IJFC F2 verslaat “Team Papa” (IJFC F2 – Team Papa – 6-5)

IJFC JO9-2JM

6 - 5

IJFC Ouders

28 mei 2016 10:00

Met wat hulp van de scheidsrechter heeft IJFC F2 “Team Papa” nipt met 6-5 verslagen. Scheidsrechter “Harm” speelde een dubieuze rol, maar gezegd moet worden dat IJFC F2 ook een puike partij voetbal op de mat legde. Helaas waren de combinaties Joep/Jos en VietAn/papa VietAn niet aanwezig, maar dat mocht de pret zeker niet drukken.

Het gelegenheidsteam “Team Papa” verscheen in special tenue ter beschikking gesteld door de Opa en Oma van Dylan. Hartelijk dank aan Opa en Oma Van Dijk. De kleur zwart hield wel wat hitte vast, waardoor menig papa buikje aan het eind van de wedstrijd goed te zien was door het luie zweet wat uit de poriën liep.

De wedstrijd kende een spectaculair score verloop. IJFC F2 kwam snel op een 2-0 voorsprong door snelle goals van Chris en Amadou Oury. Bij de tweede goal van de F2 ging de keeper, papa Guus, zeker niet vrijuit.

Daarna kwam “Team Papa” terug in de wedstrijd door een goal van papa Wouter na goed voorbereidend werk van papa Mitch. Met de rust was de stand 3-1, maar wie de laatste doelpuntenmaker van de F2 in de eerste helft was, ben ik vergeten.

Complimenten voor de F2, dat goed samen bleef voetballen. Hier en daar werd wel een papa gedold, maar er werd zeker niet voor eigen succes gespeeld en er was goed samenspel te zien. Verdedigend stonden Dylan, Mats, Yannick en Caitlin prima op te bouwen en de aanval te bedienen, waarin Amadou Oury, Soufian, Chris en Maxim ook niet schroomden om op tijd mee terug te verdedigen.

In de tweede helft liep de F2 snel uit naar een 5-2 voorsprong onder andere door een mooie goal van Caitlin. “Team papa” kwam sterk terug en 1 minuut voor tijd resulteerde dat in de 5-5 gelijkmaker door papa Martijn. Met nog een minuut te gaan leek de wedstrijd op onbeslist uit te lopen, maar als een duveltje uit een doosje schoot Maxim alsnog de winnende goal voor de F2 binnen tot groot genoegen van toekijkende moeders, zusjes, broertjes, opa’s, oma’s, ooms, tantes en nichtjes. Het publiek was zwaar op de hand van de F2 en eigenlijk hadden de papa veteranen toch wel op wat meer compassie en ondersteuning gerekend, maar ja.

Na een drankje en een snoepje ging het hele gezelschap voldaan naar huis. We trainen nog lekker door tot 18 juni en ook is er nog een toernooi op 4 juni bij Focus en een BBQ op 10 juni bij Mats. Lekker nog even ballen en feestvieren dus, voordat we in juli allemaal lekker op vakantie gaan.