...

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

5 november 2016 14:00

Boon, H.

IJFC heeft zaterdag binnen twee minuten de wedstrijd uit handen gegeven. Er werd daarna hard gewerkt om de nederlaag te voorkomen, maar DOSC had, met name in de tweede helft, een muur om het eigen strafschopgebied heen gebouwd, waar moeilijk doorheen te komen was. IJFC had opnieuw enkele wijzigingen in het team. Boy van Caspel is tot na de winterstop uitgeschakeld met een gebroken neus, Jelle Eissens nog last van de blessure van vorige week, Jeroen Roodenburg was niet inzetbaar door een gekneusde rib. De ervaren Auke Bakker is weer met de training begonnen. IJFC startte in de volgende formatie:  Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Jeffrey Stigter, Stefan de Wit ( 80 Ken van Rooijen) , Marc van der Klij, Joost van Willigenburg ( 67 Maikel van der Linden), Erwin van Soolingen, Matthijs van Geffen, Mick van Rooijen, Ruben van Rooijen en Kevin Thie (67 Youri de Kruijf ).

Na het beginsignaal van scheidsrechter Boon, creëerde DOSC meteen een grote kans. Jeffrey Stigter kon in eerste instantie een schot blokken, maar na een scrimmage ging de bal over de achterlijn. Cornerbal besliste de scheidsrechter. Het leek wel of IJFC aan de grond genageld stond, want de gevaarlijke spits stond, net buiten het doelgebied, helemaal vrij en kon de bal eenvoudig intikken. 0-1. Wie dacht dat IJFC wakker geworden was kwam bedrogen uit. Nog geen drie minuten later een dieptebal, waarop de verdediging niet goed reageerde. Tot twee maal toe werd de bal tegen de onderkant van de lat geschoten en kwam IJFC goed weg. IJFC rechtte de rug en pakte vanaf dat moment het initiatief. In de 5e minuut een goede opening van uitblinker Ruben van Rooijen op Kevin Thie, Kevin omspeelde zijn tegenstander en liet een strakke voorzet los. Ruben van Rooijen was goed doorgelopen, maar kwam een neuslengte tekort om de bal in te koppen. In de 19e minuut een goede aanval van IJFC, Marc van der Klij gaf een goede voorzet op de inlopende Mick van Rooijen, maar ook Mick kwam net iets tekort om de bal in te koppen. IJFC probeerde DOSC onder druk te zetten, maar het tempo was iets te laat om de verdediging van DOSC te verrassen. In de 31e minuut een uitstekende aanval van IJFC via Mick van Rooijen en Kevin Thie kwam de bal uiteindelijk bij Ruben van Rooijen terecht. Ruben haalde vol uit, maar de keeper redde fantastisch. IJFC keeper Mike Maaswinkel kreeg bijna niets te doen op een paar voorzetten na, die hij onschadelijk maakte.

In de 44e minuut DE KANS op de gelijkmaker. Een prima actie van Kevin Thie. Hij ging op snelheid langs de linksback en gaf een strakke voorzet. Ruben van Rooijen kopte de bal goed in, maar de bal werd op de lijn gered door een verdediger. Tot driemaal toe werd de bal ingeschoten, maar telkens van de lijn gehaald. Grote pech voor IJFC. Ruststand 0-1.

IJFC kwam de tweede helft scherper uit de startblokken en zette DOSC vanaf de eerste minuut vast.

Meteen in de 46e minuut een uitstekende voorzet van Marc van der Klij op de vrijstaande Mick van Rooijen. Mick knalde de bal meteen vanuit de lucht op de goal, geweldige redding van de keeper. In de 50 e minuut een prachtige aanval van IJFC via Gerben Renes, Kevin Thie en Erwin van Soolingen, net toen Mick wilde uithalen werd het schot geblokt. DOSC kwam niet meer over de middenlijn, maar de spits verraste keeper Mike Maaswinkel bijna vanaf de middenlijn met een geweldig boogbal, maar Mike was allert en pakte de bal hoog uit de lucht. In de 68e minuut een perfecte inspeelbal van de goed invallende Maikel van der Linden, op Ruben van Rooijen. Ruben nam de bal goed aan en schoot de bal vanuit de draai in de verre hoek, redding keeper. Ook jeugdtalent Youri de Kruijf viel uitstekend in en ging diverse keren langs zijn tegenstander en leverde een aantal goede voorzetten af. Helaas werden die kansen niet afgemaakt. In de 75e minuut een prachtige voorzet van Maikel van der Linden op Matthijs van Geffen, Matthijs kopte de bal terug op Ruben van Rooijen, redding keeper. In de 76eminuut een domme actie van een invaller van DOSC. Hij had al geel en gaf een speler van IJFC met een ingooi een grote duw en trapte ook nog na… rood. IJFC bleef druk zetten en probeerde de gelijkmaker te forceren. In de 83e minuut een schot van Erwin van Soolingen net langs de kruissing. In de laatste minuten werd alles op alles gezet, maar gescoord werd er helaas niet meer.  Een grote kater voor IJFC met de tweede nederlaag op rij. Een slap begin werd meteen afgestraft en zeker in de tweede helft heeft IJFC er alles aan gedaan om het tij te keren. Deze wedstrijd snel vergeten, koppies omhoog en volgende week tegen mede koploper Jonathan vol aan de bak voor een goed resultaat. IJFC staat nog 1 punt voor op Jonathan en dat moet minimaal zo blijven. De aanvang van deze topper is 14.30 uur.