75'

Mannen, 1, Groep 1 065

24 augustus 2016 20:30

Klijnstra, C.J.

IJFC heeft de volgende ronde van het bekertoernooi gehaald door twee overwinningen tegen 4e klasser Houten ( 1-4 winst ) en te 5e klasser JSV ( zondag ).  Faja Lobi had zich terug getrokken, dus het was geen verrassing dat IJFC door zou gaan.

Op een warm sportpark Groenvliet liet IJFC vanaf de eerste seconde merken dat er voor JSV niets te halen viel. Zowel technisch, tactisch als conditioneel was IJFC veel te sterk voor de Nieuwegeiners.

IJFC startte in de volgende formatie: Jeffrey Wolf, Gerben Renes, Stefan de Wit ( 65 Jeffrey Stigter ) , Auke Bakker, Dwight Vlijter

( 65 Marc van der Klij) , Joost van Willigenburg, Erwin van Soolingen, Kevin Thie (65 Mick van Rooijen) , Matthijs van Geffen, Jeroen Roodenburg, en Ruben van Rooijen.

IJFC begon meteen met druk zetten en JSV was niet in staat om zelfs maar over de middenlijn te komen. IJFC creëerde direct al een aantal kansen, waarbij Joost van Willigenburg nog het dichtste bij een goal kwam door een lob van 30 meter over de voor zijn doel staande keeper, de bal verdween net over de kruissing. In de 12e minuut was het raak. Dwight Vlijter snelde langs de lijn en gaf een afgemeten voorzet op de goed inlopende Kevin Thie. Met een ferme kopbal tekende hij de 1-0 aan. Na een aantal goede aanvallen met kansen voor Jeroen Roodenburg ( schot net naast) en Ruben van Rooijen ( schot gered) was het in de 21e minuut opnieuw raak. Matthijs van Geffen draaide de vrije bal voor de goal, Gerben Renes haalde in een keer uit, maar  de keeper kon de bal met moeite redden, de terugspringende bal kwam voor de zeer alerte Kevin Thie terecht en die scoorde de 2-0.

In de 23e minuut een goede voorzet van Kevin Thie op de vrijstaande Matthijs van Geffen. Matthijs haalde vol uit, maar de bal spatte uiteen op de onderkant van de lat.

In de 26e minuut een goede inspeelbal van Gerben Renes op Erwin van Soolingen, Erwin schoot goed in, maar de keeper redde de bal nog net met zijn voeten, de weer goed spelende spits Ruben van Rooijen profiteerde meteen van dit buitenkansje en scoorde de 3-0. In de 28eminuut was het opnieuw raak. Joost van Willigenburg speelde de bal strak in op Ruben van Rooijen. Ruben maakte een prachtige schijnbeweging, draaide weg van zijn tegenstander en schoot de bal vanuit de draai fantastisch in de hoek. Een echte spitsengoal. IJFC bleef in een hoog tempo spelen en kreeg kansen via Ruben van Rooijen ( goede kopbal) Gerben Renes (schot) en Dwight Vlijter (goede solo en schot). In de 40e min de enige keer dat JSV er een beetje uit kwam. Door een misverstand tussen Stefan de Wit en Gerben Renes, kwam de bal in de schoenen van de spits van JSV, zijn schot ging rakelings langs de paal.  In de 44e minuut een goede inspeelbal van Stefan de Wit op Erwin van Soolingen. Erwin nam de bal goed aan en haalde uit van ruim 30 meter en liet de 5-0 aantekenen. Rust 5-0

In de tweede helft begon IJFC iets te slap waardoor JSV twee kansen kreeg. De eerste kans werd geblokt, maar het tweede schot werd uitstekend gekeerd door keeper Jeffrey Wolf.

In de 67e min dribbelde Matthijs van Geffen langs de lijn en legde de bal goed terug op de vrijstaande Mick van Rooijen. Mick haalde vol uit en schoot onhoudbaar in 6-0. In de 71e en 72e minuut schoot IJFC tweemaal op de paal, eerst Erwin van Soolingen en daarna Marc van der Klij uit een vrije bal.  In de 75e minuut een goede actie van Matthijs van Geffen. Matthijs werd van achteren onderuit gehaald en de goed leidende scheidsrechter R Wesselink uit Bussum kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Penalty specialist Auke Bakker schoot de bal onberispelijk in. 7-0. In de 88e minuut een uitstekend schot van Matthijs van Geffen. 8-0.

Dat werd meteen de eindstand. Het positieve is , dat IJFC,  een ronde verder is in de beker en dat er veel mooie goals vielen. De voorbereiding verloopt behoorlijk goed. Na twee kleine nederlagen tegen 2e klasser GDC ( 2-1) en 1e klasser FC Almkerk (2-3) en overwinningen op 3e klasser HSSC (4-1) en Vriendenschaar (1-0) kan trainer Peter van Herpen en assistent trainer Roger van Schaik tevreden zijn. De vakantievierders komen deze week terug en de langdurig geblesseerden : Jeroen Roodenburg (op de weg terug en heeft al een aantal wedstrijden in het eerste gespeeld), Gijs van der Poel (maakte weer 90 minuten in het tweede en scoorde), Tim van de Brugge ( heeft gisteren in het tweede weer 20 minuten gespeeld) en Bob Walree ( gaat de training rustig hervatten na wat tegenslag in de voorbereiding).  We wensen Timo Gerrits en Tom Veldhuizen nog heel veel sterkte toe met hun revalidatie.

IJFC 2 speelde een uitstekende wedstrijd tegen Valleivogels 2 :  1-1 en de O19-1 won zijn eerste bekerwedstrijd uit bij Vreeswijk met 2-3.

Het komende weekend speelt het eerste niet. Er staat een bostraining op het programma ( Faja Lobi/KDS heeft zich uit de beker terug getrokken). . IJFC 2 speelt uit bij VRC 2.

Volgende week zaterdag 3-9-2016 speelt IJFC zijn eerste competitie wedstrijd thuis tegen SVM uit Maartensdijk. Aanvang 14.00 uur.