1 - 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

28 januari 2017 14:30

Tol, F.M.

Het contrast na afloop van de wedstrijd kon niet groter:  SVM door het dolle heen met een punt alsof het kampioenschap binnen was en de teleurgestelde gezichten van IJFC na twee verloren punten in de strijd om het kampioenschap. Zeker in de tweede helft heeft IJFC er alles aan gedaan om de drie punten mee naar IJsselstein te nemen, maar het zat ook niet mee.

IJFC startte in de volgende formatie: Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Stefan de Wit, Boy van Caspel, Mark van der Klij, Ruben van Rooijen, Matthijs van Rooijen ( Joost van Willigenburg ) , Matthijs van Geffen ( 77 Ken van Rooijen ), Kevin Thie, Gijs van der Poel en Erwin van Soolingen ( 46 Youri de Kruijf ). Op de bank drie grote talenten uit de jeugd, Youri de Kruijf (al toegevoegd aan de A selectie), Ken van Rooijen en Koen Bergsma. Daarnaast nam ook de ervaren en positieve Maikel van der Linden plaats op de bank, na een hele wedstrijd in het tweede.

IJFC begon goed en ging vanaf de eerste minuut in de aanval. Dat resulteerde al in de eerste minuut in een fantastisch schot van Matthijs van Rooijen ( weer terug van een zware blessure ) op de onderkant van de lat, pech voor IJFC. Twee minuten later een vrije bal van Mark van der Klij, Gerben Renes liep goed in en kopte de bal op de goal, redding keeper. SVM Maartendijk lag het accent op de verdediging. Toch was de ploeg gevaarlijk met scherpe counters via de snelle spitsen. In de 4e minuut kreeg IJFC de eerste waarschuwing. Uit een lange bal ging de rechtsbuiten de diepte in, gaf een goede voorzet op de spits, maar zijn schot werd prima gepakt door Mike Maaswinkel.  In de 8e minuut een goede aanval van IJFC. Erwin van Soolingen gaf een goede dieptebal op Gijs van der Poel, Gijs schermde bal goed af, omspeelde zijn directe tegenstander en gaf een goede voorzet op de inlopende Kevin Thie, Kevin kwam een teenlengte tekort. IJFC zette SVM volledig vast, maar moest alert blijven. In de 13e minuut een zeer ongelukkig moment. De rechtsbuiten van SVM gaf een voorzet, het leek erop dat Gerben Renes de bal gemakkelijk weg kon halen, maar Gerben schoot de bal helaas tegen de rug van de tegenstander, waardoor de bal onhoudbaar in de goal verdween. Een super ongelukkig moment en zeker tegen de verhouding in. IJFC herpakte zich van deze tegenslag en probeerde voetballend de verdediging van SVM te beslechten…. Het tempo was helaas iets te laag. Daarnaast speelde SVM op t randje, maakte veel overtredingen en knalde iedere bal blind naar voren.

In de 20e minuut een goede actie van Ruben van Rooijen, hij speelde zijn broer Matthijs goed aan, die vol uithaalde.. knap gepakt door de keeper. In de 22e minuut een hele goede actie van Kevin Thie. Hij snelde op rechts langs zijn tegenstander en gaf een uitstekende voorzet op Erwin van Soolingen, Erwin haalde uit vanuit de draai, maar zijn schot werd net gekraakt voor de doellijn. In de 30e minuut een goede dieptebal van Gerben Renes op Matthijs van Geffen, Matthijs kapte zijn directe tegenstander knap uit en leverde een perfecte voorzet op Kevin Thie, die de bal direct op zijn schoen nam. Redding verdediger die zijn keeper te hulp kwam. In de 43e minuut een prima pass van Stefan de Wit op Matthijs van Rooijen, Matthijs behield het overzicht en legde de bal af op KevinThie. Schot kevin net naast. Rust 1-0.

In de 46e minuut wissel Youri de Kruijf voor de niet fitte Erwin van Soolingen ( griep).

IJFC pakte vanaf de eerste seconde het initiatief en dat resulteerde direct in de 47e minuut in de gelijkmaker. Matthijs van Geffen nam de bal goed uit de lucht, draaide om zijn tegenstander en zette spits Gijs van der Poel met een slim steekpassje alleen voor de keeper. Gijs behield de rust en het overzicht en scoorde met een droge schuiver de 1-1 in de goal. Een zeer verdiende gelijkmaker. IJFC probeerde de tweede goal te forceren. Het tempo ging omhoog. Achterin stond Boy van Caspel ( weer in de basis na studie en blessureleed), hij won ieder duel van zijn directe tegenstander.

In de 56e minuut een scherpe corner van de goed invallende Youri de Kruijf. Boy van Caspel kopte de bal hard in. De tegenstander stond iets achter de lijn, de verder goed leidende  scheidsrechter Tol  kon het niet goed waarnemen, maar volgens een aantal spelers was de bal wel degelijk achter de lijn…. En werd IJFC dus een goal onthouden. IJFC probeerde met twee verse wissels ( Joost van Willigenburg en Ken van Rooijen ) de winnende goal te forceren. Aanval op aanval ging op het doel van SVM, maar de scherpte om de beslissende goal te forceren ontbrak. Een goed schot van Ruben van Rooijen rakelings langs de verkeerde kant van de paal in de 81eminuut. En nog bijna een cruciaal moment….Ken van Rooijen werd op de rand van het strafschopgebied onderuit gehaald, maar in plaats van een terechte ( gevaarlijke ) vrije bal, liet scheidsrechter Tol doorgaan en dat leverde nog een gevaarlijke uitval op. Gelukkig kon Boy van Caspel nog redding brengen met het hoofd.

Helaas een onverdiend gelijkspel en twee punten kwijt geraakt. Het kwartje viel deze keer de verkeerde kant op.

Lang kan IJFC niet treuren, want volgende week wacht DVSU uit Utrecht al weer. Met iets meer scherpte, iets meer zelfvertrouwen, een klein beetje geluk en met de steun van de IJFC supporters moet het lukken om de drie punten in huis te houden. IJFC behoudt de eerste plaats met twee punten meer de Odysseus dat gisteren met 0-4 won bij DVSU. Auke Bakker speelde gisteren een uur in het tweede elftal, Jeroen Roodenburg ( hele wedstrijd in het tweede) en Jelle Eissens ( gaat deze week weer met de looptraining beginnen) zijn weer op de weg terug en dat zal de concurrentie alleen maar vergroten.

Namens de selectie en de begeleiders wensen we John van Doorn beterschap na een longembolie. We hopen hem volgende week weer met camera op de tribune te zien.

Bob Walree nam gisteren met een speech ( tijdelijk ) afscheid van de groep. Bob gaat voor een aantal maanden voor zijn studie naar Zuid Afrika. Wij wensen hem daar heel veel succes en plezier. Na de zomer sluit Bob, na twee jaar blessureleed, weer aan bij de selectie.