4 - 0

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse/3e klasse D) 3D - 1C nacompetitie

28 mei 2016 14:30

Beudeker, P.P.

IJFC 1 is er helaas niet in geslaagd om te promoveren naar de tweede klasse. Voor de derde keer op rij deed het team, van de afscheid nemende, trainer Frans Vermeulen mee om de prijzen en de nacompetitie en staat het weer met lege handen. Ondanks een fantastisch eerste helft verloor IJFC uiteindelijk met grote cijfers 4-0. Het ontbreken aan scorend vermogen brak het team ook deze wedstrijd op.

IJFC startte met de volgende formatie:  Mike Maaswinkel , Gerben Renes, Auke Bakker, Boy van Caspel, Jeffrey Stigter, Thomas de Priester ( Kevin Thie) , Erwin van Soolingen, Marc van der Kley, Ruben van Rooijen ( 69 Ken van Rooijen), Jelle Eissens en Matthijs van Geffen ( 62 Siem van Wijk ).

IJFC kwam voor een overwinning en om de volgende ronde te halen en liet dat meteen vanaf de eerste minuut merken. Het team kwam enorm gemotiveerd uit de startblokken en Amstelveen had totaal niets in te brengen, kwam niet verder dan verdedigen en lange ballen naar voren.

In de tweede minuut meteen een goede actie van Ruben van Rooijen. Hij omspeelde zijn directe tegenstander en gaf een prachtige voorzet op Jelle Eissens, Jelle nam de bal uit de lucht op zijn pantoffel, maar het schot ging jammer genoeg net over. Aanval op aanval golfde op het doel van Amstelveen. In de 12e minuut een geweldige aanval van IJFC.  Jelle Eissens gaf een steekbal op de diepgaande Ruben van Rooijen. Ruben omspeelde met een mooie schijnbeweging de keeper, maar kwam net niet goed uit om de bal in het lege doel te schuiven, hij hield wel goed het overzicht, speelde Gerben van Renes aan, die niet uithaalde, maar de bal opzij speelde naar de vrijstaande Jelle Eissens, schot helaas gekraakt. Dit was de kans om Amstelveen een genadeklap te geven, maar helaas. In de 14e minuut een prachtig en hard schot van Marc van der Kley (de aanjager van de eerste helft) vanaf de zijkant schoot hij de bal over de, voor zijn doel staande, keeper van Amstelveen. De bal verdween rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Pas in de 22e minuut kreeg Amstelveen zijn eerste kans. Keeper Mike Maaswinkel kon wel flink aan de bak, maar met een katachtige reactie ranselde hij de bal uit de bovenhoek. IJFC behield het iniatiatief en bleef op zoek gaan naar de openingsgoal. In de 24e minuut een corner van Marc van der Kley, op het hoofd  van Auke Bakker, over. In de 27e minuut een counter van Amstelveen, maar die werd goed dicht gelopen door Auke bakker en Jeffrey Stigter. In de 36e minuut een vrije bal van Auke Bakker. De mee naar voren gekomen voorstopper Boy van Caspel ging op de elf meter, dus buiten het doelgebied, een correct duel aan met de keeper en kopte de bal uitstekend in, de bal werd met moeite van de lijn gehaald, maar voordat Jelle Eissens de bal alsnog in kon tikken, floot de scheidsrechter ten onrechte af voor keeper aanvallen. Een zeer cruciale beslissing, van de overigens verder prima leidende scheidsrechter, IJFC werd ten onrechte een grote kans ontnomen.  In de 43e minuut een vrije bal voor IJFC. Marc van der Kley schoot de bal in de muur, Jelle Eissens kreeg de bal voor de voeten, maar leed onnodig balverlies op het moment dat heel IJFC, op Gerben Renes en Jeffrey Stigter na, naar voren was. Amstelveen kwam er met een messcherpe counter uit en scoorde tot verdriet van heel IJFC en de vele meegereisde supporters de 1-0 . Ongeloof op vele gezichten en een flinke tik om zo de rust in te moeten gaan. Rust 1-0. Onverdiend, maar zo zijn de voetbalwetten, als je zelf niet scoort doet de tegenstander het wel.  Toch bleven de supporters hoop houden in een goede afloop. IJFC was heer en meester.

