...

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

25 maart 2017 14:00

Klinken, P. van

De teleurstelling droop van de spelers en begeleiding af na de nederlaag tegen Odysseus. Opnieuw een 0-1 nederlaag in de laatste minuut. IJFC speelde zeker in het eerste half uur goed en kreeg zelfs kansen op 3-0, maar op dat moment zat het ook een beetje tegen. Odysseus kwam voor een punt en had vols trainer Robin van Holst vooraf als motto “ Als wij niet scoren dan in ieder geval IJFC ook niet “  en dat pakte goed uit voor het studententeam uit Utrecht. IJFC startte in de volgende formatie:  Jeffrey Wolf, Gerben Renes, Auke Bakker ( 83 Boy van Caspel ) , Jeffrey Stigter, Mark van der Kly, Erwin van Soolingen, Matthijs van Rooijen, Jelle Eissens, Ruben van Rooijen, Matthijs van Geffen ( 68 Youri de Kruijf), Kevin Thie ( 55 Gijs van der Poel).

Stefan de Wit ontbrak i.v.m. een schorsing van 3 wedstrijden (te  zware straf ) en Joost van Willigenburg i.v.m. de crematie van zijn oma.

IJFC pakte vanaf de eerste minuut het initiatief en Odysseus zakte ver in. De eerste kans was meteen voor IJFC. Ruben van Rooijen gaf een prachtige dieptebal op Jelle Eissens, Jelle behield het overzicht en bediende Erwin van Soolingen. Erwin haalde vol uit, maar uitblinker keeper Rik van Kollenberg was in bloedvorm en ranselde het schot uit zijn doel. In de 8e minuut een cornerbal van Matthijs van Geffen, kevin Thie tikte de bal naar Jelle Eissens,  Jelle raakte de bal binnen het doelgebied niet vol, redding keeper. In de 11e minuut opnieuw een goede cornerbal van Matthijs van Geffen, kopbal net naast. Odysseus bleef achteruit leunen en creëerde niet één kans en IJFC probeerde de 1-0 te forceren. In de 28e minuut een uitstekende dieptebal van Erwin van Soolingen op Jelle Eissens, Jelle ging alleen op de keeper af, leek te gaan scoren, maar opnieuw kwam keeper Kollenberg als winnaar uit de strijd. In de 32e  minuut een prachtig schot van Ruben van Rooijen, die een bal uit de draai vol op zijn schoen nam, redding keeper en in de 43e minuut de laatste kans van IJFC.  Een goede combinatie tussen Jelle Eissens en Kevin Thie , werd door Jelle rakelings naast geschoten. Rust 0-0

In de tweede helft een ongewijzigd beeld. Odysseus rustig afwachtend en af en toe een speldenprikje uitdelend en IJFC probeerde kansen te creëren, al ging dat een stuk moeilijker dan de eerste helft. In de 52e minuut wel weer de eerste kans voor IJFC. Matthijs van Geffen ging twee man voorbij en legde de bal panklaar voor Mark van der Kly, maar ook dit schot werd gepakt door de keeper. In de 14e minuut een technisch hoogstandje van Ruben van Rooijen , hij nam een goede voorzet van Mattijs van Rooijen, goed aan op zijn borst en nam de bal meteen op zijn schoen, schot net over.

In de 70e minuut de eerste kans voor Odysseus. De verdediging van IJFC had tot op dat moment nog geen kans weggegeven en speelde heel geconcentreerd. Schot net naast. In de 30e minuut een geweldige actie van Youri de Kruijf, hij omspeelde zijn tegenstander met een dubbele schaar en bereikte Erwin van Soolingen. Erwin wilde uithalen, maar zijn schot werd geblokt.

IJFC ging risico nemen en gokken op een overwinning. Boy van Caspel ging de spitsen ondersteunen en IJFC ging achterin man tegen man spelen. Odysseus kroop iets meer uit zijn schulp en werd met name in de omschakeling gevaarlijk. In de 85e minuut een vlammend schot van invaller Pastoor in de bovenhoek, schitterende redding van keeper Jeffrey Wolf.

En dan de laatste minuut van de wedstrijd. Youri de Kruijf krulde een vrije bal net over de kruissing, maar in dezelfde minuut een hoge diepe bal van Odysseus, de bal viel precies tussen twee verdedigers van IJFC, maar de net ingevallen spits ging er met de bal vandoor en kon alleen op keeper Jeffrey Wolf af. Tot grote teleurstelling van alle IJFC – ers verdween de bal in de touwen 0-1. Een grote afknapper.

IJFC had gegokt, maar helaas verloren.

Belangrijk is om de rijen gesloten te houden en de laatste 7 wedstrijden weer ontspannen en lekker te gaan voetballen. Natuurlijk is dit een grote teleurstelling en heeft het even tijd nodig om te verwerken, maar er zit voldoende kwaliteit in de ploeg om weer tot goede resultaten te komen. IJFC heeft ook nog een periode om zich naar de tweede klasse te knokken. Volgende week wacht Lopik uit. Dat belooft opnieuw een spannende wedstrijd te worden. IJFC heeft nog wat goed te maken, want het verloor in de thuiswedstrijd ook  in de laatste minuut met 0-1. Dat willen de mannen van Peter van Herpen graag rechtzetten.

IJFC 2 speelde tegen Odysseus 2 een uitstekende wedstrijd en won met 2-0. Dylano Mellema scoorde een wereldgoal, door vanaf 25 meter een streep in de kruising te schieten.