0 - 3

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

15 oktober 2016 14:30

Hajjaji, K. el

Met een 3-0 overwinning op, het op de derde plaatst staande, Desto haalde IJFC zijn zevende overwinning op rij en haalde daarmee meteen de eerste periodetitel. IJFC speelde zeer geconcentreerd, creëerde voldoende kansen en gaf bijna niets weg.

Jarige Gijs van der Poel werd voor de bespreking al toegezongen door zijn teamgenoten en de begeleiding en dat geeft al  aan dat de sfeer uitstekend is… en dat hoort ook bij onze club. IJFC had opnieuw een aantal invallers. Matthijs van Geffen en Joost van Willigenburg hadden de hele week met griep op bed gelegen, maar de kracht van dit IJFC is de brede selectie. Het maakt op dit moment niet uit wie trainer Peter van Herpen opstelt, iedereen weet zijn taak en vult dat met een goede instelling in.

IJFC startte in de volgende formatie:  Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Stefan de Wit, Jeffrey Stigter ( 73 Boy van Caspel), Marc van der Klij, Erwin van Soolingen, Ruben van Rooijen, Mick van Rooijen, Jelle Eissens, Gijs van der Poel (70 Maikel van der Linden) en Kevin Thie ( 60 Jeroen Roodenburg).

De eerste tien minuten, met een klein kansje voor Desto welke goed gepakt werd door Mike Maaswinkel, waren voor Desto, maar daarna pakte IJFC het initiatief en gaf het Desto de hele wedstrijd te kennen dat er niets te halen viel. IJFC domineerde de hele wedstrijd. Desto kon er weinig tegenover stellen, buiten wat overdreven tuimelingen.

In de 10 minuut de eerste grote kans voor IJFC. Erwin van Soolingen gaf een uitstekende steekbal op Kevin Thie, waardoor Kevin alleen op de keeper af kon gaan, maar net voor de keeper speelde hij de bal iets te ver voor zich uit. In de 22e minuut haalde Erwin van Soolingen slim een cornerbal uit een scrimmage. De cornerbal werd uitstekend genomen door Mick van Rooijen, strak draaide hij de bal voor de goal op de inlopende Gerben Renes, als een vuurpeil verdween de kopbal in de bovenhoek 0-1.  Een minuut later, een goede actie van Ruben van Rooijen, Ruben opende op rechts naar de diepgaande Jelle Eissens, die op zijn beurt goed teruglegde op Gijs van der Poel, Gijs bedacht zich geen moment en schoot de bal op de goal, al grabbelend kon de keeper de bal net voor de lijn pakken. In de 24e minuut opnieuw een geweldige kans voor IJFC. Stefan de Wit opende met een prachtige dieptebal op Jelle Eissens, Gijs van der Poel dook net voor zijn verdediger en tikte de bal, al la  Nicolei Jörgensen van Feyenoord, achter zijn standbeen in de hoek, redding keeper.  In de 30e minuut een goed gericht schot van Ruben van Rooijen, maar net in het doelgebied geblokt door een verdediger. In de 31e min een goed duel van Gijs van der Poel, maar hij werd ten val gebracht, de slimme vrije bal werd snel genomen door Ruben van Rooijen, waardoor Mick van Rooijen alleen op de keeper afging, werd helaas  afgevlagd ( overigens vlagde beide assistent grensrechters zeer sportief en correct ). In de 38e minuut een dieptepass van Erwin van Soolingen op Jelle Eissens, legde de bal goed terug  schot Kevin Thie , redding keeper. In de 44e minuut een verre uittrap van keeper Mike Maaswinkel op Jelle Eissens, opnieuw een voorzet op Gijs van der Poel die de bal net niet vol kon raken. Rust 0-1.