In de rust wissel aanvaller Kevin Thie voor Thomas de Priester. Een aanvaller voor een middenvelder, een terechte keuze met deze tussenstand. IJFC nam meteen weer het initiatief en creërde meteen al een eerste kans. Jelle Eissens werd aangespeeld door Matthijs van Geffen, nam de bal goed aan en schoot goed in vanuit de draai. De keeper moest gestrekt naar de hoek om redding te brengen. In de 54e minuut een hard schot van Marc van der Kley, de bal werd iets verlengd door Erwin van Soolingen, waardoor de bal naar de bovenhoek verdween, maar opnieuw was het de keeper die met een miraculeuze redding de bal wegtikte. In de 54e minuut een goede inspeelbal van Gerben Renes op Ruben van Rooijen. Ruben schoot de bal goed in, maar de bal werd met geluk van de lijn gehaald. Opnieuw pech voor IJFC. Het team van IJFC knokt voor wat het waard was.  In de 56e een dramatisch moment voor IJFC. Opnieuw een counter van Amstelveen, de voorzet van links werd ingeschoten en via de binnenkant van de paal verdween de bal onhoudbaar in het doel.  In de 62e minuut wissel Siem van Wijk voor Matthijs van Geffen.  IJFC had het even moeilijk en dat was logisch. In de 64e kreeg IJFC de definitieve klap en scoorde Amstelveen de 3-0.

In de 69e minuut nog even een mooi moment voor IJFC. Een van de talenten uit de A1 van IJFC , Ken van Rooijen, broertje van Mick van Rooijen, maakte zijn debuut en viel uitstekend in. Hij viel prima in en liet zien dat hij in de toekomst van waarde kan zijn voor IJFC.  In de 79e minuut een goede actie van Kevin Thie, die op rechts goed doorging en zijn tegenstander op snelheid voorbij snelde, zijn voorzet werd onderschept net voordat Ken van Rooijen gevaarlijk kon worden. In de 82e minuut nog een goed schot van Marc van der Kley in de hoek , redding keeper. In de 86e minuut, een foute inspeelbal van de verdediging van IJFC, waardoor Amstelveen een zeer geflatteerde 4-0 aan kon tekenen. Na het laatste fluitsignaal dropen de IJFC spelers en begeleiding  teleurgesteld en met tranen in de ogen van het veld. Ze werden opgevangen door een aantal positieve supporters. Zoals trainer Frans Vermeulen tijdens zijn speech in de bus aangaf, ondanks de grote teleurstelling dat we het kampioenschap en de promotie naar de tweede klasse niet hebben gehaald, mogen we trots zijn op de prestatie van het team. Het missen van 6 basisspelers werd goed opgevangen door de vervangers, het ontbreken van de hele voorhoede ( bijna het hele seizoen heeft het team met louter middenvelders in de voorhoede moeten spelen) en ook behoorlijk wat pech zorgden ervoor dat we het net niet gered hebben. De trainingsopkomst en de sfeer was fantastisch. Trainer Frans Vermeulen, keeperstrainer Job Maaswinkel en leider Peter Tersteeg nemen met pijn in het (IJFC) hart , maar met opgeheven hoofd, afscheid van de club. Jammer dat ze geen promotie als afscheidscadeau hebben gekregen, want dat hadden ze zeker verdiend. De basis is gelegd met deze jonge ploeg om in de toekomst goede resultaten te boeken. Volgend jaar staan er waarschijnlijk een aantal boeiende streekderby’s op het programma tegen Lopik en Benschop…. Voor de komende maanden zal de selectie de teleurstelling moeten verwerken, goed uitrusten en het komende seizoen met frisse moed weer aan de start verschijnen. De selectie van IJFC blijft bij elkaar, dat is in deze tijd een zeer positief teken en geeft aan dat de sfeer in de groep goed is. Daarnaast zullen een aantal nieuwe spelers de club komen versterken. Hierover later meer nieuws.

Spelers en begeleiding danken alle supporters voor hun steun dit seizoen en wensen iedereen een fijne en fantastische vakantie!