Focus 07 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

8 oktober 2016 14:00

Roeleveld, V.C.

Ondanks een slechte wedstrijd heeft IJFC de drie punten toch in huis gehouden. Viel het kwartje de afgelopen jaren vaak de andere kant op, dit jaar heeft IJFC het geluk aan zijn zijde, maar dwingt het qua fitheid en vechtlust ook de overwinningen af. Pas tien minuten voor tijd kwam de voorsprong op het scorebord. IJFC startte in de volgende formatie :  Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Stefan de Wit, Jeffrey Stigter, Marc van der Kleij, Erwin van Soolingen, Joost van Willigenburg ( 74 Gijs van der Poel), Jelle Eissens, Mick van Rooijen (46 Kevin Thie), Matthijs van Geffen ( 80 Boy van Caspel ) en Ruben van Rooijen.

Focus liet zeker in de eerste helft zien dat zij ten onrechte op de onderste plaats staan. Zonder schroom kozen ze voor de aanval en verraste IJFC daarmee. Toch waren de eerste gevaarlijk kansen voor IJFC , in de 5e minuut een schot gered door de keeper en ook de rebound van Ruben van Rooijen werd op t nippertje geblokt. In de 10e minuut een uitstekende steekbal van Erwin van Soolingen op Jelle Eissens. Jelle kwam oog in oog met de keeper van Focus, maar de keeper bleef goed kijken en redde met een goed safe.

IJFC speelde in een veel te laag tempo en was zeer slordig met de passes, terwijl Focus frank en vrij speelde.  In de 25e minuut de eerste waarschuwing van Focuskant. Een dieptebal op de spits kon ternauwernood door Stefan de Wit gered worden met een sliding, daarnaast moest Mike Maaswinkel een aantal keren ingrijpen om zijn verdediging te ondersteunen. In de 30 min kwam IJFC opnieuw goed weg, een strakke voorzet werd net naast getikt en een iets te zachter terugspeelbal van Jeffrey Stigter werd opnieuw gered door Mike Maaswinkel. In de 37e minuut een vrije bal van Marc van der Kleij ( had niet helemaal zijn dag met de vrije ballen), de bal werd in eerste instantie weggewerkt, maar de rebound van Joost van Willgenburg ( had graag gescoord tegen zijn oude club ), verdween naast de verkeerde kant van de paal.

In de 38e minuut een hard schot van de spits van Focus, via de binnenkant van de paal kwam de bal, tot opluchting van heel IJFC, terug in het veld. In de 39e min tikte Ruben van Rooijen de bal slim door, maar opnieuw lag de keeper van Focus in de weg. Rust 0-0.

Ook de tweede helft was het aanzien helaas niet waard. Pas in de 73e minuut de eerste echte kans van de tweede helft. Jelle Eissens haalde verwoestend uit na een pass van Ruben van Rooijen, maar de keeper van Focus was in vorm. Het laatste kwartier was voor IJFC. In de 75e minuut een geweldige aanval via Ruben van Rooijen en Jelle Eissens, de voorzet van Jelle bereikte in eerste instantie Gijs van der Poel en in de rebound Kevin Thie, maar de keeper redde bekwaam. In de 76e minuut een overtreding op Erwin van Soolingen. Matthijs van Geffen, scoorde vorige week vanuit dezelfde positie, schoot de bal opnieuw richting de kruising, maar de keeper van Focus ging gestrekt naar de bovenhoek.  IJFC probeerde de winnende goal te forceren en Focus werd achteruit geduwd. IJFC kreeg nog een aantal goede kansen: Ruben van Rooijen goed schot ( voorzet Gerben Renes ), Jelle Eissens schot ( voorzet Kevin Thie ), maar ook een scrimmage in het doelgebied waar Boy van Caspel en Jelle Eissens net het laatste tikje niet konden geven. In de 84e minuut dan eindelijk de bevrijdende treffer. Marc van der Kleij gooide in, Ruben van Rooijen verlengde de bal met het hoofd, Jelle nam de bal goed aan uit de lucht en met een subtiele trap, buitenkant schoen, krulde Jelle de bal in de kruising. De tribune ontplofte bijna van het gejuich. 1-0.  Twee minuten later, een goede dribbel van Jelle Eissens, Jelle gaf een strakke voorzet en daar liep “goudhaantje  “  Kevin Thie.  Hij nam de bal in één keer uit de lucht op zijn schoen. Snoeihard verdween de bal in de touwen. 2-0. Dat was ook meteen de uitslag. Een wedstrijd om snel te vergeten, maar het allerbelangrijkste is de overwinning en de 3 punten. IJFC blijft op 5 punten voorsprong op de concurrentie en staat met 18 punten uit 6 wedstrijden fier bovenaan.  Bij winst volgende week uit tegen Desto kan zelfs de champagne uit de kast, want dan wint IJFC de 1e periode. Zo ver is het nog lang niet. Desto staat op de 3e plaats en is een directe concurrent van IJFC. Met veel inzet en de steun van het IJFC legioen moet een goed resultaat zeker haalbaar zijn, maar dan zal er uit een iets ander vaatje getapt moeten worden dan afgelopen zaterdag. Het team van Peter van Herpen

( gisteren geassisteerd door Jitse Boonstra) kan met veel vertrouwen naar Utrecht afreizen. De ploeg is fit en fris…