...

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

17 september 2016 14:00

Klinken, P. van

In een tot de laatste minuut spannende wedstrijd heeft IJFC ook zijn 3e wedstrijd gewonnen. Tegen, de op de laatste plaats staande, FC Driebergen won de ploeg van trainer Peter van Herpen met 3-2. Eenvoudig ging dat niet, maar de overwinning was wel verdiend.

IJFC startte met de volgende opstelling : Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Jeffrey Stigter, Marc van der Kly , Maikel van der Linden, Joost van Willigenburg, Erwin van Soolingen, Matthijs van Geffen, Jelle Eissens, Ruben van Rooijen en Jeroen Roodenburg.

Trainer Peter van Herpen en assistent Roger van Schaik moesten flink puzzelen door de afwezigheid van Auke Bakker ( scheurtjes in de meniscus, Stefan de Wit ( weekend weg ) en Mick van Rooijen startte op de bank en kreeg wat rust. De vervangers Maikel van der Linden en Jeffrey Stigter deden het uitstekend.

IJFC begon goed aan de wedstrijd. In de 3e minuut een goede aanval van IJFC via Jelle Eissens en Ruben van Rooijen, de voorzet kwam terecht bij Erwin van Soolingen, hij had eigenlijk zelf  direct uit moeten halen, maar legde de bal terug op de vrijstaande Matthijs van Geffen. Matthijs haalde goed uit, maar een uitstekende redding van de keeper van FC Driebergen. In de 4e minuut een goede pass van Jeroen Roodenburg op de diepgaande Erwin van Soolingen, schot net naast. In de 6e minuut opnieuw een kans voor IJFC. Matthijs van Geffen gaf een goede voorzet op Jelle Eissens,  maar Jelle kon niet hard genoeg uithalen.

IJFC probeerde met goed voetbal de eerste goal te verkrijgen. FC Driebergen corrigeerde veel met lichte overtredingen en probeerde via de counter gevaarlijk te worden. De IJFC verdediging met aanvoerder Marc van der Kly , voorstopper Jeffrey Stigter, linksback Maikel van der linden en rechtsback Gerben Renes ( kreeg in de wedstrijd twee snelle buitenspelers tegen) bleven eenvoudig overeind. In de 10e minuut een uitstekende opening van Joost van Willigenburg over 30 meter op Jelle Eissens, Jelle maakte een goede actie maar werd onderuit gehaald. De vrije bal van Marc van der Kly werd uitstekend ingekopt door Gerben Renes, maar helaas rakelings naast.

In de 11e minuut was het even schrikken voor IJFC. Uit het niets kwam FC Driebergen voor de goal, Mike Maaswinkel kon de voorzet niet vol wegtikken, de bal kwam voor de spits terecht die meteen uithaalde , net naast. In de 12e minuut opnieuw een goede vrije trap van Marc van der Kley, Erwin van Soolingen nam de bal, ineens uit de draai, op zijn wreef, een geweldige redding van de keeper.

FC Driebergen durfde er wat meer uit te komen, maar echt grote kansen kreeg het niet. Tot de 17e minuut. De altijd betrouwbare sluitpost Mike Maaswinkel, probeerde een voorzet weg te slaan, maar raakte de bal niet goed, in de scrimmage die daarop volgde tikte Mike de bal weg tussen de benen door van de rechtsbuiten van FC Driebergen. De scheidsrechter zag er een strafschop in. 0-1.

FC Driebergen wilde doordrukken. Een misverstand in de verdediging bracht een middenvelder van FC Driebergen in stelling, maar Mike Maaswinkel redde bekwaam.

Dit was het sein voor IJFC om de touwtjes weer in handen te nemen. In de 23e min een goede opening van Matthijs van Geffen op Jelle Eissens, Jelle draaide slim naar binnen en haalde vol uit richting de kruising, fantastisch redding van de keeper. In de 29e min eindelijk de verdiende  gelijkmaker voor IJFC.  Marc van der Kley gaf een goede dieptebal op Jelle Eissens, Jelle behield het overzicht en gaf een scherpe en strakke voorzet op Ruben van Rooijen. Ruben kwam slim voor zijn tegenstander en tikte de bal beheerst en goed bekeken in goal 1-1.  IJFC ging op jacht naar de voorsprong en het tempo ging omhoog. In de 35e minuut een prachtige steekbal van Erwin van Soolingen op Ruben van Rooijen, Ruben kapte zijn directe tegenstander prachtig uit, maar werd hardhandig onderuit gehaald. Strafschop. Matthijs van Geffen schoot de bal hard in,  de keeper redde in eerste instantie, maar Matthijs was er als de kippen bij om de rebound onberispelijk in te schieten 2-1. Rust.

