Duur puntverlies IJFC in bizarre wedstrijd tegen FC Driebergen 1-1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

4 maart 2017 14:00

Kerkhof, C.G.L.

IJFC is er niet in geslaagd om de volle buit mee te nemen uit Driebergen.

In deze bizarre wedstrijd werd het uiteindelijk terecht 1-1 maar dit had zo maar anders kunnen zijn als scheidsrechter Kerkhof de bal 5 minuten voor tijd de bal op de stip had gelegd nadat de vrij voor het doel staande Jelle Eissens omver werd getrokken.

Zowel Driebergen als IJFC vonden het een duidelijke penalty maar scheidsrechter Kerkhof had het helaas voor IJFC niet waargenomen.

Ook het feit dat IJFC drie keepers nodig had was heel bizar.

Trainer Peter van Herpen had de nodige verandering aangebracht in zijn elftal.

IJFC speelde in de volgende formatie:
Mike Maaswinkel( Wesley Benschop)(Matthijs van Rooijen),Stefan de Wit,Auke Bakker,Jeffrey Stigter,Maikel van der Linden,Erwin van Soolingen,Joost van Willigenburg,Mick van Rooijen,Jeroen Roodenburg( Jelle Eissens) Ruben van Rooijen en Kevin Thie.

De eerste helft was voor FC Driebergen wat het gevaarlijkst was. Vooral hun snelle linksbuiten was een ware plaag voor IJFC. In de eerste minuut raakte Mike Maaswinkel al geblesseerd toen hij verkeerd op zijn schouder terecht kwam na een voorzet waarbij Mike onreglementair werd aangevallen binnen het 5 meter gebied. Toch redde Mike in de 18e minuut geweldig op een hard schot. In de 25e minuut kwam Jelle Eissens  die ruim vier maanden uit de roulatie was geweest de geblesseerde Jeroen Roodenburg vervangen. Jelle is een speler met veel snelheid en dreiging die het de defensie van de tegenstander heel moeilijk kan maken. Zo ook in de 28e minuut toen hij de bal panklaar legde voor de Kevin Thie die de 0-1liet aantekenen. IJFC leek met deze stand de rust te halen maar de rappe Koen van Dijk liet de IJFC defensie zijn hielen zien en schoot de bal in de verre hoek 1-1.

De 2e helft begon zonder Mike Maaswinkel die te veel pijn had aan zijn schouder. Hij werd vervangen door Wesley Benschop. IJFC begon goed aan de 2e helft en kreeg gelijk al een goede kans via Kevin Thie na een voorzet van Ruben van Rooijen. Ook Jelle Eissens kreeg een goede mogelijkheid maar de keeper van FC Driebergen was paraat. Ook Wesley Benschop liet zich niet onbetuigd door een afstandschot prima te pakken. In de 65e minuut leek IJFC op voorsprong te komen toen Joost van Willigenburg inschoot na een voorzet Jelle Eissens maar de bal werd van de lijn gehaald. In de 70e minuut de volgende keeperswissel. Wesley Benschop had te veel last van zijn onderarm en moest het veld verlaten. Linksbuiten Kevin Thie ging nu op het doel staan. Kevin heeft in de jeugd gekeept en deed dit nu ook prima en zoals hij zelf zei: hij hield de nul. In de 72e minuut weer een kans voor IJFC toen Jelle Eissens geweldig uithaalde maar de bal net over het doel zal gaan. Maar ook FC Driebergen kreeg nog een goede kans. Een indraaiende vrije trap zorgde voor veel verwarring en kwam via de paal in veilige handen van Kevin Thie terecht. Uiteindelijk werd het in deze spannende wedstrijd 1-1.

Maar dit had zomaar anders kunnen zijn als de eerder gememoreerde strafschopsituatie was gehonoreerd.

Door dit resultaat is de achterstand op Odysseus nu 3 punten en zal IJFC alle zeilen bij moeten zetten om niet op een grotere achterstand te komen.

Te beginnen met een uitwedstrijd tegen DOSC uit Den Dolder die afgelopen zaterdag met 0-5 won bij Benschop. Aanvang 14:30 uur