IJFC winterkampioen na een fantastische overwinning op SEC…. 1-6

1 - 6

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

3 december 2016 14:30

Haringsma, P.E.

IJFC heeft zaterdag goede zaken gedaan met een geweldige overwinning, uit,  tegen het altijd lastige SEC uit Soest. Voorgaande jaren verloor IJFC altijd punten bij SEC en verliepen de wedstrijden niet altijd even sportief, maar deze wedstrijd liet IJFC meteen merken dat het voor een overwinning kwam. Het speelde SEC bij vlagen helemaal weg en IJFC scoorde zes keer en dat is heel lang geleden.

IJFC startte zonder Ruben van Rooijen ( weekend weg ). Keeperstrainer Remy Snel zat op de bank als reserve keeper, omdat een aantal keepers verhinderd waren. Top !! IJFC startte met de volgende spelers:

Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Stefan de Wit, Jeffrey Stigter, Marc van der Kley, Joost van Willigenburg (72 Maikel van der Linden), Mick van Rooijen, Matthijs van Geffen ( 86 Dennis de Swart) , Erwin van Soolingen, Gijs van der Poel en Youri de Kruijf (68 Jeroen Roodenburg) .

De technische staf had donderdagavond na de (kortere) training speciaal Sinterklaas geregeld om de druk wat van de ketel te halen (na een nederlaag en twee gelijke spelen) en de  selectie ontspannen de laatste twee wedstrijden te laten spelen. De Sint had een goede geste en liet alle spelers tegelijk  met een appel  “door de zure appel heen te bijten “ en dat had succes. Met veel humor werden een aantal spelers naar voren gehaald en werd er veel gedold. Dick en Joop dank voor jullie ondersteuning, want het heeft geholpen.

IJFC startte fel en zette SEC vanaf de eerste minuut tegen de muur. In de 2e minuut de eerste kans voor IJFC. Marc van der Kleij gooide ver in, richting Matthijs van Geffen, Matthijs nam de bal goed aan en schoot de bal vanuit de draai in de verre hoek. Redding keeper. In de 4e minuut een geweldig actie van Erwin van Soolingen, speelde uitstekend aan de rechterkant, hij passeerde drie man, maar helaas werd zijn schot net geblokt.  In de 5eminuut een goede actie van Youri de Kruijf. Youri omspeelde zijn directe tegenstander en liet een prachtige voorzet los, de bal werd net, voor de inlopende Gijs van der Poel, tot corner verwerkt. In de 10e minuut een indraaiende vrije bal van Marc van der Kleij van de lijn gekopt, corner. IJFC bleef komen en SEC kon alleen met lange ballen werken op hun snelle spitsen, maar de verdediging met Gerben Renes , Stefan de Wit, Jeffrey Stigter, Marc van der Kleij en uiteraard Mike Maaswinkel, stond als een huis. In de 15e minuut een goede dieptepas van Matthijs van Geffen op Youri de Kruijf, schot net naast. In de 22e minuut de eerste kans voor SEC, maar Mike Maaswinkel reageerde attent op de dieptebal. In de 23e minuut de zeer verdiende 0-1 voor IJFC. De strakke cornerbal van Mick van Rooijen werd onhoudbaar ingekopt door de goed spelende Gerben Renes. Een minuut later opnieuw een cornerbal voor IJFC. Youri de Kruijf gaf de bal goed voor en de zeer attente Gijs van der Poel, terug van weg geweest, kopte de bal bij de tweede paal slim in. 0-2. In de 25e minuut een scherpe counter van SEC, maar Gerben Renes liep het gat goed dicht. In de 32e minuut een goede ingreep van Joost van Willigenburg ( groeit met de week), Joost speelde Youri de Kruijf aan, met een schaarbeweging ging Youri zijn tegenstander voorbij, zijn voorzet kwam bij Matthijs van Geffen terecht, die de bal net niet voldoende onder controle kreeg om vol uit te halen. In de 40e minuut, een uitstekende actie van Gijs van der Poel (bleef goed overeind tegen de twee stevige centrale verdedigers), hij hield de bal goed aan en wachtte op de inlopende Mick van Rooijen, Mick haalde vol uit, redding keeper. In de 42e minuut opnieuw een goede actie van Gijs van der Poel, hij opende op Matthijs van Geffen die een bekeken schot in de hoek gaf 0-3. In de 43e minuut kwam IJFC goed weg. Een vrije bal van SEC  werd doorgekopt, maar Stefan de Wit greep uitstekend in met een sliding, waardoor de bal tot corner verwerkt werd. Rust 0-3

