IJFC doet goede zaken na 2-0 winst op Jonathan

Jonathan 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

22 april 2017 14:00

Kool, M.

IJFC heeft de strijd om de tweede plaats met Jonathan verdiend gewonnen. Daarnaast liep het ook nog eens drie punten in op koploper Odysseus, dat met 1-3 verloor van Desto. De verdediging, met Mike Maaswinkel aan het hoofd, stond als een huis, het middenveld won ieder duel en voorin waren de spitsen regelmatig gevaarlijk. IJFC startte in de volgende formatie:  Mike Maaswinkel , Gerben Renes, Stefan de Wit, Jeffrey Stigter, Mark van der Klij (83 Auke Bakker), Ruben van Rooijen, Matthijs van Rooijen, Youri de Kruijf (69 Joost van Willigenburg)  , Jelle Eissens, Gijs van der Poel en Kevin Thie (70 Jeroen Roodenburg ). Matthijs van Geffen en Erwin van Soolingen waren nog geblesseerd en gaan binnenkort weer starten met hersteltraining.

IJFC begon goed en liet Jonathan vanaf de eerste minuut merken dat er niets te halen was. In de 9e minuut een uitstekende actie van Youri de Kruijf. Hij kreeg op het middenveld de bal aangespeeld door de solide spelende Jeffrey Stigter. Youri speelde zich goed vrij en opende naar de rechterkant naar Jelle Eissens. Jelle gaf een goede voorzet op Gijs van der Poel, die doortikte naar de op snelheid inlopende Kevin Thie. Met een harde knal scoorde Kevin de 1-0… een echte Thie-goal. In de 23e minuut, een goede onderschepping van Gerben Renes, hij speelde Jelle Eissens strak in, die met  een prachtige actie vanuit de draai de bal inschoot. Redding keeper. Drie minuten later een goede actie van Matthijs van Rooijen, Matthijs omspeelde twee tegenstanders en legde de bal knap terug op Jelle Eissens. Jelle twijfelde niet en haalde vol uit, net over. Het voetbal was erg onrustig, maar wel  met veel strijd. Toch waren de kansen alleen voor IJFC.  In de 38e  minuut een mooie kans voor de 2-0. Jelle Eissens onderschepte een slecht weggewerkte bal en werd van achteren aangetikt door een verdediger. Uitblinker van de wedstrijd, scheidsrechter Kool (een talent die er goed bovenop zat) , kon niets anders doen dan een penalty geven. Talent Youri de Kruijf ging met veel zelfvertrouwen achter de bal staan, schoot de bal strak richting de bovenhoek, maar de bal spatte onderkant lat weer uit het doel. Pech voor Youri en IJFC. Rust 1-0.

De tweede helft was een kopie van de eerste helft, veel balverlies aan beide kanten, maar opnieuw een veel sterker IJFC. In de 55e minuut een goede pass van prima verdedigende Stefan de Wit op Ruben van Rooijen. Ruben speelde slim de vrijstaande Jelle Eissens aan. Het schot was jammer genoeg iets te zacht en kon ternauwernood van de lijn gehaald worden. In de 60e minuut een strakke corner van Youri de Kruijf op Kevin Thie, schot opnieuw van de lijn gehaald. In de 63e minuut  een prachtige een-twee combinatie tussen Gijs van der Poel en Youri de Kruijf, waarbij Youri alleen op de keeper dreigde af te gaan. Keeper redde net.  In de 79e minuut een steekbal van Ruben van Rooijen op invaller Jeroen Roodenburg. Jeroen haalde vol uit, maar via het been van een verdediger verdween de bal net over het doel. In de 84e minuut een mooie actie van Jeroen Roodenburg. Hij omspeelde de verdediger, maar die haalde hem hard onderuit en kon met rood vertrekken.  Penalty IJFC. Good old Auke Bakker, achter de bal. Normaal een zekerheidje, maar deze keer schoot Auke de bal niet strak genoeg in en redde de keeper.

In de 88e minuut dan toch nog de verdiende 2-0. Ruben van Rooijen nam een corner van links, Joost van Willigenburg behield het overzicht en tikte de bal slim in de goal ( zijn eerste voor IJFC … en daar was iedereen blij mee). Uitslag 2-0. Een meer dan verdiende overwinning.

Daarnaast doet IJFC toch weer mee voor het kampioenschap, want met nog 3 wedstrijden te gaan is de achterstand nog maar vier punten. Het kan dus nog.  Het team van Peter van Herpen en Roger van Schaik gaat ervoor tot en met de laatste wedstrijd.

Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen DEV Doorn op het programma. DEV heeft de punten nog hard nodig om rechtstreekse degradatie te ontlopen, dus IJFC zal scherp en geconcentreerd moeten spelen. De spelers/ supportersbus vertrekt om 12.30 uur.

IJFC 2 won met 3-0 van FC Breukelen en daarmee is het team van trainer Jitse Boonstra vrijwel veilig. Het team was de eerste helft van de competitie de dupe van de blessuregolf bij het eerste, maar heeft zich de laatste weken weer prima omhoog gewerkt richting het linker rijtje. Mooi om te zien dat Tim vd Bruggen weer bij de wedstrijdselectie zat na een lange blessuretijd….