Onbekend (intikker)

Mannen, 1, Groep 1 065

20 augustus 2016 15:00

Fanger, J.N.M.

Ondanks een zeer matige eerste helft, heeft IJFC 1 afgelopen zaterdag, zijn eerste bekerwedstrijd tegen 4e klasser Houten za 1, met 1-4 gewonnen. Uiteraard zijn deze bekerwedstrijden nog onderdeel van het oefenprogramma, moeten de nieuwe spelers nog ingepast worden, zijn er nog een paar spelers geblesseerd en zijn er nog een aantal spelers met vakantie, maar het gaat in ieder geval al ergens om.  IJFC startte in de volgende formatie:

Jeffrey Wolf, Jeffrey Stigter, Stefan de Wit, Auke Bakker, Marc van der Klij, Erwin van Soolingen, Joost van Willigenburg ( Siem van Wijk ) , Gerben Renes (51min Kevin Thie ) , Mick van Rooijen (70e min Dennis de Swart), Jeroen Roodenburg en Ruben van Rooijen.

Houten zaterdag is een jong team, maar bestaat wel uit een team met spelers die op hoog niveau in de jeugd gespeeld hebben en nu voor het eerst als standaardelftal gaan spelen.  Bij vlagen maakten ze het IJFC zeer moeilijk. IJFC had het, zeker in de eerste helft, ook aan zichzelf te danken. Het tempo was te laag en te vaak werd er de keuze op risicoloos inspelen gekozen, boven het sneller de aanval kiezen. De eerste kans was echter voor IJFC in de 5e minuut. Jeroen Roodenburg schoot een cornerbal vlijmscherp voor de goal, die met heel veel moeite door de keeper kon worden weggetikt. Vijf minuten later kroop IJFC door het oog van de naald, toen uit  een snelle counter van Houten de voorzet net niet goed geraakt werd door de spits.

In de 15e minuut liep, de hardwerkende spits Ruben van Rooijen, slim weg uit de rug van twee tegenstanders en pikte de goede dieptebal van Stefan de Wit op, de bal bleef echter een beetje op het stroeve kunstgras hangen, waardoor de lob net mislukte. In de 21e minuut een goede dieptebal van Houten, waarbij de rugdekking in het centrum van IJFC ontbrak. Het schot werd prima gered door Jeffrey Wolf. In de 30e minuut een goede vrije bal van Marc van der Klij, de bal werd gered door de keeper en de rebound van Mick van Rooijen van de lijn gehaald.  In de 35e minuut de eerste echte snelle aanval van IJFC, vanuit de verdediging werd de bal goed opgebouwd en met snelle one touch passes werd Mick van Rooijen bereikt door Gerben Renes, het schot van Mick werd geblokt en in de 39e minuut een uitstekend schot van Jeroen Roodenburg net naast. Rust tleurstellend 0-0.

In de 48e minuut meteen een kans van Houten, net naast. In de 49e minuut een goede dieptebal van Stefan de Wit op Mick van Rooijen, prima schot, maat via de keeper naast. In de 54e minuut een goede actie van Ruben van Rooijen, won krachtig een duel met zijn tegenstander, zijn voorzet bereikte Siem van Wijk die meteen uithaalde, net geblokt. In de 56e minuut stond de verdediging van IJFC niet goed. Een kopduel werd verloren en er was totaal geen rugdekking, waardoor de spits van Houten alleen op doelman Jeffrey Wolf af kon gaan 1-0. Een domper voor IJFC, maar wel het sein om uit een ander vaatje te gaan tappen. IJFC nam het initiatief en ging meer druk zetten. Het tempo ging ook meteen omhoog en een tegengoal kon niet uitblijven. IJFC creëerde een aantal kansen via Ruben van Rooijen, Jeroen Roodenburg en de snelle Kevin Thie, maar moest tot de 66eminuut wachten tot de gelijkmaker. Marc van der Klij draaide de cornerbal in, de keeper stompte de bal weg, maar met een spectaculaire omhaal, a la Marco van Basten, knalde aanvoerder Auke Bakker de bal in de kruissing. Een wereldgoal !! 1-1

In de 74e minuut een vrije bal op rechts. Marc van der Kley draaide de bal naar de tweede paal, de keeper verkeek zich iets en de bal verdween in het doel 1-2.  In de 76e minuut opnieuw een vrije bal van Marc van der Klij, de keeper kon het harde schot niet vast houden en Kevin Thie was er als de kippen bij en tikte de 1-3 goed in. In de 80e minuut, een prima steekbal van Siem van Wijk op de diepgaande Kevin Thie. Kevin gaf een perfecte voorzet op Jeroen Roodenburg, vrij voor de keeper raakte Jeroen de bal niet hard genoeg, redding keeper.  In de 84e minuut een cornerbal van Jeroen Roodenburg. Hij gaf de bal strak voor op de slim inlopende Erwin van Soolingen. Erwin kopte de bal strak in en onhoudbaar verdween de bal in het doel 1-4.

In de 88e minuut moest Jeffrey Wolf nog even flink aan de bak toen de bal tot twee maal goed ingeschoten werd, maar Jeffrey redde bekwaam. Uitslag 1-4 . Een verdiende overwinning, maar er zal nog het nodige geschaafd moeten worden de komende weken. Het positieve is dat er vier keer gescoord werd, dat een aantal geblesseerden op de weg terug is en dat een aantal vakantievierders weer terug komen. Aanstaande woensdag speelt IJFC om half negen thuis tegen JSV.

De wedstrijd tegen Faja Lobi gaat niet door omdat Faja Lobi zich terug getrokken heeft. IJFC is nog bezig met een oefenwedstrijd.