FC Driebergen begon meteen scherp aan de tweede helft. In de 2e min kreeg Mike Maaswinkel meteen een geweldig schot te verwerken. Met een ferme duik wist hij de goal te voorkomen. In de daarop volgende aanval, een goede pass van Maikel van der Linden die Joost van Willigenburg goed aanspeelde. Joost opende op Jelle die een voorzet gaf op de inlopende Ruben van Rooijen. Ruben kwam een teenlengte tekort. In de 5e minuut een corner voor FC Driebergen. IJFC stond niet helemaal goed, want tot tweemaal toe kon een speler van FC Driebergen de bal vrij koppen, waarvan één speler vrijwel op de doellijn… 2-2. Een domper voor IJFC, maar het team liet zich niet ontmoedigen en trok meteen ten aanval. Twee minuten later pakte IJFC toch weer een voorsprong. Marc van der Kly schoot de vrije bal met gevoel naar de linkerkant, Jeroen Roodenburg schoot de bal in één keer uit de lucht voor de goal, naar de vrijstaande Ruben van Rooijen. Ruben bedacht zich geen moment en knalde de bal tegen de touwen 3-2.

IJFC probeerde de voorsprong uit te bouwen en kreeg kansen via Matthijs van Geffen, schot net geblokt en in de 15e minuut werd IJFC nog een strafschop onthouden. Jeffrey Stigter speelde Matthijs van Geffen aan, die een prima steekbal op Jelle Eissens gaf, Jelle bediende Ruben van Rooijen die zijn tegenstander op t verkeerde been zette en naar de grond getrokken werd. De scheidsrechter zag er tot verbazing van velen, geen strafschop in. In de 17e minuut moest Jeroen Roodenburg geblesseerd naar de kant na een harde charge van FC Driebergen. Kevin Thie was zijn vervanger en viel gedreven in.  In de 20e minuut een goede actie van Kevin Thie over de linkerkant, zijn voorzet bereikte Ruben van Rooijen die de bal met een slim tikje teruglegde op Matthijs van Geffen, Matthijs haalde vol uit, maar de bal spatte uiteen op de paal. In de 22e min een vrije bal voor FC Driebergen, maar Mike Maaswinkel ranselde de bal uit de goal.  In de 23e min wissel Mick van Rooijen voor Matthijs van Geffen.  FC Driebergen zette nog even aan voor de gelijkmaker en IJFC moest achteruit. Drie kansen op rij werden verspeeld en kwam IJFC goed weg. Ook IJFC had pech toen een schot van Ruben van Rooijen op de paal belandde.

In de 38e minuut wissel. De moe gestreden Joost van Willigenburg werd vervangen door Dylano Mellema. Een mooi debuut voor deze jeugdige verdediger. Dylano moest meteen vol aan de bak en knokt voor iedere meter. In de 43e minuut nog een geweldige aanval van IJFC. Gerben Renes, stuurde Jelle Eissens de diepte in, Jelle bedacht zich geen moment en leverde op volle snelheid een uitstekende voorzet af op de op inlopende Kevin Thie, Kevin nam de bal vol op zijn voorhoofd. Met een doffe knal raakte zijn kopbal de lat. Pech voor IJFC . Uitslag 3-2.

Met tevreden gezichten verdwenen de spelers richting de kleedkamer. Negen punten uit drie wedstrijden is een uitstekend begin van de competitie. Het blauw wit klonk nog harder dan de vorige wedstrijden en dit resultaat moet de ploeg vertrouwen geven voor de wedstrijd van volgende week :  de kraker uit tegen buurman Benschop. De meeste supporters zullen de ploeg op de fiets volgen en met die steun zal het team zeker voor de volle drie punten gaan. Benschop won zelf heel knap de uitwedstrijd bij DOSC met 2-3, dus het belooft volgende week weer een spannende en aantrekkelijke wedstrijd te worden.

Doordat Odysseus zijn thuiswedstrijd verloor, staat IJFC nu bovenaan met een iets beter doelsaldo dan Jonathan uit Zeist. Het zal nog een spannende competitie worden, maar de eerste goede stappen zijn gezet voor een mooi voetbaljaar.

Het tweede elftal verloor met heel veel invallers van JSV met 2-4. De O19-1 van trainer Peter Goos deed het opnieuw uitstekend en won ook zijn derde wedstrijd met 2-3 van Maarssen O19-1 en staat in de hoofdklasse aan kop met negen uit drie.