...

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

18 februari 2017 14:00

Primowees, J.

Na de uitstekende wedstrijd tegen DVSU, waren de verwachtingen hoog gespannen tegen buurtgenoot Benschop. In de uitwedstrijd pakte IJFC in spannende wedstrijd de overwinning en was het een groot IJsselsteins feest in de kantine van Benschop. Gisteren was het omgekeerd in een bomvol en gezellig IJFC paviljoen. De spelers en begeleiding van Benschop waren op de fiets gekomen en waren dus al warm voordat ze aan de strijd begonnen. IJFC beschikte over een fitte selectie en dus moest coach Peter van Herpen keuzes maken en uiteraard ook spelers teleurstellen, maar die pakten dat gelukkig goed op.

IJFC startte in de volgende formatie: Mike Maaswinkel, Gerben Renes, Auke Bakker, Jeffrey Stigter, Mark van der Klij, Ruben van Rooijen, Matthijs van Rooijen ( 67 Stefan de Wit), Erwin van Soolingen, Jeroen Roodenburg ( 55 Matthijs van Geffen), Gijs van der Poel (57  Kevin Thie) en Youri de Kruijf.

Benschop pakte vanaf de eerste minuut het initiatief en speelde met veel inzet. IJFC begon te slap, in te laag tempo en kwam eigenlijk niet aan voetballen toe. Het middenveld werd teveel overgeslagen en de diepteballen kwamen niet aan. In de 3e minuut kreeg IJFC de eerste waarschuwing, de spits van Benschop kwam alleen voor Mike Maaswinkel, maar zijn schot kon nog ternauwernood geblokt worden door Jeffrey Stigter, terwijl er ook voor buitenspel gefloten werd. In de 18e kwam IJFC opnieuw goed weg toen een schot van 20 meter boven op de lat belandde. Er gebeurde erg weinig in de eerste helft. Benschop was sterker, maar creëerde ook geen echte kansen en IJFC kwam niet aan een fatsoenlijke aanval toe. Helaas durfde scheidsrechter Primowees ook niet echt te laten voetballen. Hij floot te veel en vaak onnodig, waardoor er niet door gevoetbald kon worden en  dat riep nog weleens irritatie op. Daarnaast maakte hij er kaartenregen van ( 7 gele kaarten) in een overigens zeer sportieve wedstrijd. In de 36e minuut de eerste redelijke kans voor IJFC. Jeroen Roodenburg schoot een vrije bal strak voor, Gijs van der Poel zette zijn hoofd tegen de bal, maar de bal verdween over de kruissing. Rust 0-0.

IJFC kwam gelukkig anders de kleedkamer uit en begon wat beter te voetballen. De eerste kans was dan ook voor IJFC. In de 52e minuut een goede dieptebal van Mark van der Klij op Youri de Kruijf. Youri snelde langs de lijn en gaf een uitstekende voorzet op de inlopende Gijs van der Poel. Gijs kwam net een teenlengte tekort om de bal in te tikken. In de 60e minuut een goede pass van Auke Bakker op Youri de Kruijf, Youri legde de bal op maat bij Ruben van Rooijen, Ruben schoot strak, maar had zijn vizier niet helemaal op scherpte en schoot net naast. Benschop kwam soms door, maar echt gevaarlijk waren ze niet, daarnaast keepte Mike Maaswinkel zeer attent.  In de 61e een vrije bal voor Benschop, door een kluts in de verdediging kwam de bal voor de voeten van een speler van Benschop, schot over. In de 78e minuut de beste kans van de wedstrijd. Een fantastische aanval over links. Erwin van Soolingen speelde Youri de Kruijf goed aan, Youri omspeelde zijn tegenstander en legde de bal goed terug op Ruben van Rooijen. Ruben haalde vol uit vanaf de rand van het strafschopgebied, maar keeper Mitchel van Oort had geluk dat een verdediger  de bal nog net van de lijn kon halen. Pech voor IJFC.  In de 81e minuut een vrije bal op rechts voor Benschop, de bal werd strak richting de tweede paal gedraaid en snoeihard ingekopt, maar grensrechter Jan van de Berg constateerde overtuigd dat er twee man buitenspel stonden. Goal dus terecht afgekeurd.

In de 87e minuut nog een grote kans voor IJFC. Kevin Thie speelde Matthijs van Geffen aan, Matthijs haalde vol uit, maar ook zijn schot werd op de lijn gered en uit de scrimmage na de terugspringende bal liepen twee IJFC-ers elkaar net in de weg. In de 89e minuut een schot van Benschop, goede redding Mike Maaswinkel.  En toen … de 3e minuut van de blessuretijd. Benschop mocht een corner nemen, de bal werd niet goed weg gewerkt en te midden van een kluwe spelers maakte invaller Jeroen Lamboo een omhaal die onverwachts tegen het net plofte… en ook heel Benschop ontplofte 0-1.  Tien seconden later floot scheidsrechter Primowees uit Vinkenveen voor het einde. Feest voor Benschop alsof ze kampioen waren geworden en een enorme kater voor IJFC. Een teleurstellende derby qua voetbal en qua uitslag. 0-0 zou terecht zijn, gezien de kansen, maar het overwicht over de wedstrijd was voor Benschop.

Een wedstrijd om snel te vergeten. Soms heb je zo’n wedstrijd in het seizoen dat het even niet lukt en dat alles tegen zit…. Die wedstrijd heeft IJFC dus nu gehad voor dit seizoen.  Het team van coach Peter van Herpen staat nu één punt achter op Odysseus dat met pijn en moeite met 1-0 won van SVM. Odysseus komt ook nog naar IJFC, dus deze achterstand is overbrugbaar. Over twee weken speelt IJFC uit tegen FC Driebergen en zal het team er weer moeten staan en dat gaat zeker gebeuren. Er zit genoeg kwaliteit en karakter in de ploeg om de knop om te zetten.

IJFC 2 deed weer goede zaken en won met 1-0 van Eemdijk. De tweede overwinning op rij en een tevreden coach Jitse Boonstra.