0 - 0

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

12 november 2016 14:30

Berg, G. van den

In een beladen, maar sportieve topper, heeft IJFC een uitstekende wedstrijd gespeeld tegen Jonathan. Buiten het feit dat IJFC sterker was en meer kansen creëerde, werd het ook nog bestolen door een cruciale fout van, de ervaren scheidsrechter, van de Berg uit Veenendaal. Hij keurde een 100 % zuivere goal van Ruben van Rooijen ten onrechte af. Zelfs de keeper van Jonathan begreep niets van de afgekeurde goal en ook de voltallige begeleiding  en het Bestuur van Jonathan gaven na afloop toe dat de goal van IJFC niet afgekeurd had mogen worden. IJFC startte in de volgende samenstelling :  Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Stefan de Wit, Jeffrey Stigter, Marc van der Klij, Erwin van Soolingen, Joost van Willigenburg, Mick van Rooijen ( 81 Nino Poeketi ) , Matthijs van Geffen, Ruben van Rooijen en Kevin Thie (67 Youri de Kruijf ). Op de bank zaten naast routinier Auke Bakker, drie jeugdige talenten:  Koen Bergsma, Youri de Kruijf en Nino Poeketi.

De vorige twee wedstrijden begon IJFC te slap ( tegen Lopik en DOSC) en dat resulteerde in twee snelle tegendoelpunten in de beginfase, maar tegen Jonathan begon het team van Peter van Herpen meteen enorm scherp en knokte het als een hecht team voor iedere centimeter. Dat resulteerde al meteen in de eerste minuut  in een snelle cornerbal voor IJFC. Matthijs van Geffen gaf een strakke voorzet en Ruben van Rooijen kopte de bal vrij in de goal. Een prachtige kopbal.  Tot verbazing van iedereen gaf de scheidsrechter een vrije bal tegen voor het “hinderen van de keeper”. terwijl er echt niemand in de buurt was…!! “  Hij was daarmee de enige die iets gezien had op t sportpark bij Slot Zeist. Helaas….

IJFC liet zich niet van slag brengen en bleef scherp in de duels. Ook Jonathan knokte voor wat het waard was.  In de tweede minuut een corner voor Jonathan, maar keeper Mike Maaswinkel ranselde de bal uitstekend weg. IJFC nam het initiatief, maar echte kansen bleven uit. In de 10e minuut een slimme snelle vrije bal van Mick van Rooijen op de diepgaande Erwin van Soolingen, schot net naast de verkeerde kant van de paal. In de 11eminuut een overtreding op de zeer ijverige Erwin van Soolingen. Matthijs van Geffen draaide de vrije bal richting de bovenhoek, maar de keeper kon de bal met moeite naast tikken. In de 17e minuut een prachtige aanval van IJFC. Jeffrey Stigter, won ieder duel van zijn directe tegenstander, won een goed kopduel en bereikte de weer helemaal in vorm komende Joost van Willigenburg, Joost opende goed op rechts. Kevin Thie nam de bal goed aan, demarreerde langs zijn directe tegenstander en liet een goede voorzet los, net voordat Ruben van Rooijen in kon tikken, werd de bal corner gewerkt.

Keeper Mike Maaswinkel straalde zelfvertrouwen uit en is op weg om de mist gepasseerde keeper van de afdeling te worden, de verdediging met Gerben Renes, Stefan de Wit, Jeffrey Stigter en Marc van der Kley stond als een huis, wonnen alle duels en gaven geen kans meer weg.  Het middenveld met Erwin van Soolingen Joost van Willigenburg en Mick van Rooijen speelde scherp en slim, in de voorhoede waren Matthijs van Geffen  en Kevin Thie bereidt om naast gevaarlijk aan te vallen, ook mee te verdedigen en spits Ruben van Rooijen bleef tussen twee fysiek sterke verdedigers voetballend overeind. Kortom : er stond een hecht en goed team.

In de 32e minuut een gele kaart voor Stefan de Wit. Hij wilde vol het duel aangaan, maar viel half op de bal en kwam daardoor ongelukkig met twee benen vooruit. Een ongelukkige maar begrijpelijke gele kaart. In de 40eminuut een goede combinatie tussen Mick van Rooijen en Kevin Thie. Kevin speelde Ruben van Rooijen goed aan, maar Ruben werd van achteren onderuit getikt. De vrije bal Marc van der Klij werd goed ingedraaid en strak ingekopt door Gerben Renes, net naast. Rust 0-0.

De tweede helft hetzelfde beeld. IJFC was sterker maar moest alert blijven op een uitzonderlijke counter van Jonathan.  In de 53e minuut een mooie kans op de openingstreffer. Ruben van Rooijen speelde zich fantastisch vrij en gaf een slim tikje terug op Marc van der Klij, Marc schoot de bal in één keer strak voor, de goed inlopende Erwin van Soolingen kwam een teenlengte tekort. In de 67e minuut wissel,  Youri de Kruijf

( onder 17-1 ) kwam in het veld voor de moegestreden Kevin Thie. Youri begon meteen al met een snelle dribbel, maar zijn voorzet bereikte net Ruben van Rooijen niet. In de 30e minuut had Youri zich tot gouden wissel kunnen laten bekronen.  Met een dubbele combinatie met Mick van Rooijen en Erwin van Soolingen, kwam Youri op de rand van het strafschopgebied vrij voor de goal. Youri haalde vol uit en de bal dreigde in de bovenhoek te verdwijnen, maar met een vrijwel onmogelijke redding hield de keeper de bal uit de bovenhoek. Pech voor Youri en heel IJFC, want deze aanval en actie had zeker meer verdiend.

IJFC bleef sterker maar moest tot de 85e minuut wachten op de laatste kans van de wedstrijd, Youri de Kruijf werd goed aangespeeld door Marc van der Klij, passeerde twee tegenstanders en gaf een strakke voorzet vanaf de achterlijn, Nino Poeketi ( kort maar goed debuut) liep goed door, maar net voordat hij in kon tikken , pakte de keeper de bal.  Eindstand 0-0. Het positieve is dat het team, zoals John van Doorn aangaf:  “als leeuwen heeft gevochten van de eerste tot de laatste minuut “, daarnaast hield keeper Maaswinkel opnieuw de 0. IJFC blijft terecht koploper en loopt zelfs nog een punt uit op concurrent Odysseus dat verloor.

Komende donderdag speelt IJFC vriendschappelijk  uit tegen 1e klasser Geinoord, volgende week zaterdag is IJFC vrij en over twee weken speelt het team thuis tegen DEV uit Doorn. Dan spelen ook de directe concurrenten Jonathan en Odysseus tegen elkaar, dus bij winst doet IJFC goede zaken.