DVSU 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

4 februari 2017 14:00

Snoek, P.

In een aantrekkelijke wedstrijd, met vier schitterende goals, heeft IJFC een uitstekende wedstrijd gespeeld tegen DVSU uit Utrecht. De score had nog veel hoger uit kunnen vallen, want naast de vier goals creëerde IJFC nog behoorlijk veel kansen. Met good old Auke Bakker en Jeroen Roodenburg weer in de basis na lange blessures, maar met Matthijs van Geffen ( door werkomstandigheden maar één keer kunnen trainen) , Jeffrey Stigter ( weer terug van een blessure). Joost van Willigenburg ( moest minuten maken in het tweede en deed dat zeer goed) , Youri de Kruijf ( nog niet helemaal fit ) en Jeffrey Wolf ( keepte een foutloze wedstrijd met het tweede tegen Woudenberg en 1-0 winst)…. Een bank die de grote kracht van IJFC weergeeft. Daarnaast was Mick van Rooijen nog met wintersport. Jelle Eissens is sinds deze week weer in training, maar heeft nog even tijd nodig.

Kortom de concurrentiestrijd voor een plek in het eerste is in volle hevigheid los gebarsten. Een luxe probleem voor trainer coach Peter van Herpen. Zoals Peter tijdens de bespreking al aan gaf:  “we hebben iedereen hard nodig en we doen het met z’n allen!!”

IJFC startte in de volgende formatie :  Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Auke Bakker, Stefan de Wit, Mark van der Klij, Ruben van Rooijen, Matthijs van Rooijen ( 65 Matthijs van Geffen), Erwin van Soolingen, Kevin Thie (62eYouri de Kruijf), Gijs van der Poel ( 70 Jeffrey Stigter )en Jeroen Roodenburg.

IJFC begon uitstekend, want in de 3e en 4e minuut ging Kevin Thie op snelheid langs zijn tegenstander en gaf twee strakke voorzetten, maar die kwamen net niet bij een IJFC-er terecht. In de 8e minuut een goede actie van Ruben van Rooijen, hij draaide snel om zijn tegenstander heen en gaf een prachtige voorzet op zijn inlopende broer Matthijs… net voordat Matthijs in kon koppen, raakt een verdediger de bal ten koste van een corner. In de 10e minuut was het wel raak. En hoe….. Matthijs van Rooijen. Een voorzet van Kevin Thie werd weggewerkt door een verdediger, Matthijs van Rooijen nam de bal technisch perfect aan en haalde op de rand van het strafschop gebied vol uit, de bal verdween als een vuurpijl in de winkelhaak van het doel. De Ierse keeper Lee Mc Fedden heeft de bal alleen maar gehoord en niet gezien…. Machteloos keek hij om zich heen. 1-0. DVSU heeft een goed en technisch voetballende ploeg en weigerde zich in te graven, dat zorgde voor een leuke wedstrijd. In de 13e minuut een vrije bal op 18 meter van het IJFC doel, de bal werd uitstekend ingeschoten door Samir Boujeilad, maar IJFC keeper Mike Maaswinkel ranselde de bal uit het doel. In de 16e minuut een dieptebal van Auke Bakker op Kevin Thie, Kevin legde de bal goed terug op Erwin van Soolingen, Erwin haalde goed uit, maar keeper MC Fedden liet zien dat hij niet voor niets op doel stond en haalde de bal met een ferme duik uit de hoek. In de 30e min een goede opening van Jeroen Roodenburg op Gijs van der Poel, Gij hield overzicht en speelde Ruben van Rooijen slim aan, Ruben schoot de bal in de hoek, de bal leek erin te gaan, maar werd nog voor de lijn door een verdediger geblokt. In de 33e minuut een strakke corner van Jeroen Roodenburg, Jeroen plaatste de bal op het hoofd van Gerben Renes, Gerben kopte de bal richting de kruising, maar opnieuw een redding van de keeper. In de 37e minuut even een schrikmoment voor IJFC. Door een misverstand tussen Auke Bakker en Mike Maaswinkel belande de bal pardoes bij de spits terecht, die schrok blijkbaar zo dat hij de bal net naast de paal plaatste. Een klein gelukje voor IJFC, maar het zou ook compleet tegen de verhouding in zijn. In de 39e minuut een prima opening van Stefan de Wit op Jeroen Roodenburg, Jeroen versnelde langs zijn tegenstander en leverde een sublieme voorzet op Kevin Thie af. Kevin bedacht zich geen moment en schoot de bal strak langs de keeper 2-0. In de 42e minuut een goed duel van Matthijs van Rooijen, hij speelde de vrijlopende Jeroen Roodenburg goed aan. Jeroen knalde de bal strak langs de keeper 3-0. RUST

