Matthijs van Geffen (vrije trap)

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

1 oktober 2016 15:15

Eren, N.

Met een matige eerste helft en een goede tweede helft heeft IJFC de moeilijke uitwedstrijd tegen Odysseus met 0-2 gewonnen. IJFC startte in een ander systeem en dat was even wennen voor het team van Peter van Herpen, daarnaast waren er weer een aantal aanpassingen in het elftal:  Joost van Willigenburg ziek, Ruben van Rooijen Kevin Thie en Auke Bakker waren nog niet voldoende fit voor een hele wedstrijd, maar begonnen wel op de bank. IJFC vangt deze wissels eenvoudig op door de brede selectie en dat kan weleens de kracht van het team zijn.  Daarnaast zijn een aantal vaste waarden van vorig jaar weer in training:  Tim van de Brugge, Thomas de Priester en Matthijs van Rooijen hopen snel weer aan te sluiten, terwijl Bob Walree afgelopen week een MRI scan heeft laten maken om duidelijkheid te krijgen over zijn blessure.

IJFC startte met de volgende formatie: Mike Maaswinkel, Jeffrey Stigter, Stefan de Wit, Mark van der Klij, Gerben Renes, Maikel van der Linden ( 64 Ruben van Rooijen), Erwin van Soolingen, Mick van Rooijen ( 73e min Boy van Caspel), Matthijs van Geffen, Jelle Eissens, Gijs van der Poel (82  Kevin Thie) en Matthijs van Geffen.

IJFC begon goed, want in de tweede minuut werd Jelle Eissens goed diep gestuurd door Mick van Rooijen, hij probeerde de bal slim langs de keeper te spelen, maar de keeper kon met moeite de bal pareren en raakte zelfs zo geblesseerd dat hij vervangen moest worden. In de 7e minuut een gevaarlijke aanval van Odysseus, maar Jeffrey Stigter redde met een uitstekende sliding. In de 10e minuut een goede combinatie tussen Jelle Eissens en Gijs van der Poel, Gijs schoot de bal uit de draai, naast.

Aan beide kanten werden veel foute passes gegeven, waardoor er maar weinig kansen gecreëerd werden. In de 35e minuut het eerste echt schot van IJFC op het doel van Odysseus . Matthijs van Geffen speelde zich goed vrij en bediende Jelle Eissens. Jelle haalde hard uit, maar de keeper redde de bal met de vuisten. De laatste tien minuten van de eerste helft moest IJFC alle zeilen bijzetten om een goal te voorkomen. Met name Jeffrey Stigter ( won ieder duel van zijn tegenstander ) en keeper Mike Maaswinkel redde de ploeg van een achterstand. In de 40e minuut werd de bal tot driemaal toe ingeschoten, maar uiteindelijk ging de bal tot opluchting van heel IJFC net naast. In de laatste minuut moest Mike Maaswinkel nog ingrijpen bij een  hoge bal, maar deed dat bekwaam. Rust 0-0

Trainer Peter van Herpen liet in de rust een donderspeech los en dat moet het team wakker geschut hebben. Er kwam een ander IJFC in de tweede helft aan de start. Er werd weer gevoetbald. Meteen werd er druk naar voren gezet en dat leverde meteen in de 46e minuut een kans op. Jelle Eissens werd goed aangespeeld door Gerben Renes, Jelle ging langs zijn tegenstander en leverde een goede voorzet af, Matthijs van Geffen kopte de bal in, maar de keeper redde uitstekend. In de 49e minuut een counter van Odysseus, maar Stefan de Wit greep goed in met een perfecte sliding. In de 59e minuut een goede actie van Mick van Rooijen, hij speelde zich mooi vrij en speelde Jelle Eissens aan, Jelle gooide de bal buitenkant schoen voor, Gijs van der Poel kwam goed voor zijn tegenstander en kopte de bal hard in, redding keeper. In de 61e minuut een goede inspeelbal van Maikel van der Linden op Erwin van Soolingen. Erwin behield het overzicht en legde de bal panklaar voor Matthijs van Geffen. Matthijs nam de bal in één keer op zijn schoen, net over. 66e min goed doorzetten van Jelle Eissens, zijn voorzet belandde bij Matthijs van Geffen, Matthijs schoot meteen, maar iets te zacht. \

In de 69e minuut dan eindelijk de verdiende voorsprong voor IJFC. Een fantastische aanval van IJFC via korte combinaties tussen Ruben van Rooijen ,Mick van Rooijen en Erwin van Soolingen kwam de bal uiteindelijk bij Jelle Eissens. Jelle leverde een perfecte indraaiende voorzet op de goed vrijlopende Gijs van der Poel die de bal met het hoofd strak in de hoek kopte ( t leverde zelfs een klein traantje op bij zijn moeder…  en voor Gijs  een mooie beloning voor het harde trainen om weer terug te komen bij de selectie).

IJFC voetbalde weer met goede combinaties en dat leverde nog een behoorlijk aantal kansen op. In de 70e minuut Stefan de Wit speelde Ruben van Rooijen aan. Ruben haalde van 20 meter uit, de bal draaide richting de kruising, maar met een miraculeuze redding dook de keeper de bal uit de kruising.  In de 71e minuut een schot van Jelle, net over. In de 81e min een schot van Matthijs van Geffen, net over. In de 82e minuut bijna een gouden wissel. Kevin Thie, net ingevallen, schoot de vrije bal van Marc van der Klij, met een dropkick in de rechterhoek, met moeite kon de keeper de bal net wegtikken. In de 83e minuut een corner van Matthijs van Geffen, uitstekend ingekopt door Gerben Renes.  Odysseus kreeg ook nog een kans, maar de punter in de hoek werd onschadelijk gemaakt door Mike Maaswinkel. In de 87e minuut een dieptebal van Mike Maaswinkel, de bal werd goed verlengd door Kevin Thie op de diepgaande Jelle Eissens, alleen voor de keeper net naast. In de 90e minuut een overtreding op Erwin van Soolingen.  Vrije bal, Marc van der Klij liep slim over de bal en Matthijs van Geffen krulde de bal fantastisch over de muur, precies in de kruising. Een wereldgoal. 0-2.  Uitblinker van de wedstrijd, scheidsrecht er Eren uit Vleuten, floot een uitstekende wedstrijd en maakte een einde aan de spannende wedstrijd. Het gejuich van de supporter en spelers van IJFC was enorm, het blauw wit was zelfs live te volgen op Radio 9. Vijftien punten uit vijf wedstrijden, wat een droomstart ! Volgend week komt hekkensluiter Focus naar IJsselstein. Deze ploeg mag zeker niet onderschat worden en daar zal de technische staf Peter van Herpen, Roger van Schaik en keeperstrainer Remy Snel zeker voor waken. Daarnaast wordt het een bijzondere wedstrijd voor Joost van Willigenburg, want hij speelt dan tegen zijn oude ploeggenoten. Het team kan Joost een leuk cadeautje geven door ook deze wedstrijd te winnen. De aftrap is om 14.00 uur.

IJFC Jeugd onder 19-01 ( voorheen A1 ) speelde een uitstekende wedstrijd tegen VVIJ ( Jeugd onder 19-01) en won met 2-1. Ook dit team van trainer Peter Goos staat fier bovenaan met 15 punten uit 5 wedstrijden. Één van de talenten uit dat elftal, Ken van Rooijen, zat vandaag op de bank bij het eerste. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.