...

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

8 april 2017 14:00

Pijlman, A.

IJFC heeft de tweede plaats ( belangrijk voor de na competitie ) steviger in handen. Het won zelf van Desto terwijl concurrent Jonathan punten liet liggen. IJFC speelde een zeer matige eerste helft, maar herstelde prima in de tweede helft, al was het wel aan keeper Jeffrey Wolf te danken dat IJFC in de race bleef. IJFC startte in de volgende formatie :  Jeffrey Wolf, Gerben Renes, Auke Bakker, Jeffrey Stigter, Mark van der Klij, Matthijs van Rooijen, Mick van Rooijen, Joost van Willigenburg ( 55 Boy van Caspel (81)  Maikel van der Linden) , Ruben van Rooijen, Jelle Eissens en Gijs van der Poel (55 Kevin Thie).  Erwin van Soolingen, Youri de Kruijf en Matthijs van Geffen  geblesseerd, Stefan de Wit zat zijn laatste wedstrijd schorsing uit en Mike Maaswinkel zat weer voor het eerst op de bank na een blessure.

Desto ging voor de 3e periode en dat was zeker te merken. Vanaf het begin was Desto feller en doelgerichter. Het tempo aan IJFC zijde was te laag. Toch was het IJFC die de eerste kans kreeg. Uit een goede pass van Joost van Willigenburg kwam Ruben van Rooijen aan de bal. Ruben haalde goed uit, maar de keeper redde, liet de bal los, maar pakte de bal uiteindelijk toch nog.  Desto probeerde met veel druk IJFC te overrompelen, maar de verdediging van IJFC gaf weinig weg, daarnaast pakte Jeffrey Wolf een aantal goede ballen. In de 20e minuut een corner van Ruben van Rooijen, Auke Bakker kopte de bal net naast. Daarna was het Desto wat de klok sloeg. In de 24e minuut een goed schot, gered door Jeffrey Wolf en 2 minuten later opnieuw een schot van Desto net over. In de 30e minuut een cornerbal van Desto. De bal werd weggewerkt, maar aanvoerder Tarik Azaroual  stond op 5 meter van het strafschopgebied vogelvrij en kreeg alle ruimte om uit te halen. Met een bekeken boogbal over, de iets voor zijn doel staande, keeper Jeffrey Wolf heen, scoorde de aanvoerder van Desto Een prachtige goal 0-1. IJFC schrok wakker en dat resulteerde nog in een grote kans in de 43e minuut. IJFC zette een goede aanval op van achteruit. Via 6 schijven kwam de bal uiteindelijk bij Jelle Eissens terecht. Jelle schoot hard in, maar helaas net naast. RUST 0-1.

De donderspeech van coach Peter van Herpen hielp, want IJFC begon een stuk feller aan de tweede helft. In de 47e minuut een uitstekend schot van Ruben van Rooijen uit een pass van Matthijs van Rooijen… redding keeper. Enkele minuten later een vrije bal van Mark van der Klij, net over.

In de 53e en 54e minuut was het keeper Jeffrey Wolf die de ploeg overeind hield, met drie uitstekende reddingen hield hij zijn doel leeg. In de 56e minuut een prachtig moment van Mick van Rooijen ( gaat vanaf half april op werkstage naar Frankrijk) . Mick gaf een slimme steekbal op de diepgaande Jelle Eissens, Jelle ging op hoge snelheid naar de achterlijn en trok de bal strak voor op de goed inlopende en net in het veld gekomen Kevin Thie. Kevin schoot de bal keihard in de touwen 1-1. In de 60e minuut nog een mooie kans voor IJFC.  Jeffrey Stigter won opnieuw een duel van de spits van Desto en bereikte Matthijs van Rooijen. Matthijs zette Jelle Eissens alleen voor de keeper, schuin voor het doel, Jelle schoot de bal in de verre hoek, net langs de verkeerde kant van de paal. Een minuut later kwam Jeffrey Wolf goed zijn doel uit en kopte de bal buiten het strafschopgebied weg. In de 81e minuut een corner van Ruben van Rooijen. Gerben Renes kwam ver boven iedereen uit en kopte de 2-1 binnen. Boy van Caspel kwam ongelukkig tegen de paal terecht. Gevreesd werd dat hij opnieuw zijn neus gebroken had, maar we hopen dat het meevalt en dat hij volgende week weer kan spelen.

IJFC op een niet verdiende voorsprong, maar had het geluk eindelijk een keer aan zijn zijde. Een aantal wedstrijden o.a. tegen Odysseus gingen verloren terwijl IJFC de betere ploeg was.  In de 87 minuut blokte Maikel van der Linden met een goede sliding een schot ten koste van een corner.

Na 90 minuten floot de uitstekende scheidsrechter Pijlman uit Amsterdam voor de laatste maal. Uitslag 2-1.

De volgende wedstrijd is over twee weken ( volgende week zaterdag in er geen voetbal). IJFC speelt dan om 14 uur thuis tegen Jonathan uit Zeist. IJFC kan zich dan veilig spelen voor de tweede plaats.

IJFC 2 speelde, in een aantrekkelijke wedstrijd, 4-4  tegen Loosdrecht. Het team van coach Jitse Boonstra verdiende een overwinning, maar kreeg een paar ongelukkige goals tegen.