IJFC start competitie uitstekend met 3-0 winst op SVM

SVM 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

3 september 2016 14:00

Wesselink, R.J.

De formatie van trainer Peter van Herpen is zijn eerste wedstrijd uitstekend begonnen door verdiend met 3-0 te winnen van SVM Boys uit Maartensdijk.  IJFC startte met het volgende team: Mike Maaswinkel, Gerben Renes ( 74 Jeffrey Stigter ), Auke Bakker , Stefan de Wit, Marc van de Klij, Erwin van Soolingen, Joost van Willigenburg ( 58 Jelle Eissens ), Mick van Rooijen, Jeroen Roodenburg, Matthijs van Geffen ( 74 Gijs van der Poel ), Ruben van Rooijen.

De aftrap begon met een zeer enthousiaste aftrap van de pupil van de week , Guido den Houdijker, keeper bij Onder 11-3 ( liet zelfs een kinderfeestje lopen om pupil van de week te zijn), met een ferme knal scoorde hij bij de keeper van de tegenstander en gaf daarmee het voorbeeld voor de spitsen van IJFC.

IJFC begon wat onrustig en onzorgvuldig, wellicht toch de druk van een eerste competitie wedstrijd. Passes werden onnauwkeurig en soms te zacht ingespeeld, maar na een kwartier herpakte IJFC zich en nam het initiatief in de wedstrijd.

De eerste echte kans was  voor SVM Boys, maar de hoge voorzet werd prima onderschept door Mike Maaswinkel voordat de spits in kon koppen. In de 12e min een vrije bal van Marc van der Klij, de bal werd slim met het hoofd verlengd door Ruben van Rooijen, goede redding van de keeper. In de 15e minuut een vlijmscherpe corner van Jeroen Roodenburg, de weer goed spelende Erwin van Soolingen kwam een haarlengte tekort om de bal in de touwen te koppen. IJFC pakte het initiatief en zette SVM Boys goed onder druk. Het duo Erwin van Soolingen en Joost van Willigenburg won ieder duel op het middenveld en dat leverde veel balbezit op. In de 16eminuut een prachtige en snelle  aanval van IJFC via Stefan de Wit, Mick van Rooijen  Jeroen Roodenburg en door de goed vrijlopende spits Ruben van Rooijen net naast geschoten.

In de 17e minuut een goed blok van Joost van Willigenburg en meteen een opening op Jeroen Roodenburg, opnieuw een strakke voorzet op de goed voor zijn man komende Ruben van Rooijen, schot net gered door de keeper. In de 25e minuut behield Mick van Rooijen goed het overzicht en opende de bal slim  op de vrijlopende Jeroen Roodenburg,  Jeroen kwam net niet goed uit, waardoor hij niet vol uit kon halen, schot opnieuw gered door de keeper van SVM Boys. SVM Boys werd de 1e helft overlopen, maar IJFC had pech in de afronding. In de 25e min opnieuw opening van Gerben Renes op Mick van Rooijen die Jeroen Roodenburg de diepte instuurde. Jeroen legde de bal strak voor op de inlopende Erwin van Soolingen, schot van 20 meter , net over.

Het wachten was op een goal voor IJFC. In de 32e minuut was het zover. Marc van der Kley gooide de bal ver in, Ruben van Rooijen controleerde de bal perfect en speelde de bal uit een draai naar Matthijs van Geffen, Matthijs draaide de bal met een mooie krul in de kruising 1-0. In de 37e minuut was het opnieuw raak. Jeroen van Roodenburg speelde zijn directe tegenstander uit en gaf een voorzet op Ruben van Rooijen, Ruben tikte de bal slim terug op Mick van Rooijen, Mick haalde vol uit en met een streep verdween de bal in de benedenhoek, onhoudbaar. 2-0 voor IJFC.  IJFC ging op jacht naar de 3-0, maar ondanks goede kansen voor Matthijs van Geffen ( schot net over) , loeihard schot van Jeroen Roodenburg ( na steekpass van Mick van Rooijen) , uitstekende redding, en een prima kopbal van Mick van Rooijen na een uitstekende actie en voorzet van Stefan de Wit, kopbal net over, bleef de teller op 2-0 staan. Rust.

In de 46e minuut meteen een snelle aanval van IJFC. Auke Bakker veroverde de bal, speelde goed in op Mick van Rooijen die Jeroen Roodenburg de diepte instuurde en zelf goed doorliep, Jeroen gaf een harde voorzet, Mick nam hem meteen op zijn schoen, maar de keeper van SVM ranselde de bal uit de hoek.

IJFC liet de teugels iets vieren en ging wat slordiger spelen en SVM Boys ging op jacht naar de aansluitingstreffer. Dat leverde SVM wat kleine kansjes op, maar keeper Mike Maaswinkel greep een aantal keren goed in. In de 61e minuut een goed schot van Jeroen Roodenburg en in de 66e minuut een prima aanval van IJFC met een schot van Mick van Rooijen net naast. In de 70e minuut even een schrikmomentje bij een dieptebal van SVM Boys, maar Mike Maaswinkel kwam op tijd uit zijn goal.  In de 73e minuut een goede combinatie tussen Mick van Rooijen en Ruben van Rooijen , een prachtige schot van Ruben net over de kruising. Deze actie verdiende meer. In de 77e minuut opnieuw een counter van SVM, maar Marc van der Klij liep het gat net op tijd dicht. In de 78e minuut een goede aanval via de invallers Jelle Eissens en Gijs van der Poel. Jelle ging op snelheid zijn tegenstander voorbij en gaf een hoge voorzet op Gijs van der Poel ( weer terug na een jaar blessureleed… en een jaar heel hard knokken om terug te komen), Gijs liet zijn spitservaring meteen zien en kopte de bal hard in., net naast.

In de 80e minuut dan eindelijk de bevrijdende treffer. Jeffrey Stigter won het duel en speelde Mick van Rooijen aan, Mick bereikte  Jelle Eissens met een schitterende pass, Jelle omspeelde zijn tegenstander en dribbelde alleen op de keeper af, hij omspelde ook de keeper en die kon niets anders doen dan Jelle onderuit te tikken. De uitstekend leidende scheidsrechter Wesselink uit de Meern, kon niets anders dan een strafschop geven en gaf de keeper in de geest van de sportieve wedstrijd geen geel. Auke Bakker nam de strafschop weer veilloos en de bal verdween strak in de touwen. 3-0

Na een goede redding van Mike Maaswinkel, kreeg IJFC nog een aantal goede kansen, waaronder een goede actie van Gijs van der Poel na een verre uittrap. Gijs ging langs zijn tegenstander en bereikte Jelle Eissens, Jelle raakte de bal helaas niet vol, redding keeper.

Eindstand 3-0.  Ondanks dat IJFC een grotere overwinning had kunnen halen, was iedereen tevreden met de 3-0 overwinning. Een goed begin is het halve werk. Na afloop klonk het “blauw wit “ weer ouderwets in de kleedkamer en bleef het nog lang gezellig met gezellige muziek en een vol IJFC-terras.

Op naar de volgende wedstrijd, volgende week zaterdag om half drie bij DVSU in Utrecht.