0 - 3

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

29 april 2017 14:30

Elsinghorst, S.

Ondanks een matige wedstrijd heeft IJFC opnieuw een overwinning behaald. Tegen het fel tegen rechtstreekse degradatie vechtende DEV uit Doorn was het niet eenvoudig om goed te voetballen. DEV sloeg telkens het middenveld over met lange en hoge ballen en als IJFC probeerde te voetballen dan waren de duels van DEV pittig en soms iets over het randje. Dat leverde DEV ruim 6 gele kaarten en een terechte rode kaart op. Scheidsrechter Elsinghorst uit Amersfoort zat er gelukkig kort op en floot een uitstekende wedstrijd.

IJFC startte in de volgende formatie: Mike Maaswinkel, Marc van der Klij, Jeffrey Stigter, Stefan de Wit, Gerben Renes, Matthijs van Rooijen, Ruben van Rooijen, Youri de Kruijf ( 75 Erwin van Soolingen), Jeroen Roodenburg (68 Gijs van der Poel, Kevin Thie ( 79 Auke Bakker) en Jelle Eissens.

In het eerste kwartier waren er twee kleine kansjes voor DEV. Een afstandsschot werd goed gepakt door Mike Maaswinkel en een voorzet werd doorgekopt maar ging ruim over. In de 16e minuut een prima aanval met Youri de Kruijf en Jeroen Roodenburg, Kevin Thie werd de diepte ingestuurd, maar de bal werd net onderschept door de keeper. In de 30e minuut werd Ruben van Rooijen aangespeeld door zijn broer Matthijs. Ruben kopte de bal goed door naar de snelle Kevin Thie, maar hij kwam net een neuslengte tekort. Een minuut later een snelle counter van DEV, maar Marc van der Klij kon de bal met een sliding wegwerken. In de 35e minuut een geweldige dieptepas over 50 meter van, de uitstekend spelende, Jeffrey Stigter op de diepgaande Jelle Eissens, tikje terug naar de goed meegelopen Jeroen Roodenburg, bekeken stiftje over de keeper 0-1.
Drie minuten later een goede aanval over rechts via de opgekomen Gerben Renes. Gerben behield het overzicht en legde de bal goed klaar voor Kevin Thie, Kevin haalde goed uit, schot geblokt en daarna in tweede instantie, knappe redding van de keeper. In de 38e minuut een uitstekende actie van Youri de Kruijf. Youri speelde zich behendig vrij tussen twee man en opende prachtig op rechts naar de diepgaande Jelle Eissens, de voorzet op Kevin Thie werd net onderschept. In de 41e minuut opnieuw een prima aanval. Jeffrey Stigter speelde de bal goed in op Jelle Eissens. Voorzet opnieuw op Kevin Thie, zijn schot kon nog net met de punt van de schoen van de keeper gered worden. Rust 0-1. De supporters van IJFC werden nog verrast met een bezoek van oud trainer Arie Steinman, oude verhalen werden nog even opgehaald.... En uiteraard moesten we de groeten doen aan alle oud IJFC-ers.

DEV begon de tweede helft meteen met alles of niets met hoge ballen, maar het centrale duo van IJFC Stefan de Wit en Jeffrey Stigter wonnen alle duels, daarnaast zorgden Gerben Renes en Marc van der Klij dat de vleugelaanvallers niet aan de bal kwamen. In de 55e minuut nog wel een goed schot in de verre hoek, maar Mike Maaswinkel pakte de bal prima. In de 69e minuut een goede opening van Youri de Kruijf op Kevin Thie, Kevin gaf een goede voorzet en daar was bijna het moment van een "gouden wissel". Gijs van der Poel, net ingevallen, schoot de bal keihard in, maar zijn schot werd ternauwernood geblokt ten koste van een corner. De corner van Ruben van Rooijen werd net naast gekopt door Gerben Renes. In de 76e minuut een prima voorzet van Erwin van Soolingen op Gijs van der Poel, Gijs nam de bal in een keer uit de lucht, net naast de verkeerde kant van de paal. In de 80e minuut , een goede inspeelbal van Stefan de Wit op Ruben van Rooijen, Ruben draaide slim om zijn tegenstander en gaf een prachtige steekbal op Jelle Eissens. Jelle behield het overzicht en gaf een perfecte voorzet op de snel in sprintende Gijs van der Poel, Gijs haalde vol uit en de bal verdween onhoudbaar in de bovenhoek 0-2. Een minuut later een geweldige actie van Matthijs van Rooijen, hij omspeelde drie man, maar zijn voorzet bereikte net Gijs van der Poel niet. In de 87e minuut weer een prima actie van Ruben van Rooijen. Hij speelde de diepgaande Jelle Eissens goed aan, opnieuw een strakke voorzet en opnieuw was het Gijs van der Poel die strak inschoot. 0-3. De voorsprong had nog groter kunnen zijn, want in de 88e minuut schoof Stefan de Wit goed in, Stefan zette Jelle Eissens alleen voor de keeper, Jelle tikte de bal beheerst langs de keeper, maar helaas ook net naast het doel. Uitslag 0-3.

Aangezien Odysseus eenvoudig bij Jonathan won lijkt de strijd voor het kampioenschap beslist, maar je weet het nooit. IJFC zal in de flow willen blijven voor de na competitie. Langzamerhand begint de hele selectie weer fit te raken, want ook Matthijs van Geffen deed gisteren de warming up weer mee, terwijl Erwin van Soolingen weer op een goede manier inviel. Zaterdag speelt IJFC thuis tegen SEC uit Soest. Opnieuw een tegenstander die strijd tegen rechtstreekse degradatie. IJFC zal er alles aan doen om de punten in eigen huis te houden.

IJFC 2 won uit bij de Meern en deed daar goede zaken door met 2-3 te winnen. Leuk dat Patrick van Oort de honneurs voor Jitse Boonstra ( zat voor werk in het buitenland).

IJFC 3 won uit bij en tegen IJsselmeervogels met 0-2 en het team van de coaches Marcel van Tuijl en Sander Jansen pakte hiermee de periodetitel en staat zelfs op de tweede plaats in de tweede klasse. Mannen gefeliciteerd....Een zeer knappe prestatie.