IJFC gelukkigste in derby bij Benschop 1-2

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

24 september 2016 14:30

Dorrestijn, G.C.

Op deze zonnige dag werd na 5 jaar weer de derby Benschop-IJFC gespeeld.

Vele IJsselsteiners waren op de fiets gekomen en werden  warm welkom geheten door onze Benschopse vrienden. De sfeer rond deze wedstrijd was dan ook uitstekend te noemen.

Complimenten!!

Trainer Peter van Herpen moest Ruben van Rooijen missen die tijdens de midweekse oefenwedstrijd geblesseerd was geraakt en voor Auke Bakker kwam deze wedstrijd nog te vroeg. Auke zat wel op de bank waarop ook Jeroen Roodenburg plaats mocht nemen na vorige week nog in de basis te hebben gestaan. Mick van Rooijen en Kevin Thie begonnen daardoor in de basis.

In een meer spannende dan goede wedstrijd had Benschop de eerste 25 minuten in handen zonder echt gevaarlijk te worden. Of het moet de afgekeurde goal zijn wegens buitenspel die door velen werd betwist. Na 25 minuten had IJFC zijn eerste goede aanval die gelijk succesvol was. Mick van Rooijen lanceerde de snelle Jelle Eissens die de bal uitstekend voorgaf op Kevin Thie die de bal snoeihard van dichtbij in de kruising schoot 0-1. Nu had IJFC het betere van het spel en leek op slag van rust op 0-2 te komen maar Jelle Eissens kwam een teenlengte tekort om succesvol te zijn.

De tweede helft weer hetzelfde wedstrijdbeeld als de eerste helft. Een sterker Benschop wat IJFC de duimschroeven probeerde aan te draaien. Uit dit veldoverwicht creëerde Benschop ook een aantal mogelijkheden. Eerst was het in de 46e minuut een schot van Biko Brazil wat werd gekeerd door Mike Maaswinkel. Even later gleed Mick van Rooijen weg bij een voorzet waardoor een Benschop aanvaller de bal verrassend voor zijn voeten kreeg maar in plaats van gelijk te schieten probeerde hij de bal aan te nemen waardoor de kans verloren ging voor Benschop. In de 52e minuut een kans voor Jelle Eissens die schuin voor het doel kwam maar de bal tegen een verdediger aan schoot. In de 57e minuut weer een kans voor IJFC toen Joost van Willigenburg zijn hoofd niet goed tegen de bal kon krijgen na een harde vrije trap van Mathijs van Geffen. Even later weer een kans voor Benschop toen Mike Maaswinkel na een misverstand  in de IJFC defensie nog net voor de doellijn kon redden. Maar in de 63e minuut werd het toch 1-1 toen Kevin Thie op middenveld balverlies leed en Biko Brazil aanvoerder Martijn de With kon bedienen die alleen voor Mike Maaswinkel geen fout maakte. Diezelfde Martijn de With kon de 2-1 maken maar zijn kopbal uit kansrijke positie ging naast. In de  71e minuut kwam Stefan de Wit de geblesseerde Joost van Willigenburg vervangen. In de 72e minuut kwam IJFC op voorsprong toen Mathijs van Geffen een steekbal gaf. Keeper van Oort twijfelde en was daardoor te laat waardoor het voor Kevin Thie een koud kunstje was om de 1-2 op het bord te zetten. Even hierna leek IJFC de wedstrijd op slot te gooien toen Jelle Eissens na een fout in de Benschop defensie alleen op de doelman af mocht gaan. Maar Jelle speelde de bal te ver voor zich uit waardoor de kans verloren ging. Ook Kevin Thie liet zich nog gelden maar zijn omhaal ging jammer genoeg over het doel. Benschop ging de laatste 10 minuten alles of niets spelen maar de IJFC defensie gaf geen krimp meer en de ontlading was dan ook groot toen de prima fluitende scheidsrechter Dorrestijn voor de laatste maal floot.

Uiteindelijk een prima resultaat in een wedstrijd waarin Benschop wel meer balbezit had maar de grootste kansen voor IJFC waren.

IJFC staat nu alleen aan de leiding met 12 uit 4 wedstrijden.

Volgende week wacht weer een lastige tegenstander. Dan gaat IJFC op bezoek bij Odysseus uit Utrecht aanvang 15.15 uur.