IJFC 1 weer terug in strijd om het kampioenschap

IJFC 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

18 maart 2017 14:30

Rosenow, M.

Met een verdiende en terechte 0-5 overwinning op Focus, is IJFC weer helemaal terug in de strijd om het kampioenschap in de 3e klasse D.  Focus, net winnaar van de 2e periode, haalde 22 punten uit de laatste 9 wedstrijden, terwijl IJFC slechts 1 punt uit de laatste 3 wedstrijden haalde. De formatie van Peter van Herpen en assistent Roger van Schaik startte in de volgende formatie: Jeffrey Wolf, Gerben Renes, Stefan de Wit, Jeffrey Stigter, Mark van der Klij, Erwin van Soolingen, Matthijs van Rooijen, Ruben van Rooijen, Jelle Eissens, Kevin Thie en Youri de Kruijf ( 28 Matthijs van Geffen).

Mike Maaswinkel is nog herstellende van zijn schouderblessure, maar hij werd tegen Focus uitstekend vervangen door Jeffrey Wolf.

Vanaf de eerste minuut begon IJFC fel en nam meteen het initiatief. Dat resulteerde al meteen in een goede schot van Matthijs van Rooijen , maar zijn schot werd net op het nippertje geblokt.

IJFC zette druk , maar moest alert blijven voor de counter, want met name de rechtsbuiten van Focus was supersnel. In de 13e minuut zo’n counter, maar keeper Jeffrey Wolf onderschepte de bal bekwaam.

Een minuut later opnieuw een goede actie van Jeffrey Wolf. Hij onderschepte de bal en schoot direct ver uit richting de snelle Kevin Thie, Kevin ging goed het duel aan met de twee verdedigers, veroverde de bal en hield heel goed het overzicht, met een slim tikje terug bediende hij, de weer helemaal terug van een blessure zijnde, Jelle Eissens, Jelle krulde de bal met gevoel naar de rechter bovenhoek…. Onhoudbaar voor de keeper 0-1.  Een goede opsteker voor IJFC en op dat moment zeker verdiend. In de 19e minuut een prima actie van Stefan de Wit, hij schoof goed door en bediende Ruben van Rooijen. Ruben zette met een prima steekbal Kevin Thie alleen voor de keeper. Kevin gaf een subtiel lobje, maar helaas net over de goal. In de 22e minuut een goede actie van Youri de Kruijf. Hij omspeelde twee tegenstanders en gaf een goede voorzet op Erwin van Soolingen, maar de bal werd net weggekopt. Youri kreeg met die actie een flinke tik, probeerde het nog wel, maar moest zich in de 28e minuut alsnog laten vervangen door Matthijs van Geffen.

In de 31e minuut een goede corner van Ruben vanRooijen, Kevin Thie ging een goed duel aan en kopte in, maar bal helaas van de lijn gehaald. In de 35e minuut een uitstekende actie van Jelle Eissens, zijn voorzet kwam bij Matthijs van Rooijen terecht, Matthijs gaf een goed schot, maar prima redding van de keeper. IJFC probeerde de 0-2 ter forceren. Achterin stond de verdediging prima, vrijwel alle duels werden gewonnen door Gerben Renes, Jeffrey Stigter, Stefan de Wit en Mark van der Klij. In de 45e minuut een goede steekbal van Jelle Eissens op Ruben van Rooijen, Ruben werd onderuit geschoffeld in het strafschopgebied en de scheidsrechter kon niets anders doen dan een strafschop geven. Een van de vaste penalty killers Matthijs van Geffen zette zich achter de bal, schoot de bal hard in de hoek, maar met een katachtige reflex dook de keeper de bal uit de hoek, Ruben van Rooijen reageerde goed en snel en pikte de bal op. Ruben behield het overzicht en speelde zijn inlopende broer perfect aan, met een strak schot schoot Matthijs van Rooijen de bal hard tegen de touwen. 0-2. RUST

In de tweede helft opnieuw een sterk IJFC en meteen op zoek naar een derde doelpunt. Er werd scherp de duels ingegaan. Tot de 53e minuut een klein smetje op de verder sportieve wedstrijd. Stefan de Wit ging stevig het duel aan met de spits, probeerde de bal te spelen maar raakte ook zijn tegenstander iets. De scheidsrechter pakte de gele kaart, maar op dat moment ontstond er een opstootje, waarbij zelfs wisselspelers van Focus het veld inkwamen. Toen de “stofwolken” opgetrokken waren trok de, verder goed leidende, scheidsrechter rood voor Stefan en kon IJFC met tien man verder. Er werd  geknokt voor iedere meter. In de 59e minuut een tactische wissel. Spits Kevin Thie werd gewisseld voor verdediger Boy van Caspel.  IJFC speelde goed gegroepeerd, gaf geen kans weg en probeerde met snelle counters toch nog te scoren. In de 70e minuut een prachtige aanval, Matthijs van Geffen maakte een goede actie, speelde zich goed vrij en lanceerde de diepgaande Ruben van Rooijen, Ruben tikte de bal langs de keeper maar werd finaal onderuit gelopen. Iedereen rekende op een strafschop, maar die werd helaas niet gegeven.

In de 77e minuut  mocht IJFC dan eindelijk toch weer juichen. Gerben Renes speelde Jelle Eissens in de diepte aan,  Jelle schoot de bal in de hoek, maar de keeper stond erbij en keek er naar ( dacht blijkbaar dat de bal naast ging), juichend rende Jelle naar de hoek, overspoeld door zijn teamgenoten. 0-3. In de 79e minuut opnieuw feest voor IJFC. Erwin van Soolingen won opnieuw een duel en stuurde Jelle Eissens de diepte in, met een bekeken schot tekende Jelle de 0-4 aan. In de 85e minuut een publiekswissel. Joost van Willigenburg kwam onder luid applaus het veld in ( ondanks het overlijden van zijn oma toch aanwezig ) en mocht nog even aantreden tegen zijn oud ploeggenoten van Focus. Een mooi gebaar. In de 90e minuut een goede sliding van Jeffrey Stigter,  speelde met een goede pass Joost van Willigenburg aan. Joost behield het overzicht en bediende de meegekomen Mark van der Klij.  Mark wilde vol uithalen, maar raakte de bal iets verkeerd. Matthijs van Geffen dook plotseling tussen de keeper en drie spelers in en met een slim en subtiel balletje tikte Matthijs de bal in de verre hoe 0-5.  Einde wedstrijd……Het blauw wit klonk weer ouderwets in de kleedkamer.

Ondanks tien man in bijna de hele tweede helft leverde IJFC een top, maar vooral een teamprestatie. Een uitstekende overwinning en dat moet zelfvertrouwen geven voor de topper tegen Odysseus dat thuis gelijk speelde tegen DOSC. Bij winst kan IJFC weer op 1 punt van Odysseus komen. Uit won IJFC mede door een fantastisch vrije bal van Matthijs van Geffen. Met de kwaliteit in het team, de inzet tegen Focus en de steun van het IJFC legioen, kan het zaterdag een mooie en spannende wedstrijd worden.