IJFC begon meteen met volle bak en in de 52e minuut resulteerde dat meteen in succes. Jeffrey Stigter onderschepte de bal met overzicht, speelde Ruben van Rooijen aan en met een goede en snelle combinatie met Mick van Rooijen, werd Jelle Eissens aangespeeld. Jelle ging op volle snelheid langs zijn tegenstander en schoot de bal strak langs de uitlopende keeper in de verre hoek, 0-2.   Het beetje weerstand dat Desto nog had brak volledig en IJFC gooide er nog een tandje bij. Toch kreeg Desto nog een behoorlijke kans. Een vrije bal werd van 20 meter ingeschoten, kwam via de lat weer terug in het veld en werd goed weggewerkt door Jeffrey Stigter.  In de 66emin een prachtige opening van Stefan de Wit op de diepgaande Jelle Eissens, Jelle bedacht zich geen moment en gooide de bal strak voor de goal op de inlopende Gijs van der Poel,  met alle kracht in zijn lijf kopte Gijs de bal kogelhard in de kruising. Een wereldgoal en een extra verjaardagscadeau. 0-3. IJFC bleef goed voetballen en creëerde nog wat kansen via Jeroen Roodenburg ( langzaam weer op weg naar zijn oude vorm, na een jaar lang blessureleed ), Ruben van Rooijen en Mick van Rooijen. In de 77e minuut een moment van frustratie van de linksbuiten van Desto Mo Moesaten, met een soort karatetrap probeerde hij de kruin van Gerben Renes te tatoeëren, maar Gerben kon nog net wegduiken en raakte gelukkig maar licht geblesseerd. IJFC ging op jacht naar meer. In de 80e minuut een uitstekende vrije bal van Marc van der Klij , de bal werd goed doorgekopt door Jeroen Roodenburg, redding keeper. In de 84e minuut een goede inspeelbal van de goed invallende Maikel van der Linden op Mick van Rooijen, Mick nam de bal fantastisch aan, schoot de bal vanuit de draai strak op de goal, maar met heel veel mazzel voor de keeper ging de bal via de punt van de schoen over de achterlijn. Pech voor IJFC. In de 87e minuut een prachtige combinatie tussen Jeroen Roodenburg en Marc van der Klij.  Jeroen zette Marc met een prima balletje alleen voor de keeper, met een subtiel stift balletje verdween de bal langs de keeper, maar de rechtsback kon de bal van de doellijn halen. De rebound werd nog hard ingeschoten door Jelle Eissens, maar dat schot werd net geblokt.

In de 89e minuut nog een goede aanval van IJFC. Boy van Caspel won het kopduel met zijn  directe tegenstander en bereikte Maikel van der Linden, Maikel opende goed op de diepgaande Ruben van Rooijen. Met veel overzicht gaf Ruben een voorzet op Mick van Rooijen. De kopbal van Mick ging rakelings langs de paal. Eindstand 0-3. Een overwinning van het hele team…. Nog een compliment voor verzorger Rynel Beekhuizen. Iedere wedstrijd zorgt hij met veel energie en plezier dat de spelers weer topfit worden.

Een luid gejuich  klonk er over het sportpark “de Vrijheit “. IJFC liep opnieuw uit op de concurrentie ( Jonathan speelde gelijk tegen Benschop ) en pakte met overmacht de eerste periodetitel, maar nog belangrijker… de voorsprong op de nummer twee is ruim 7 punten.

Volgende week speelt IJFC, uit voor de beker, om half drie tegen eerste klasser Nieuw Utrecht. Het zal geen gemakkelijke wedstrijd worden, maar IJFC zal proberen het Nieuw Utrecht zo moeilijk mogelijk te maken.

De supporters en spelers kijken met plezier uit naar de derby  over twee weken tegen thuis tegen Lopik. Bij die wedstrijd zijn de 6 helden van het kampioenselftal uit 1964, die nog leven, aanwezig. Arend Oomen, Henk van de Werken, Arie Molenaar, Jut Peelen, Bernard Schoonenberg en Jan Wildschut worden met hun partners speciaal welkom geheten ( o.a. met een kort interview net voor de wedstrijd op het hoofdveld o.l.v. verslaggever Bert Scheffer ). We hopen op veel supporters een leuke wedstrijd.

Vanuit de blessurehoek positieve berichten:  Bob Walree heeft de uitslag van zijn MRI scan gekregen, er zijn geen ernstige afwijkingen meer aangetroffen en hij kan langzamerhand weer met de hersteltrainingen gaan beginnen, Tim van de Brugge heeft zijn eerste minuten in het tweede gemaakt, Auke Bakker traint mee en gaat binnenkort ook weer minuten maken en Thomas de Priester heeft nog ruim twee weken nodig om weer te kunnen trainen….