De IJFC supporters hoopten op een ruime zege, maar moesten even slikken toen DVSU-er Jerry Minjon in de 54e minuut plotseling alleen voor keeper Mike Maaswinkel kwam. Met een katachtige reactie plukte Mike de bal van de schoen van de DVSU speler. In de 56e minuut kon IJFC opnieuw juichen.  Mark van der Klij speelde Ruben van Rooijen aan, die de bal in één actie doorspeelde naar Jeroen Roodenburg, Jeroen ging goed langs zijn man en behield het overzicht, Ruben van Rooijen, was slim doorgelopen, werd prima aangespeeld door Jeroen. Met een bekeken schuiver binnenkant voet schoof Ruben de bal strak en onhoudbaar in de verre hoek 4-0. IJFC bleef druk houden, maar had een beetje pech met de eindpassing. In de 75e minuut een goede aanval van IJFC. Gerben Renes speelde Matthijs van Geffen strak in de voeten, Matthijs ging behendig langs zijn tegenstander en leverde een prachtige voorzet af, Youri de Kruif torende hoog boven de keeper uit , maar kwam een neuslengte tekort om de bal in te koppen. In de 82e minuut een goede ingreep van Jeffrey Stigter, Jeffrey opende goed op Youri de Kruijf, Youri ging op snelheid langs zijn directe tegenstander en schoof de bal voor het doel. Twee spelers van IJFC kwamen net iets te laat om de bal in het lege doel te schuiven. In de 90e minuut een corner van Matthijs van Geffen, de bal werd niet helemaal goed weggewerkt door de verdediging van DVSU, Jeroen Roodenburg, speelde een uitstekende wedstrijd, ving de bal op zijn borst op en haalde in één keer uit op de goal. Keeper Mc Fedden redde fantastisch en voorkwam opnieuw de vijfde goal voor IJFC. Uitslag 4-0.

Op de tribune weer een super gezellig sfeertje met o.a. Frans Walree. Hij had een leuk idee. Aan het einde van het verslag nog een klein gedichtje, over IJFC of over zijn lievelingsnichtje. De IJFC supporters waren over de wedstrijd in ieder geval zeer tevree. Ze genoten van de sfeer, het spel, de schitterende goals en namen ook nog drie punten mee !!!!

Mede concurrent Odysseus won thuis moeizaam met 1-0 van het onderaan staande SEC, maar blijft IJFC daarmee wel volgen op twee punten. Volgende week speelt IJFC uit bij FC Driebergen. FC Driebergen begon dramatisch, maar zit inmiddels in een flow en staat inmiddels bovenaan in de tweede periode. IJFC kan dus aan de bak. Aan de inzet en het zelfvertrouwen zal het zeker niet schorten en met de steun van het IJFC legioen zal het team er alles aan doen om de 3 punten uit Driebergen mee te nemen.

IJFC 2 van coach Jitse Boonstra won gisteren een zeer belangrijke overwinning  tegen Woudenberg 2. Doordat de blessuregolf langzamerhand iets minder wordt, raakt ook het tweede meer compleet en dat moet punten op gaan leveren.

De supporters spelers en staf van IJFC wensen materiaalman Tjeerd van Eijk heel veel sterkte en beterschap toe. Tjeerd is tijdens het skiën ernstig ten val gekomen en heeft hierdoor een knieblessure opgelopen. We hopen dat Tjeerd snel en goed hersteld en het team binnenkort weer kan ondersteunen en aan kan moedigen.