1 - 2

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

10 september 2016 14:30

Kerkhof, C.G.L.

IJFC heeft ook zijn tweede wedstrijd van de competitie gewonnen. Bij het Utrechtse DVSU ( promovendus uit de 4e klasse) werd met 1-2 gewonnen. IJFC startte in de volgende formatie:  Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Stefan de Wit, Auke Bakker, Marc van der Kly ( 75 Maikel van der Linden ), Erwin van Soolingen. Joost van Willigenburg ( 65 Siem van Wijk),  Mick van Rooijen, Jelle Eissens ( 59 Jeroen Roodenburg) , Matthijs van Geffen en Ruben van Rooijen. Op het ( te ) harde en verouderde kunstgrasveld van DVSU wist het team van coach Peter van Herpen dat het geen gemakkelijke middag zou worden. DVSU heeft een fysiek sterke ploeg en een paar behendige spelers, waar de verdediging van IJFC zijn handen vol aan had. IJFC begon direct met een offensief en dat leverde meteen drie kansen op : 5e min Mick van Rooijen met een goed schot van 20 meter, net naast, 7e min een cornerbal van Matthijs van Geffen met een strakke kopbal van Gerben Renes, net over en in de 10e min een uitstekende passeeractie van Jelle Eissens, die ten vel werd gebracht. De strakke vrije bal van Marc van der Kly werd in één keer door Jelle Eissens op de schoen genomen, naast. IJFC probeerde te voetballen en druk naar voren te zetten, maar moest alert blijven voor de snelle counters en individuele acties van de buitenspelers, maar zowel Gerben Renes als Marc van der Kly gaven weinig weg. Auke Bakker vocht pittige duels uit met de lange spits van DVSU en Stefan de Wit gaf de noodzakelijke rugdekking.

In de 24e minuut een prima aanval van IJFC. Mick van Rooijen veroverde de bal, opende op Joost van Willigenburg die op zijn beurt Jelle Eissens aanspeelde. Jelle schoot iets te gehaast en met het lichaam iets te ver naar achteren, over.

In de 25e minuut was dan eindelijk de bevrijdende treffer voor IJFC. Marc van der Kly nam de vrije bal op rechts, draaide de bal strak in. Spits Ruben van Rooijen liep goed in en bracht de verdedigers in het nauw. Met een slim en strak schot, schoot hij de terugspringende bal keihard in de korte hoek, onhoudbaar voor de keeper 0-1.

In de 27e minuut de mooiste aanval van IJFC met één keer raken via Gerben, Joost, Ruben en Jelle, schot geblokt.

In de 34e minuut de eerste gevaarlijke aanval voor DVSU en kwam IJFC goed weg. De linksbuiten gaf een strakke voorzet, de spits kopte de bal knap naar de kruissing, maar met een katachtige reactie tikte Mike Maaswinkel de bal uit de bovenhoek en pakte de bal in tweede instantie in zijn handen. Opluchting voor de in grote getalen meegereisde supporters.

In de 39e minuut een goede opening van Matthijs van Geffen op de mee opgekomen Stefan de Wit. Stefan gaf een goede voorzet op Joost van Willigenburg, maar zijn krachtige kopbal werd knap gepakt door de Ierse keeper van DVSU.

In de 44e een prima aanval van IJFC. De weer uitstekend spelende Erwin van Soolingen, won zijn zoveelste duel in de lucht en bereikte Mick van Rooijen, Mick maakte een dubbele een twee met Ruben van Rooijen en gaf een prachtig steekballetje op Matthijs van Geffen. Matthijs kwam oog in oog met de keeper, maar liet zich niet afbluffen, met een beheerste schuiver maakte hij de 0-2. Rust

IJFC werd gewaarschuwd door trainer Peter van Herpen om scherp te starten, maar het was DVSU dat het initiatief nam en met meer fysieke duels en een hoger tempo de aansluittreffer probeerde te forceren. In de 48e min al de eerste waarschuwing van DVSU. Matthijs van Geffen raakte ongelukkig de bal kwijt en daar profiteerde DVSU bijna van. Het vlammende schot werk schitterend door Mike Maaswinkel uit de hoek geranseld. De handen gingen op elkaar, maar dit moest toch het team van IJFC wakker schudden. Helaas nog niet. In de 49e minuut een goede voorzet van links en in het centrum stond plots een speler helemaal vrij en tikte de bal via het bovenbeen onhoudbaar in de hoek 1-2.

DVSU zette er nog een tandje bij en ging op en soms zelfs over het randje heen. Scheidsrechter Kerkhof uit Nieuwegein floot een uitstekende wedstrijd, gaf 4 terechte gele kaarten, maar had wellicht iets eerder kunnen ingrijpen bij harde overtredingen.

Het werd pompen of verzuipen. DVSU probeerde meer druk te zetten en IJFC kon alleen nog maar loeren op de counter. In de 60e minuut een prima aanval via Jeroen Roodenburg (kreeg deze wedstrijd rust en kwam als invaller voor Jelle), Mick van Rooijen, Ruben van Rooijen en uiteindelijk afgerond door Matthijs van Geffen. In de 65e min een goed schot van DVSU, maar opnieuw was het Mike Maaswinkel die zijn team er doorheen trok. IJFC moest aan de bak om de overwinning uit het vuur te slepen. Siem van Wijk kwam voor Joost van Willigenburg en liep zich het vuur uit de schenen om het middenveld de behouden. Maikel van der Linden viel in voor de geblesseerde Marc van der Kly ( flinke schop op de kuit met een flink ei en wond te gevolg) en knokte voor wat hij waard was. In de 83e min een zeer ongelukkig moment voor aanvoerder Auke Bakker. Zonder tegenstander in de buurt, zakte hij door zijn knie en moest met veel pijn van het veld. IJFC moest nog 7 minuten + blessure tijd met tien man verder. Erwin van Soolingen kwam de verdediging versterken. Het werd pompen of verzuipen. IJFC stroopte, als een hecht team, de mouwen op om de gelijkmaker te voorkomen. DVSU gooide alle ballen voor de pot, maar Erwin van Soolingen Gerben Renes Stefan de Wit en Maikel van der Linden kopten alles weg. In de laatste minuut nog even een schrikmoment. De voorzet van DVSU werd duidelijk met de hand ingetikt. De uitstekend opgestelde scheidsrechter Kerkhof constateerde opzettelijk hands, gaf een kaart aan de DVSU speler en de vrije bal was voor IJFC.

Niet veel later floot scheidsrechter Kerkhof af en gingen de handen van de IJFC spelers en supporters de lucht in. Het blauw wit klonk weer ouderwets in de kleedkamer.

Een uiteindelijk moeizaam gewonnen wedstrijd, maar op basis van de eerste helft wel terechte overwinning. Volgende week speelt IJFC om 14 uur thuis tegen FC Driebergen. Nog even afwachten hoe het met de geblesseerde spelers gaat lopen ( Auke Bakker onderzoek in ziekenhuis, heel veel sterkte) , maar met de steun van het IJFC legioen moeten de punten in IJsselstein kunnen blijven.

IJFC 2 haalde onder leiding van coach Jitse Boonstra een uitstekende 0-1 overwinning bij Woudenberg 2.  Gijs van der Poel, maakte de enige goal van de wedstrijd, en Tim van de Bruggen speelden allebei weer een hele wedstrijd na een jaar blessureleed. Een positieve ontwikkeling voor de club.

Bob Walree gaat de komende week naar een gespecialiseerde arts om er alles aan te doen om van die vervelende blessure af te komen. Bob namens heel IJFC heel veel sterkte.