IJFC wint ook zijn laatste wedstrijd voor de winterstop : IJFC - Bunnik 2-0

Bunnik 73 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

10 december 2016 14:00

Olgun, M.

Op een druilerig sportpark Groenvliet, maar met een volle tribune, won IJFC ook de laatste wedstrijd voor de winterstop. Bunnik werd verdiend met 2-0 verslagen en met een beetje geluk had de uitslag veel hoger uit kunnen vallen.

IJFC startte, zonder de geschorste Youri de Kruijf, met de volgende formatie:  Mike Maaswinkel, Gerben Renes 83 ( Maikel van der Linden), Stefan de Wit, Jeffrey Stigter, Marc van der Klij, Joost van Willigenburg, Matthijs van Geffen (59 Ruben van Rooijen ) , Mick van Rooijen ( Matthijs van Rooijen ), Erwin van Soolingen, Jeroen Roodenburg en Gijs van der Poel.

Vanaf de eerste seconde liet IJFC merken dat er voor Bunnik niets te halen was. Er werd in een hoog tempo gespeeld, er waren schitterende aanvallen en er werden mooie  kansen gecreëerd… het enige verwijt dat je IJFC kon maken waren de soms slordige eindpasses. De verdediging met Stefan de Wit Jeffrey Stigter, Marc van der Klij en Gerben Renes stond weer als een huis. Joost van Willigenburg speelde, als meest verdedigende middenvelder, een uitstekende wedstrijd. Mike Maaswinkel kreeg niets gevaarlijks te verwerken en hield opnieuw de nul.

In de 6e minuut al de eerste grote kans voor IJFC. Stefan de Wit schoof vaak goed door en gaf een prachtige dieptebal op Mick van Rooijen. Mick nam de bal fantastisch uit de lucht, maar werd daarna gehinderd en kon helaas geen schot meer geven. In de 9e minuut een prachtige actie van Matthijs van Geffen, was weer goed op dreef, hij omspeelde twee tegenstanders en haalde vol uit, schot geblokt. In de tiende minuut een goede opening van Joost van Willigenburg op Jeroen Roodenburg,  Jeroen ging goed buitenom en gaf een scherpe voorzet, harde kopbal Mick van Rooijen, redding keeper. In de 13e minuut behield Erwin van Soolingen goed het overzicht. Hij bediende Joost van Willigenburg op maat. Joost haalde met volle overtuiging uit, de bal verdween richting de kruising, maar de superlange verdediger van Bunnik kreeg de bal vol in het gezicht en ging knock out. In de 25eminuut opnieuw een prima actie van Matthijs van Geffen. Hij omspeelde zijn man en gaf een voorzet op Erwin van Soolingen. Erwin bedacht zich geen moment en maakte een spectaculaire omhaal. Dat had een wereldgoal kunnen zijn, maar de keeper tikte de bal met moeite uit de hoek. IJFC bleef aanvallen en hield achter het slot op de deur om de spaarzame uitvallen van Bunnik te neutraliseren. In de 31e  een prachtig schot van Matthijs van Geffen en in de 39e minuut een goed schot van de opkomende Marc van der Klij. Beide schoten gered. In de 42e minuut dan eindelijk de zeer verdiende treffer voor IJFC. Matthijs van Geffen ging opnieuw langs zijn man en gaf een uitstekende voorzet vanaf de achterlijn, Gijs van der Poel verlengde de bal iets en de op volle snelheid inlopende Mick van Rooijen schoot de bal met een streep in de hoek 1-0. RUST.

In de tweede helft trok Bunnik zich opnieuw massaal terug en ging IJFC door met aanvallen. In de 3e minuut een overtreding op Gijs van der Poel.  Specialist Matthijs van Geffen ging achter de bal staan , en krulde de bal, net als tegen Odysseus, richting de kruising. Met een knal belande de bal onderkant lat, de rebound werd tot driemaal toe ingeschoten ( o.a. door Jeroen Roodenburg en Mick van Rooijen), maar telkens van de lijn gehaald. In de 51e minuut een actie van Matthijs van Geffen, Matthijs legde de bal goed terug op Jeroen Roodenburg die vol uithaalde, redding keeper. In de 60e minuut een prachtige vrije bal van Marc van der Klij , net over de lat. In de 69e minuut een prachtige aanval van IJFC, via Jeffrey Stigter en Ruben van Rooijen, kwam de snelle aanval bij Matthijs van Rooijen terecht. Matthijs speelde zich uitstekend vrij en zette Jeroen Roodenburg alleen voor de keeper, Jeroen schoot beheerst in, maar de keeper kon de bal net met een miraculeuze redding pareren. In de 71e minuut een spaarzame cornerbal voor Bunnik. Op zich gevaarlijk met al die lengte in het team van Bunnik, maar Ruben van Rooijen hielp zijn verdediging goed en kopte de bal hoog boven iedereen weg.  In de 73e minuut een hard schot van Joost van Willigenburg, net naast. In de 80e minuut een grote kans voor Gijs van der Poel, goed aangespeeld door Jeroen Roodenburg, net naast, maar in de 81 minuut kon Gijs van der Poel eindelijk juichen. Een afgeslagen cornerbal kwam op rechts bij Ruben van Rooijen terecht, Ruben ging buitenom bij zijn tegenstander en leverde een bekeken voorzet af op Gijs van der Poel. Gijs haalde onhoudbaar uit en scoorde zijn 3e goal in twee wedstrijden en maakte de bevrijdende treffer.  In de 88e minuut een goede passeeractie van Jeroen Roodenburg, maar zijn prachtige voorzet ging aan twee spelers van IJFC voorbij. In de 92e minuut floot uitblinker scheidsrechter Olgun voor het eindsignaal. Opnieuw een overwinning van het team van trainer Peter van Herpen en assistent coach Roger van Schaik. Het team gaat met vier punten voorsprong op Odysseus en zeven punten voorsprong op Jonathan de winterstop in. Ondanks een paar ongelukkig verloren punten, mag het team trots en tevreden zijn over de eerste competitiehelft. IJFC 2 van Jitse Boonstra, won met 3-1 van VVZ’49. Ook een prima resultaat.

Volgende week speelt de A en B selectie met de Vrouwen 1,2 en 3 een gezellig onderling toernooitje van 14.00 tot 16.00 uur op Sportpark Groenvliet.

Namens de selectie en technische staf van IJFC 1 feliciteren we speciaal het team van Serge van Soest, Jongens onder 17- 3 , dat iedere week door twee spelers van de selectie getraind wordt, met het behaalde kampioenschap !!

Daarnaast wensen wij iedereen hele gezellige feestdagen en een fantastisch 2017…  !!