Overwinning op SEC in teken van afscheid Auke Bakker

SEC 1

Mannen zaterdag, 1, 3e klasse D

6 mei 2017 14:30

Berg, G. van den

Op  een zonovergoten sportpark Groenvliet, won IJFC ook zijn laatste thuiswedstrijd van de competitie tegen SEC. Het  kippenvelmoment was in de 80e minuut toen Auke Bakker, na tien jaar in het eerste elftal, afscheid nam. Uiteraard zit Auke nog bij de selectie voor de na competitie, maar dit was HET moment om afscheid te nemen van het thuispubliek. Onder een gigantisch ovationeel applaus, ondersteunt door vuurwerk, liepen zijn trotse zoontjes met een prachtige bos bloemen en allebei met speciaal gedrukte shirtjes met het IJFC logo en op de rug “Auke Bakker 4 ever” ( schitterend gemaakt Roger), naar hun vader. Een beetje onder de indruk en licht ontroerd verliet Auke het veld in de armen van zijn vrouw, na tien prachtige jaren bij een geweldige club en een super gezellige selectie. Na afloop werden in de kleedkamer nog mooie woorden gesproken door de selectie en Auke zelf en kreeg Auke van de spelersgroep nog een dinerbon voor een heerlijk etentje met zijn gezin.

Uiteraard werd er ook nog gevoetbald en won IJFC met 2-0 van SEC, dat daardoor rechtstreeks degradeerde.

IJFC startte in de volgende formatie: Mike Maaswinkel ( 46 Jeffrey Wolf ), Stefan de Wit, Auke Bakker ( 80 Joost van Willigenburg), Jeffrey Stigter, Marc van der Klij, Erwin van Soolingen 60 (Matthijs van Geffen), Matthijs van Rooijen, Ruben van Rooijen, Jelle Eissens, Gijs van der Poel en Jeroen Roodenburg.

Gerben Renes (uit voorzorg ) en Matthijs van Geffen (weer terug na een pittige blessure) begonnen op de bank.

Vanaf de eerste seconde domineerde IJFC. SEC kwam voor een punt en probeerde met 10 man in het eigen strafschopgebied en één snelle spits een punt te pakken. IJFC probeerde het zo veel mogelijk via de flanken, maar eenvoudig was dat niet. Het tempo mocht iets hoger, maar er werden uiteindelijk voldoende kansen gecreëerd om een ruime overwinning te halen. De eerste kans was er al in de 7e minuut. Jelle Eissens snelde langs zijn tegenstander en legde de bal strak voor, Jeroen Roodenburg kwam een schoenlengte tekort om vol uit te halen. In de 9e minuut kwam Stefan de Wit goed op aan de rechterkant, zijn voorzet op Ruben van Rooijen was uitstekend, maar het schot van Ruben werd geblokkeerd. In dezelfde minuut een voorzet van Marc van der Klij goed ingekopt door Gijs van der Poel, net naast. In de 13e minuut opnieuw een goede kopbal van Gijs in de bovenhoek, redding keeper. IJFC probeerde een doelpunt te forceren. De druk werd groter en een doelpunt kon niet uitblijven. Gijs van der Poel kreeg nog twee goede mogelijkheden, maar had de pech dat de keeper van SEC in bloedvorm was. In de 22e minuut dan eindelijk de verdiende 1-0. Jeroen Roodenburg werd op links goed aangespeeld door Jeffrey Stigter. De voorzet van Jeroen werd in eerste instantie nog weg gewerkt, maar Erwin van Soolingen pakte de bal met veel techniek uit de lucht en schoot de bal diagonaal in de hoek.  1-0.  De 26e minuut had een bekroning kunnen worden voor Auke Bakker. Marc van der Klij slingerde de bal voor de goal, de zeer actieve Gijs van der Poel behield het overzicht en kopte de bal, iets voorbij de tweede paal , terug op Auke Bakker. Auke zette zijn hoofd keihard tegen de bal en de bal leek in de kruising te verdwijnen, maar met een miraculeuze redding, wist de keeper van SEC opnieuw redding te brengen. De daaropvolgende corner van Ruben van Rooijen, werd bijna opnieuw ingekopt door Auke Bakker, maar hij kwam een haarlengte tekort. In de 32eminuut weer een snelle aanval van IJFC, goed schot Ruben van Rooijen , redding keeper…..In de 40e minuut een schrikmoment voor IJFC. Vanuit een buitenspel positie en bij een hoge bal, sprong de spits van SEC hard tegen Mike Maaswinkel aan, waardoor Mike ongelukkig op zijn schouder en ribben terecht kwam. Het zag er heftig uit. Mike bleef nog even staan, maar moest in de rust zich toch laten vervangen door Jeffey Wolf.

