IJFC wint streekderby in en tegen Lopik in een sensationele wedstrijd 4-6

4 - 6

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

1 april 2017 14:30

Maurice, L.

IJFC heeft revanche genomen op Lopik door de uitwedstrijd met 4-6 te winnen. Het team van coach Peter van Herpen herstelde zich uitstekend na de teleurstellende en onverdiende nederlaag vorige week tegen Odysseus. Zeker in de eerste helft speelde IJFC bij vlagen fantastisch en was de inzet perfect. De tweede helft was iets minder, maar het team knokte voor wat het waard was. Het was een bijzondere wedstrijd voor Gerben Renes: die tegen het team van zijn vader Lopik (leider) twee scoorde en voor assistent scheidsrechter Jan van de Berg die de “strijd” aanging met zijn zwager Alfred Kerkof ( assistent scheidsrechter bij Lopik) en voorlopig op familiefeestjes het hoogste woord mag hebben.

IJFC startte met de volgende formatie: Jeffrey Wolf, Gerben Renes, Auke Bakker, Jeffrey Stigter, Mark van der Klij, Erwin van Soolingen, Matthijs van Rooijen ( 69 Joost van Willigenburg), Matthijs van Geffen ( 44 Jelle Eissens) , Kevin Thie, Gijs van der Poel (75 Maikel van der Linden) en  Ruben van Rooijen. Youri de Kruijf , Mike Maaswinkel beiden blessure en Stefan de Wit schorsing  waren afwezig, terwijl Jelle Eissens op de bank begon agv griep deze week.

IJFC liet vanaf de eerste minuut merken dat ze alleen naar Lopik kwamen om de drie punten mee naar huis te nemen. Fel op de bal, scherp in de duels en spelend in een hoog tempo kwam Lopik er totaal niet aan te pas. Dat resulteerde in de zevende minuut meteen al in de eerste goal. Matthijs van Geffen ( zeer goed op dreef) passeerde op rechts twee verdedigers en liet een uitstekende voorzet los op de inlopende Gijs van der Poel, Gijs kopte de bal strak in de hoek en liet de 0-1 aantekenen. In de 15e minuut opnieuw een goede aanval. Matthijs van Rooijen speelde zijn broer Ruben goed aan, Ruben bedacht zich geen moment en haalde vol uit. Goede redding keeper. IJFC bleef aanvallen en kreeg kansen genoeg. In de 30e minuut een overtreding op Gijs van der Poel. Mark van der Klij nam de bal met links en bereikte Gerben Renes die zeer alert reageerde en de bal uit de draai in één keer intikte. 0-2.  Lopik beperkte zich tot veel lange ballen. Dat resulteerde in één corner, maar die werd prima onschadelijk gemaakt door Jeffrey Wolf en één dieptebal, waarbij Jeffrey Wolf uitstekend uitkwam.

In de 41e minuut een prachtige aanval van IJFC. Matthijs van Geffen speelde Ruben van Rooijen goed aan met een steekbal, Ruben gaf een prima voorzet op Gijs van der Poel, die totaal omver werd gelopen. Vrije bal IJFC op de rand van het strafschopgebied. Matthijs van Geffen liet op fantastische manier zien wat één van specialiteiten is…. De vrije bal krulde strak in de kruising, er kon geen mug meer tussen 0-3. In de 45e minuut kon IJFC opnieuw juichen. Uit een cornerbal van Ruben van Rooijen, schoot Erwin van Soolingen de bal hard in, maar Gerben Renes veranderde de bal van richting en de bal vloog langs de keeper in de bovenhoek 0-4. De tweede goal voor Gerben… en lachend liep hij langs de bank van Lopik. RUST

De tweede helft een ander Lopik, met veel meer strijdlust en een ietwat laconiek IJFC. Dat resulteerde in de 48e minuut al meteen in de 1-4. IJFC stond te kijken, waardoor Floor Manschot vrijuit uit kon halen en de bal strak in de bovenhoek schoot.

In de 50e minuut kwam IJFC nog goed weg, door een uitstekende redding van Jeffrey Wolf. In de 51e minuut een snelle aanval van IJFC. Ruben van Rooijen stuurde Kevin Thie met een mooie bal de diepte in, Kevin behield uitstekend het overzicht en speelde slim de vrijstaande Jelle Eissens aan, Jelle schoot de bal strak in het lege doel 1-5. In de 56e minuut tikte Jelle Eissens de bal handig door op Ruben van Rooijen, Ruben probeerde de keeper met een subtiel lobje te passeren, maar de keeper redde met zijn vingertoppen. In de 62e minuut nog een gevaarlijke kopbal van Auke Bakker uit een corner van Ruben van Rooijen.

In de 70e minuut een snelle actie van verzorger Ryan Beekhuizen. Er lag een speler van Lopik en een IJFC speler (Ruben van Rooijen) geblesseerd op de grond. Ryan moest van ver komen, maar sprintte de andere verzorgster op volle snelheid voorbij… volgens RTV 9 verslaggever Bert Scheffer schijnt Ryan bij deze actie zelfs geflitst te zijn J

In de 75e minuut deed Lopik weer iets terug met een afstandsschot 2-5. In de 77e  minuut nog even wat commotie. Ruben van Rooijen stuurde Jelle Eissens op randje buitenspel de diepte in. De uitstekende scheidsrechter Maurits uit Amsterdam zat kort op de situatie en liet doorgaan. Jelle scoorde, maar assistent scheidsrechter Kerkhof bleef zwaaien met zijn vlag en kreeg het toch ( weer) voor elkaar om de goal af te laten keuren. In de 78e minuut een goede actie van Erwin van Soolingen, hij speelde Jelle goed aan, schot net over. In de 81e minuut een prima actie van de goed invallende Joost van Willigenburg, hij tikte een hoge bal met een technisch hoogstandje in één keer door naar Jelle Eissens, schot net naast.  In de 84e minuut een ongelukkige actie van Erwin van Soolingen, hij tikte een hoge bal corner, terwijl zijn tegenstander te laag kopte, tot verbazing van iedereen legde scheidsrechter Maurits de bal op de stip. 3-5. In de 89e was het weer het woord aan IJFC. Uit een prima pass van Maikel van der Linden kon Jelle Eissens de bal vrij inschieten, het schot werd iets geblokt en kwam voor de voeten van Kevin Thie terecht. Kevin schoot de bal straks langs de keeper 3-6. En nog was het spektakelstuk nog niet voorbij. Een minuut later scoorde Lopik nog de 4-6. Einde wedstrijd. Zeker voor de IJFC supporters, maar ook voor de neutrale supporters was het een geweldige wedstrijd om te zien met prachtige doelpunten. Tevreden fietsten vele IJsselsteiners weer terug naar IJsselstein met drie punten op zak, dat fietst altijd een stuk prettiger en gemakkelijker.

Volgende week speelt IJFC de thuiswedstrijd tegen DESTO om 14 uur. IJFC kan vrijuit spelen en in vorm raken voor de na competitie. Desto staat er goed voor in de 3e periode. Het belooft dus weer een mooie wedstrijd te worden.

Vooraf aan het eerste speelt het tweede team om half twaalf tegen Loosdrecht 2. Bij winst speelt het team zich vrij van degradatie wedstrijden en doet het zelfs mee om de periodetitel.