B-junioren, B1, Groep 2 2

20 april 2016 20:15

Willemse, F.F.W.

Opstelling IJFC JO17-1

De kwartfinale beker net een paar rondjes tever om te zeggen we zien het wel. Hoe dichter bij de eindstreep hoe spannender en leuker het word. Vandaag was BFC uit Bussum de tegenstander. BFC wat net als IJFc nog maar 3x had verloren tot aan vandaag.

Bij IJfc waren 4 spelers afwezig (Rowan School, Joey school, Tommy Geblesseerd en Bas Geblesseerd) Daarvoor sloten 5 spelers aan vanuit de b2 Yoran en Danny en van de c1 Cashif, Noel en Glenn.

IJfc begon met de volgende 11 aan de wedstrijd: Koen, Remon, Marc,Noel, Bradley, Damian , Remsly, Dyon, Wouter, Pieter en Job.

IJfc begon met veel balbezit aan de wedstrijd. Bfc bleef afwachten en was aan het wachten op de fout van IJFc. Wat ook gebeurde na een slechte inspeelpass was de nummer 9 ervandoor, helaas voor Bfc schoof de speler hem naast. IJfc werd ook gevaarlijk met maarliefst 3 cornerballen op rij. Damian dacht slim te zijn om de bal in 1 keer in te draaien maar de keeper kon er nog net bij. Na 15 minuten dan toch de openingstreffer. De corner van Damian werd losgelaten door de keeper en Pieter kon de bal vrij makkelijk intikken. Na de goal bleef het spelbeeld hetzelfde Bfc wat veel afwachtte en IJfc wat de bal rustig van voet tot voet liet gaan. toch kregen beide teams enkele kansjes maar bij IJFc stond de achterhoede als een huis. IJfc werd ook een enkele keer gevaarlijk maar helaas bleef het tot de rust 0-1. IJfc bleef

De tweede helft begon hetzelfde als de eerste helft een IJFc wat voor elkaar door het vuur ging verdedigend en weinig weg gaf. Ook probeerde IJFc effectief te zijn met de aanvallen die ze kregen. na 52 minuten werd de moegestreden Damian gewisseld voor Cashif.  De volgende aanval was Cashif gelijk belangrijk. Na goed doorzetten van Yoran achterin gaf een steekbal op Cashif. Cashif die doortrok tot rand 16 en de bal gelijk strak voorgaf richting Job. Job die heel slim overstapte zag dat Pieter achter hem vogeltje vrij stond en de bal in kon schuiven. 0-2. Na de 0-2 moest Bfc komen en scoorde ook vrij snel de 1-2. Na een inschattingsfout van Yoran was de linksbuiten er rap vandoor en schoof de bal langs koen.  Bfc bleef druk zetten in die fase maar het verdedigings duo Noel en Marc gaven geen krimp en wonnen 90% van de duels. Als Noel of Marc een duel verloor was het wel Bradley of Yoran die erbij kwam om te zorgen dat Bfc niet bij de goal kwam. Bfc kon alleen maar schieten van 20 meter. maar die schoten waren allemaal een prooi voor Koen. Wel schoot Bfc nog 1 keer op de paal. Vlak voor tijd kon IJFc de wedstrijd op slot gooien. Cashif speelde Pieter aan en Pieter bedacht zich geen moment (Achteraf verklaarde Pieter: Die nummer 4 was 8x zo snel als ik dus ik kon niets anders dan schieten) Pieter schoot van 35 meter de bal in de kruising.  Na de goal kreeg Pieter natuurlijk een publiekswissel en kon die gaan douchen.   na 83 minuten floot de scheidsrechter af en kon het feest beginnen.  Natuurlijk werd het blauw wit ingezet. De laatste 4 zijn gehaald nu is het doel om door te stomen naar de laatste 2.

Ik als trainer heb echt genoten van de werklust van de 15 jongens die aanwezig waren, wat de jongens ook een goed gevoel gaf waren de vele toeschouwers die waren gekomen vanuit IJsselstein. De jongens hebben een mooie show neergezet. Ze hebben geprobeerd te voetballen en verdedigend alles met elkaar opgelost.

Zaterdag wacht de competitie wedstrijd tegen Vriendenschaar b2.  deze word gespeeld bij ijfc om 10:45. Dus wilt u een keer komen genieten van de B1 dan bent u van harte welkom