In de 44e minuut, de mooiste aanval van de middag. De aanval werd vanuit de achterhoede opgezet, via Stefan de Wit, Matthijs van Rooijen, Erwin van Soolingen en Jeroen Roodenburg , werd de bal in één keer doorgespeeld, geweldig om te zien. Uiteindelijk kwam de bal bij Gijs van der Poel terecht die vol uithaalde, net naast. Rust 1-0.

In de rust dus de wissel Jeffrey Wolf voor Mike Maaswinkel. IJFC begon direct voortvarend. Matthijs van Rooijen omspeelde drie tegenstanders aan de rechterkant en gaf een goede voorzet op zijn broer Ruben. Ruben kopte de bal goed naar de hoek, maar kon helaas niet genoeg snelheid meegeven. Redding keeper. Het spelbeeld van de eerste helft werg gekopieerd. IJFC aanvallen en SEC verdedigen. In de 68e minuut werd de bal goed terug gelegd door Jeroen Roodenburg op Jelle Eissens. Jelle schoot de bal beheerst in de hoek, maar de bal werd alsnog van de lijn gehaald. In de 77e een snelle actie van Matthijs van Geffen, hij draaide slim om zijn tegenstander heen, passeerde een tweede tegenstander en gaf Jelle Eissens een niet te missen kans, Jelle tikte de bal echter tegen de keeper, de rebound was voor goudhaantje Gijs van der Poel, die goed reageerde en de bevrijdende 2-0 scoorde. In de 80e minuut dus een bijzonder moment , de wissel Joost van Willigenburg voor Auke Bakker.

In de 84e minuut opnieuw een goede actie van Matthijs van Geffen ( viel goed in ), hij legde de bal goed terug op Jeroen Roodenburg, Jeroen haalde vol uit, via een verdediger net over. In de 90e minuut een vrije bal van Jelle Eissens op Jeroen Roodenburg. Jeroen schoot de bal meteen uit de lucht op de goal, prachtige redding van de keeper… in de 91e  minuut nog een fantastische actie van Joost van Willigenburg, zijn voorzet bereikte Gijs van der Poel , de kopbal van Gijs net over. In de 92e minuut floot scheidsrechter G van den Berg voor de laatste maal. Uitslag 2-0. Misschien een iets mindere wedstrijd maar het belangrijkste was dat alles heel bleef, zodat trainer Peter van Herpen en assistent Roger van Schaik aan de na competitie kunnen beginnen met een fitte en frisse selectie.

Odysseus won opnieuw moeizaam met 1-0, maar pakte daarmee het kampioenschap in de 3e klasse D. IJFC feliciteert hiermee Odysseus met het behaalde kampioenschap… en wie weet tot in de tweede klasse. IJFC speelt volgende week de laatste competitie wedstrijd tegen Bunnik uit. Voor Bunnik nog een wedstrijd met grote belangen, omdat ze bij winst misschien mogelijk nog na competitie tegen degradatie kunnen ontlopen (afhankelijk van Lopik – Odysseus).

Voor IJFC is het zaterdag belangrijk om in de flow te blijven voor de na competitie, de sportieve plicht te doen, maar zeker ook  om alles heel te houden en geen onnodige kaarten te pakken.

De wedstrijd in Bunnik begint om half drie.