen de binnenkant van de paal, de terugspringende bal kwam voor de voeten van Dwight Vlijter, Dwight gaf een strakke voorzet op Erwin van Soolingen , knappe kopbal tegen de kruising en pech voor IJFC.

De leuke wedstrijd eindigde in 0-1. Een nuttige en goede partij voor beide teams. Na afloop was het met IJFC en Geinoord spelers en supporters nog lang gezellig in het IJFC paviljoen.

Volgende week speelt IJFC de belangrijke uitwedstrijd tegen VOP uit Amersfoort. Een technisch en ervaren elftal. IJFC zal voor de volle winst moeten gaan om aanspraak te maken op het kampioenschap en daar gaat het team van Frans Vermeulen ook voor. De bus vertrekt om 12.30 uur.