IJFC startte opnieuw goed en de eerste kans was meteen voor IJFC.  Joost van Willigenburg won opnieuw een duel  en speelde Mick van Rooijen goed aan. Mick behield het overzicht en zette Youri de Kruijf schuin voor de goal voor de keeper, Youri knalde meteen de bal op de goal, maar de lange keeper ranselde met moeite de bal uit de hoek. Daarna zakte IJFC wat weg, er ontstond wat twijfel om druk te zetten of terug te zakken en daar probeerde de snelle spitsen van SEC gebruik van te maken. In de 52e minuut een vrije bal van SEC , de bal werd binnen t doel nog verlengd met t hoofd en via de handen van Mike Maaswinkel verdween de bal in de goal. In de 53e minuut een prima aanname van Gijs van der Poel, hij hield de bal goed vast en bediende de in een vrije rol spelende Matthijs van Geffen op maat, Matthijs legde de bal terug op Erwin van Soolingen. Helaas pech, de bal werd door een verdediger van de lijn gehaald. In de 62e minuut opening Erwin van Soolingen op de diepgaande Youri de Kruijf, Youri maakte een Cruijffiaanse passeerbeweging en omspeelde zijn directe tegenstander, Youri keek goed en zag Gijs van der Poel vrij staan, Gijs schoot de bal bekeken met een draai in de verre hoek. 1-4. In de 68e minuut het hoogtepunt van de wedstrijd. Mick van Rooijen nam de corner op links, de bal werd iets afgeslagen, maar kwam bij Youri de Kruijf terecht. Youri nam de bal in één keer uit de lucht aan, lobte de bal in één actie over zijn tegenstander heen en nam de bal ineens uit de lucht op zijn pantoffel. Onhoudbaar…. Een wereldgoal. 1-5 Moeder de Kruijf kreeg tranen in haar ogen van trots. Youri kreeg daarna een terechte publiekswissel en de vele IJFC supporters klapten hun handen stuk. Wissel Jeroen van Roodenburg, weer helemaal terug na een aantal ongelukkige blessures. In 71e minuut een prachtige dieptepas van Mick van Rooijen op Gijs van der Poel , schot tegen de uitlopende keeper. In de 72e minuut een geweldige actie van Jeroen Roodenburg, hij omspeelde zijn tegenstander en gaf een goede voorzet op Mick van Rooijen, Mick verlengde de bal  op de inlopende Erwin van Soolingen, Erwin tikte de bal beheerst in… 1-6. In de 80e minuut een dieptebal op de spits van SEC, Mike Maaswinkel pakte de hoge bal uitstekend, maar werd onnodig hard geraakt door de spits. Met een van pijn vertrokken gezicht maakte Mike de wedstrijd uit. De verder prima leidende scheidsrechter had het voorval helaas niet gezien. IJFC speelde de wedstrijd verder goed uit. Uitslag 1-6. Een verdiende overwinning en een echte teamprestatie. Het blauw wit klonk weer luid in de kleedkamer en ook de terugreis in de bus was een compleet feest o.a. met een prachtig optreden van de broertjes van Doorn met een live uitvoering van “ poessie mauw “ en 6 rondje van de geweldige chauffeur om de rotonde bij het sportpark. IJFC is winterkampioen, want met nog 1 wedstrijd te gaan voor de winterstop heeft IJFC een voorsprong van 4 punten op Odysseus en Jonathan.

Volgende week speelt IJFC om twee uur  tegen Bunnik. Voor trainer Peter van Herpen speciale herinneringen, want hij heeft daar een aantal jaren als trainer gewerkt. Met de steun van het IJFC legioen moet het lukken om ook deze laatste wedstrijd de punten in huis te houden. Aanvang 14.00 uur.