... (penalty)

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

26 november 2016 14:00

Appel, R.

IJFC heeft opnieuw punten laten liggen tegen een ploeg uit het rechterrijtje. Tegen het op de onderste plaats staande DEV Doorn kwam het team van trainer Peter van Herpen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Een zeer discutabele penalty,  voorafgegaan door een duidelijk buitenspelsituatie bracht de gelijkmaker, maar IJFC heeft kansen genoeg gecreëerd om de overwinning nog naar zich toe te trekken. Bij IJFC maakte JO – 19 speler Youri de Kruijf zijn debuut als basisspeler in de hoofdmacht en deed dat uitstekend. IJFC startte in de volgende formatie: Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Stefan de Wit ( 83 Dennis de Swart ), Jeffrey Stigter, Marc van der Kley, Joost van Willigenburg ( 44 Gijs van der Poel ), Erwin van Soolingen, Matthijs van Geffen ( 61 Mick van Rooijen ), Kevin Thie , Ruben van Rooijen en Youri de Kruijf.

IJFC startte furieus en zette DEV vanaf het begin vast. Dat resulteerde in de 9e minuut al in succes. Kevin Thie ging op rechts goed door en leverde een goed schot af, de keeper redde in eerste instantie goed, maar moest de bal los laten, Youri de Kruijff reageerde attent en schoot de bal richting de twee paal en Ruben van Rooijen kon de bal eenvoudig in de goal lopen 1-0. De supporter gingen er goed voor zitten. In de 18e minuut een uitstekende vrije trap van Matthijs van Geffen, Erwin van Soolingen tikte de bal slim door, helaas net naast de verkeerde kant van de paal. In de 24e minuut een geweldige combinatie tussen Ruben van Rooijen en Youri de Kruijf, Youri leverde een prima voorzet op de inlopende Kevin Thie af, Kevin bedacht zich geen moment en schoot de bal in één keer uit de lucht, keihard naast. In de 34e minuut een prachtige actie van Ruben van Rooijen. Ruben speelde zich vrij tussen twee man door en leverde een perfecte steekbal op Kevin Thie. Jammer genoeg schoot Kevin iets te gehaast de bal net over de kruissing. Het wachten is op de 2-0 en het had eigenlijk al drie nul moeten staan, maar zoals zo vaak met voetbal viel de goal aan de andere kant. In een counter van DEV werd de spits duidelijk in buitenspel positie aangespeeld. Grensrechter Jan van de Berg vlagde terecht voor buitenspel, maar scheidsrechter Appel constateerde op 20 meter afstand dat het geen buitenspel was… de scheidsrechter had blijkbaar een black out, want de situatie daarna was bijna lachwekkend. De spits stond op de rand van het strafschopgebied met zijn rug naar de goal. Stefan de Wit stond stil, maar de spits liet zich theatraal vallen. De scheidsrechter wees naar de stip tot verbazing van vriend en vijand ( trainer Michel van Aken van DEV gaf na afloop lachend aan dat het een duidelijke schwalbe was,  maar dat hij er wel blij mee was).  Tim Kas schoot de bal hard in, al zat Mike Maaswinkel er goed bij 1-1.  Een grote tegenvaller voor IJFC, dat net voor rust nog goed weg kwam door goed ingrijpen van Mike Maaswinkel. Op dat moment speelde IJFC even met tien man, omdat Joost van Willegenburg met hoofdklachten uitviel. Hij werd vervangen door Gijs van der Poel. Rust 1-1

Trainer Peter van Herpen had zijn mannen weer scherp voor de tweede helft en IJFC zou er alles aan doen om de punten in huis te houden.

In de 53e minuut schoof centrale verdediger  Stefan de Wit goed in en liet een stark  schot aantekenen. Redding keeper. In de 56e minuut een goede actie van Marc van der Klij, hij omspeelde twee man, maar helaas was zijn schot iets te slap. In de 64e minuut een goede pass van Gerben Renes op de diepgaande Kevin Thie, Kevin behield het overzicht en legde de bal goed terug op de net ingevallen Mick van Rooijen. Mick haalde vol uit, maar het schot werd net geblokt, de rebound was voor Ruben van Rooijen, maar ook zijn schot ging net naast. IJFC bleef aanvallen en zette DEV volledig vast. In de 77e minuut de grootste kans van de wedstrijd. Erwin van Soolingen gaf een prachtige dieptepass op Kevin Thie, Kevin stevende alleen op de keeper af, helaas zag hij de vrij voor de lege goal lopende Mick van Rooijen over het hoofd en schoot zelf in de korte hoek, redding keeper. De rebound kwam uiteindelijk voor de voeten van Youri de Kruijf terecht. Youri haalde goed uit, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. In dezelfde minuut een gevaarlijke  counter van DEV. Tim Kas kwam oog in oog met Mike Maaswinkel, maar met een katachtige reactie hield Mike IJFC van een achterstand af. IJFC gooide alles op alles op een overwinning uit de strijd te halen. De fysiek sterke Dennis de Swart met een uitstekende trap kwam nog in het veld. Hij opende in de 83 minuut meteen goed op Mick van Rooijen. Mick speelde Youri de Kruijf met een prachtige steekbal aan, Youri gaf de bal strak voor op de inlopende Kevin Thie, Kevin scoorde bekwaam, maar de goal werd afgekeurd wegens vemeend buitenspel. Hij zat IJFC ook niet mee. In de 85e minuut een hard schot Youri de Kruijf, redding keeper. In de 91e minuut nog een vrije bal net buiten het strafschopgebied ( overtreding op Gijs van der Poel ). Dennis de Swart haalde vol uit en de bal dreigde in de verre hoek te verdwijnen maar werd net met de punt van de schoen van een verdediger tot corner verwerkt. Een minuut later floot scheidsrechter Appel voor de laatste keer. Eindstand 1-1. Het team droop teleurgesteld naar de kleedkamer.

Een kans om uit te lopen op de concurrentie was mislukt. IJFC blijft nog steeds koploper met één punt meer dan Jonathan.

Volgende week speelt IJFC uit bij SEC uit Soest. De spelers/ supportersbus vertrekt om 12.45 uur vanaf sportpark Groenvliet.